Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

Κοινό Δελτίο Τύπου της Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
της 20ης Ιουνίου 2007

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2007 γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς και αυταρχισμού της δημοτικής πλειοψηφίας απέναντι στη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, και παραβατικής συμπεριφοράς όσον αφορά στον κανονισμό λειτουργίας του.

Ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε προ ημερήσιας διάταξης ερωτήματα που αφορούσαν στη χρήση των κοινόχρηστων χώρων και ειδικότερα στα Καλάμια και τα Περιβολάκια και ενώ ο δήμαρχος κος Α. Πνευματικός δεσμεύτηκε ότι θα τοποθετηθεί αναλυτικά στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για τη «Θέσπιση Κανονιστικής Διάταξης περί Χρήσης Δημοσίων Χώρων» αυτό δεν το τήρησε.

Το ως άνω θέμα ετέθη εσπευσμένα σε ψηφοφορία χωρίς καμία εισήγηση και συζήτηση επί του περιεχομένου, αλλά και χωρίς αναφορά στην έγγραφη πρόταση της Κίνησης Πολιτών για το ζήτημα - η οποία σύμφωνα με τον κανονισμό έπρεπε να μπει σε ψηφοφορία - παρά τις εκκλήσεις και παρεμβάσεις συμβούλων της μειοψηφίας.

Η επόμενη ημέρα αποκάλυψε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξαιρούσε από τις διατάξεις της κανονιστικής πράξης την περιοχή Καλάμια η κατάσταση της οποίας είναι πλέον προβληματική και απασχολεί καθημερινά όλο και περισσότερο τους πολίτες. Αποκάλυψε τη σκοπιμότητα της επίσπευσης και της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του Προεδρείου και του δημάρχου, συμπεριφορά που συνηθίζεται όταν η άποψη της μειοψηφίας διαφοροποιείται.

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων της μειοψηφίας είναι μια από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας, η οποία συχνά καταστρατηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και στην προκείμενη περίπτωση, λόγω άρνησης του Προεδρείου αλλά και του Δημάρχου να δέχονται ερωτήσεις και συστάσεις επί της διαδικασίας, κάτι το οποίο είχε επισημανθεί από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σε παρελθόντα συμβούλια.

Εμείς θεωρούμε ότι η χρήση των δημόσιων χώρων χρειάζεται κανόνες χωρίς εξαιρέσεις. Κανόνες που θα σέβονται τους πολίτες και θα στηρίζουν τη σύννομη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Διεκδικούμε την επανένταξη του θέματος αυτού στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαιτούμε την προστασία της δημοκρατικής λειτουργίας του Συμβουλίου από όλους.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας

Για την Ένωση Κορινθίων Π. Λούμπας,

Για την Πόλη Μπροστά Κ. Γιώτης,

Για την Κίνηση Πολιτών Χ. Κασίμης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίζω και χειροκροτώ την πρωτοβουλία των τριών εκπροσώπων.
Έτσι αποδεικνύουν ότι τιμούν την πόλη.