Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Περί της ποδηλάταδας


Μπράβο, χίλια μπράβο στους διοργανωτές. Βέβαια, αν έβλεπες μόνο τα τοπικά κανάλια, η εκδήλωση ήταν του δημάρχου. Ο δήμαρχος καπέλωσε την εκδήλωση. Αυτό βέβαια οφείλεται στην προθυμία των καναλιών να κάνουνε παιχνίδι με τον δήμαρχο, αλλά οφείλεται και στην απουσία σαφούς πολιτικού στίγματος της εκδήλωσης. Ο δήμαρχος αισθανοταν άνετα να έρθει με το καπελάκι του και το ποδηλατάκι του, γιατί δεν ήταν σαφής από το πολιτικό πλαίσιο της εκδήλωσης, η απαίτηση να κάνει κάτι τώρα, και όχι όταν και αν μελετητής κρίνει, για να βελτιωθεί η κίνηση πεζών, ηλικιωμένων και ποδηλάτων στην πόλη. Ποιά είναι άραγε η πολιτική της δημοτικής αρχής για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης?
'Όταν ο δήμαρχος μιλά για κυκλοφοριακό εννοεί την δυσκολία των Ι.Χ να παρκάρουν στο κέντρο και για αυτό σχεδιάζει υπόγειο γκαράζ στα Περιβολάκια.
Οταν εμείς μιλάμε για κυκλοφοριακό εννοούμε τη δυστυχία του πεζού σε αυτή την πόλη.
Και κάτι ακόμη...
Όσο ο δήμαρχος πάει μπροστά στην ποδηλατάδα, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες αυτή να μαζικοποιηθεί.
Η επιτυχία της ποδηλατάδας έγκειται, όχι τόσο να μαζεύει παιδιά, αλλά κυρίως μεγάλους που το χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.
Επιπλέον, όσο το ποδήλατο θα ταυτίζεται με τα παιδιά, τόσο θα θεωρείται παιδικό παιχνίδι, άρα όχι εναλλακτικό μέσο.
Όσο σκέφτομαι ότι ο δήμαρχος θα βαλει τις φωτογραφίες της ποδηλατάδας στα μελλοντικά προεκλογικά του φυλλάδια, δίπλα στις φωτογραφίες του υπόγειου γκαράζ, κάτι παθαίνω....

ΒΣΠ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου περί της ποδηλατάδας.

''Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση της «3ης Ποδηλατάδας» στην Κόρινθο την Κυριακή 6 Απριλίου.
Ένας μεγάλος αριθμός δημοτών συμμετείχε με το ποδήλατό του κι έκανε το γύρο της πόλης στέλνοντας το μήνυμα και στους υπόλοιπους πολίτες για ένα εναλλακτικό, ανθρώπινο και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο μετακίνησης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή νέων και παιδιών, που έδωσαν με τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα τους ένα άλλο χρώμα στους συνήθως γκρίζους, θορυβώδεις και συχνά μποτιλιαρισμένους δρόμους της Κορίνθου.
Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών «Στην Κόρινθο με Ποδήλατο» με τη συμμετοχή του Δήμου μας και ήταν συμβολική της ανάγκης που έχει ο κάτοικος των σύγχρονων αστικών κέντρων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από «κυκλοφοριακές συνήθειες» αυτού του τύπου.
Η δημοτική μας αρχή έχει αποφασίσει να συμβάλει σε τέτοιου είδους προσπάθειες και σχεδιάζει πολιτικές στην κατεύθυνση μιας άλλης κουλτούρας στη μετακίνηση των πολιτών. Όπως είπε και ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, στα πλαίσια της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονείται αυτό το διάστημα εξετάζουμε τη δυνατότητα κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων στα πρότυπα όλων των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων και γενικά είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε ιδέα που θα ενθαρρύνει τους συμπολίτες μας να αφήνουν το αυτοκίνητό τους έξω από το κέντρο της πόλης.
Δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε ως Δήμος να συμμετέχουμε σε παρόμοιες εκδηλώσεις και να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες αυτού του είδους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν παράδειγμα εδραίωσης της «ποδηλατικής συνείδησης» και ευαισθησίας των πολιτών απέναντι στα σύγχρονα περιβαλλοντικά ''

Ο Δήμαρχος καπέλωσε την εκδήλωση - φορούσε άλλωστε και καπελλάκι- και θα συμφωνήσω μαζί σας.
Στην πόλη αυτή αντιμετωπίζονται όλα σε επίπεδο παιδικής χαράς!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι διοργανωτές τι λένε;
Χ.Π

Ανώνυμος είπε...

Και ένα μεγάλο μπράβο στα τοπικά κανάλια!!
Ζουν και κινούνται μόνο γύρω από το Δήμαρχο και την αυλή του!!!!

Ποδηλάτης Χρόνια