Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ







Το τελευταίο ολίσθημα του κ. Δημάρχου Α. Πνευματικού, αμέσως μετά την αχαρακτήριστη απαγόρευση στις δύο παρευρισκόμενες εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών να απευθύνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της πίττας του Πνευματικού Κέντρου, παρατηρήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι η αναφορά του σε γυναίκες - μέλη της Κίνησης Πολιτών χρησιμοποιώντας τα μικρά τους ονόματα – πραγματικά ή πλασματικά – με απαξιωτικό και ειρωνικό ύφος του τύπου : « Δεν θα μου στέλνεις κ. Κασίμη την κάθε Βάνα, Μάνα, Μαρία στις επιτροπές…..».

Κατανοούμε την αποστροφή του κ. Δημάρχου προς τη συλλογικότητα που επιδεικνύει και κάνει πράξη η Κίνηση Πολιτών, άρα και την απέχθειά του για τη συμμετοχή του «ασθενούς και ωραίου φύλου» στα κοινά και την προσπάθεια μείωσης της προσωπικότητάς τους.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί αποδεικνύεται τόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως προς τις αρχές της συμμετοχικότητας, της διαβούλευσης και της διεύρυνσης των δημοκρατικών θεσμών, που εξαγγέλλει με κάθε τρόπο το κόμμα που τον έχρισε. Έχει άραγε λησμονήσει τη θεσμοθετημένη θέση των γυναικών στην ελληνική κοινωνία από το κόμμα του ; Ξεχνά πως υπάρχει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Δύο Φύλων
Κύριε Δήμαρχε πάρτε το απόφαση
Η Κίνηση Πολιτών του Δήμου Κορινθίων, δηλαδή γυναίκες και άνδρες συμπολίτες σας, εργάζονται και θα εργάζονται συλλογικά και ισότιμα, για να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στις λύσεις των προβλημάτων του Δήμου μας.
Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι μοναδικό και αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών.
Πάρτε το απόφαση και μην αμαυρώνετε κι άλλο τη δημόσια εικόνα σαςεπιδεικνύοντας και αυτή την ιδιότυπη απαξιωτική συμπεριφορά προς τις γυναίκες

Δεν υπάρχουν σχόλια: