Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

H παλιά σιδηροδρομική γραμμή



Μετά την εγκατάλειψή της από το τρένο, η γραμμή έχει γίνει μια ζουγκλοειδής νησίδα στην καρδιά της πόλης, όπου η βλάστηση αναπτύσσεται με φυσικό τρόπο, τελείως διαφορετικό από τον σχεδιασμένο αστικό των δημοτικών υπηρεσιών.
Μπορείς να δεις τούφες αγριολούλουδα, διάφορα είδη πουλιών, να ακούσεις γκιώνη, κοτσύφια, κουκουβάγια και ζουζούνισμα εντόμων, να πιάσεις το σούρσιμο της σαύρας που τρυπώνει στους θάμνους τρομαγμένη από το βήμα σου.
Ο φυσικός αυτός διάδρομος που ξεκινά από τον παλιό σταθμό και φτάνει ως τα σχολεία, αποτελεί τον φυσικό αεραγωγό, το φυσικό κλιματιστικό της πόλης που μας φέρνει τη θαλασσινή αύρα, το φλοίσβο και δροσίζει την πόλη.
Είναι μια από τις αξίες της πόλης, που πρέπει να σώσουμε.
Η δημοτική αρχή και άλλα συμφέροντα θέλουν να την κάνουν δρόμο...
Θα αφήσουμε να κλαπεί η ανάσα της πόλης;
Ε. Σπινθάκης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ειναι τεραστιο λαθος αν καταργηθει η παλαια σιδηροδρομικη γραμμη. Οχι μονον γιαυτο που γραφει ο κ.Σπινθακης-φυσικος αεραγωγός- αλλα κυριως γιατι αν γινει δρομος η Κορινθος θα πηξει στα αυτοκινητα ακομα περισσοτερο.Οι γνώστες συγκοινωνιολογοι λενε οτι σε καθε νεο δρομο που φτιαχνεις αυξανονται οι αγορες αυτοκινητων.
Σε παλαια αποφαση του συλλογου αρχιτεκτονων Κορινθιας που κοινοποιησαμε στους ιθυνοντες,νομ΄ρχη και δημαρχο, προτρεπαμε και προτρεπουμε να χρησιμοποιηθει η παλαια γραμμη ως τοπικο-νομαρχιακο-τραμ που να ανακουφισει με οικολογικο κιολας τροπο, την κινηση στην ΠΕΟ Κορινθου-Κιάτου. Να θυμισω οτι περνά μεσα απο τους παραλιακους οικισμους οπου ο καθενας εχει και σταθμο τρενου, που ανακαινισμενος θα μπορει να ανταποκριθει στη νεα κατασταση και θα αποσυμφορησει την Κορινθο απο τα αυτοκινητα των επισκεπτων και εργαζομενων των οικισμων της παραλιακης ζωνης.
Να θυμησω δε οτι σε ολη την πολιτισμενη Ευρωπη, οι κεντρικοι σταθμοι των τρενων, ειναι στο κεντρο της πόλης και βεβαιως την διαχωριζουν. Ομως προσφερουν φαινεται πολυ περισσοτερα ετσι και βεβαιως οι πολεοδομοι δεν ειναι βλάκες.
Χαιρετισματα στην εξουσια!!!!
Χρηστος
αρχιτεκτων

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ φίλε
Συμφωνώ απολύτως με τις επισημάνσεις σου. Θα ήθελα να μας στείλεις το κείμενο που έστειλε ο σύλλογος αρχιτεκτόνων για το τρένο. Πρέπει να ενωθούν οι φωνές μας πριν συμβούν τα χειρότερα.
Ευ. Σπινθάκης