Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ




(ΑΡΜΟΝΙΑ-ΜΙΚΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ)

Παραθέτουμε την επιστολή πρόσκληση που μας έστειλαν οι φίλες νεξάρτητες Κινήσεις της Αττικής για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την 1η Παναττική Συνάντησή τους.
Οι Ανεξάρτητες Κινήσεις προσπαθούν να εισάγουν νέο ήθος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

''ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι

Εδώ και ένα χρόνο περίπου Ανεξάρτητες Αυτοδιοικητικές Κινήσεις απ’ όλη την Ελλάδα πή-ραμε την πρωτοβουλία να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συνεργασίας, κοινής έκφρασης και δράσης, με στόχο μια ισχυρή, ακηδεμόνευτη και αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση.
Στην Πανελλαδική Επιτροπή που δημιουργήσαμε συμμετείχαν αρχικά οι Αυτοδιοικητικές Κινή-σεις ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με επικεφαλής τον κ. Ι. Μπουτάρη, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» με επικεφαλής την κ. Α. Λυγνού, ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ – ΧΙΟΣ με επικεφαλής τον κ. Ι. Χαλιωρή, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ με επικεφαλής τον κ. Φ. Φίλιο, ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΑΤΕΑ με επικεφαλής τον κ. Σ. Ιατρού, Δήμαρχο της πόλης, ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ με επικεφαλής τον κ. Ι. Δημαρά, ΝΑΥΠΛΙΟ, Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ με επικεφαλής τον κ. Χ. Αντωνιάδη, ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ με επικεφαλής τον κ. Φ. Δεληβοριά, ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ με επικεφαλής τον κ. Χ. Κασίμη.
Στη συνέχεια εντάχθηκαν και οι Αυτοδιοικητικές Κινήσεις: ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΧΑΝΙΑ, Ν. ΧΑΝΙΩΝ με επικεφαλής τον κ. Σ. Κουνελάκη, ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ με επικεφαλής τον κ. Θ. Βαβύλη, ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ με επικεφαλής τον κ. Γ. Γκορέζη και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ με επικεφαλής τον κ. Δ. Κυπριώτη.
Μέχρι σήμερα πραγματοποιήσαμε 4 συναντήσεις σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, όπου προσπαθήσαμε να βρούμε κοινό τόπο θέσεων και να καταλήξουμε στις διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν σε μια Πανελλαδική συγκρότηση και στον καλύτερο δυνατό συντονισμό των προσπαθειών μας. Στην πρώτη συνάντησή μας ψηφίσαμε ομόφωνα Ιδρυτική Δήλωση και στη συνέχεια επεξεργαστήκαμε και εγκρίναμε, με τις διαδικασίες της συναίνεσης και της διαβούλευσης, Διακήρυξη Αρχών, Οργανωτικό Πλαίσιο λειτουργίας και Επικοινωνιακό Σχεδιασμό. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση για το κείμενο με τις Θεσμικές Προτάσεις για το πια Αυτοδιοίκηση θέλουμε.
Όλα αυτά τα υλικά είναι προτάσεις προς κάθε Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση που τυχόν ενδιαφέρεται και θα αποτελέσουν τις εισηγήσεις στην Α’ Πανελλαδική Συνάντηση που θα γίνει στην Πάτρα στις αρχές Απριλίου (πιθανή ημερομηνία 5 & 6 Απριλίου).
Για την καλύτερη προετοιμασία της και την εξασφάλιση όσο γίνεται μεγαλύτερης συμμετοχής αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε περιφερειακές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά οι Αυτοδιοικητικές Κινήσεις του Ν. Αττικής που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία, καλούμε κά-θε ενδιαφερόμενη Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση του Νομού σε μια Παναττική συνάντηση την Κυριακή 17/2/08 και ώρα 6.00μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γλυφάδας προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε κάθε πτυχή του εγχειρή-ματός μας, καθώς και τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Συνάντηση της Πάτρας.
Στα e-mail κάθε Αυτοδιοικητικής Κίνησης, που σιγά – σιγά συγκεντρώνουμε, θα στείλουμε σταδιακά τις προαναφερόμενες θέσεις - προτάσεις και πολύ σύντομα το Πρόγραμμα Εργασιών. Επιπλέον, όσοι θέλετε μπορείτε να ενημερωθείτε και στη ηλεκτρονική διεύθυνση www.anor.gr

Φιλικά
Οι διοργανωτές
Ο κ. Σταύρος Ιατρού, ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΑΤΕΑ, Δήμαρχος της πόλης.
Η κ. Αθηνά Λυγνού, ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - ΓΛΥΦΑΔΑ
Ο κ. Φώτης Δεληβοριάς, ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: