Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Κοινωνική πολιτική για πελάτες, φίλους, ψηφοφόρους …


Ο Δήμος Πειραιά κατέθεσε μήνυση σε βάρος της Χρυσής Αυγής, με προσωπική εντολή του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, έπειτα από την απόφαση του κόμματος να προχωρήσει το Σάββατο σε διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου, δίχως να ζητήσει τη σχετική άδεια.

«Κανείς και με κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να παρανομεί και να καταλαμβάνει χώρους που ανήκουν στο Δήμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Πειραιά, συμπληρώνοντας πως, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκείται από τις δημοτικές αρχές, «κάθε πολίτης που ζει στον Πειραιά ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, θρησκεύματος και εθνικότητας, πρέπει να έχει ένα πιάτο φαγητό να φάει και ένα κρεβάτι να κοιμηθεί.
»Τα κόμματα, εάν θέλουν να ασκήσουν κοινωνική πολιτική συμπληρωματικά, μπορούν να το πράττουν σε δικούς τους χώρους ή σε άλλους αφού πρώτα ζητηθεί άδεια. Σίγουρα όχι σε χώρους που παράνομα καταλαμβάνουν.
»Η κατάληψη του προαυλίου χώρου του Δημοτικού Θεάτρου από τη Χρυσή Αυγή είναι προσβλητική, ακραία και παράνομη και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Είναι σαφές και ξεκάθαρο, ότι θα εφαρμοστεί ο Νόμος σε όσους με προκλητικότητα και θράσος τον παραβιάζουν», καταλήγει η ανακοίνωση των δημοτικών Αρχών.

(http://www.skai.gr/news/greece/article/220170/minusi-se-varos-tis-hrusis-augis-apo-dimo-peiraia)Αυτά συμβαίνουν στον Δήμο Πειραιά.

Εδώ;

Στην Κόρινθο η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει επανειλημμένως δημόσιους χώρους και ασκεί τη δική της «κοινωνική πολιτική» με κοινωνικές και εθνοτικές διακρίσεις απέναντι στους πολίτες του Δήμου Κορινθίων, την μια στην λαϊκή, την άλλη στα Περιβολάκια, χτες Κυριακή 23/12/2012 στην πλατεία του Φλοίσβου.

 

Κι ο Δήμος Κορινθίων;

Ο Δήμος ασκεί κοινωνική πολιτική στο Κορίνθιαν Παλάς, με το Κορίνθιαν Παλάς!

Εκεί γιορτάζουν οι Παιδικοί σταθμοί, εκεί τα ΚΑΠΗ, εκεί οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, εκεί το κέντρο κράτησης, εκεί όλοι. Κι αν συμβαίνει η επιχείρηση να οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον Δήμο δεν πειράζει, ο Δήμος ασκεί κοινωνική πολιτική και προς αυτή την ‘πτωχή’ επιχείρηση, όπως κάνει και με τους άλλους πολιτικούς φίλους της δημοτικής πλειοψηφίας.

 

 Ασκούν κοινωνική πολιτική μπροστά στις κάμερες*.

Έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια να «ασκούν κοινωνική πολιτική» εξυπηρετώντας πελάτες ψηφοφόρους με τα λεφτά των πολιτών. Το πολιτικό και κοινωνικό τους θράσος αποπροσανατολίζει, προκαλεί και προσβάλλει την κοινωνία.

 _______________________________________________________________________________________________________________

* Στα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου, όπου,  όπως καταγγέλλεται, μοιράζονται τρόφιμα ευτελούς αξίας, εξευτελίζοντας όχι μόνο κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: