Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Κάποιοι έχουν μπάρμπα στην Κορώνη;;;;;;;;;



Ο Μπάρμπας



της Κορώνης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου 2008 συζητήθηκε αίτημα γνωστού επιχειρηματία κέντρων διασκέδασης για ρύθμιση των χρεών του προς το Δήμο από το έτος 2003 μέχρι σήμερα.
Ο επιχειρηματίας υπέβαλε αίτηση στις 10/6/2008 για να υπαχθεί στη «Ρύθμιση του Ν. 3649/2008 για το τέλος 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων κέντρων διασκέδασης» (σύμφωνα με την απόφαση 5/88/21.04.2008 του Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων) αλλά δεν προσκόμισε τα απαραίτητα στοιχεία και δεν κατέβαλε την πρώτη δόση, όπως όφειλε, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει η προθεσμία στις 20/6/2008 και τελικά να μην υπαχθεί στη ρύθμιση.
Θυμήθηκε όμως την υπόθεσή του μερικούς μήνες μετά και ασμένως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σταυρέλης φρόντισε να φέρει την αίτησή του για συζήτηση στο συμβούλιο, όταν έχει επανειλημμένα αρνηθεί να πράξει το ίδιο για θέματα/προτάσεις δημοτικών παρατάξεων.
Παρά την, σύμφωνα με το νόμο, αρνητική εισήγηση των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου (με την υπογραφή όλων των αρμοδίων υπαλλήλων) τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Δήμαρχος, χωρίς καν να κρατήσουν τα προσχήματα, αντιπρότειναν την υπαγωγή της επιχείρησης στη ρύθμιση. Αυτό και αποφάσισε η πλειοψηφία με ορισμένες διαρροές (ο Χ. Μελέτης ψήφισε κατά και οι Γ. Δικαίος, Π. Γκουργιώτης και Σ. Κεφάλας βγήκαν εκτός αιθούσης).
Ερωτώνται ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.:
• Είναι σύννομη αυτή η εκπρόθεσμη υπαγωγή στη ρύθμιση;
• Πως είναι δυνατόν η συγκεκριμένη επιχείρηση να αποτελεί προνομιακό πάροχο υπηρεσιών (κέτερινγκ) στις περισσότερες εκδηλώσεις του Δήμου ενώ όφειλε 356.171 ευρώ (249.410 τέλος και 107.761 πρόστιμο) και δεν είχε πληρώσει τις οφειλές της από το 2003;
• Γιατί γίνεται μια τέτοια διακριτική μεταχείριση αυτής της επιχείρησης;

Απάντηση για τη νομιμότητα της παραπάνω απόφασης καλείται επίσης να δώσει και η Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οποία προσέφυγαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Χ. Κασίμης και Κ. Γιώτης με ένστασή τους.

Είναι προφανές ότι τα παραπάνω θέτουν σε αμφισβήτηση την ακεραιότητα και την αξιοπιστία της δημοτικής αρχής του κ. Πνευματικού για την υπεράσπιση της νομιμότητας και των συμφερόντων των δημοτών. Η δημοτική αρχή αποδεικνύεται αντίθετα ικανότερη στην απροκάλυπτη υπεράσπιση των ιδιωτικών συμφερόντων ορισμένων επιχειρηματιών. Και δεν είναι μόνο αυτό το παράδειγμα. Έπονται και άλλα!

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο Επιχειρηματίας ;

Ανώνυμος είπε...

Να ένα καλό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο δήμαρχος και όχι η Κίνηση, βεβαίως βεβαίως...

Ανώνυμος είπε...

Korinthian Pallas. Είναι το μαγαζί που έχει πρόβλημα στο λογιστήριο. Του παραγγέλνουν 200 μερίδες, φτιάχνει και παραδίδει 50, τιμολογεί 400. Η διαφορά πάει είτε περίπατο είτε σε κάποιες τσέπες.

Το ερώτημα αφορά την αντιπολίτευση και όχι το Δήμαρχο. Θα μαζέψουν στοιχεία να πάνε στον εισαγγελέα και στην εφορία ;

Αλλιώς, να ψηφίσουμε πάλι Αλέκο να τρώμε στις εκδηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο το Κορίνθιαν Παλάς αλλά και το Κατάϊ του Κακογιάννη. Δεν είναι μυστικά ρε παιδιά εγώ τα είδα στην τηλεόραση στο δημοτικό συμβούλιο και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα λέει τα ονόματα η Κίνηση. Τι φοβάται;
Αυτά που ξέρει η πιάτσα δεν τα ξέρει η αντιπολίτευση όλη μαζί.
Αρχίστε να μιλάτε γιατί πολύ κυριλέ το παίζετε!
Ο ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Λέτε ο κορινθίξ με τα γουρουνόπουλα να είναι ο κατάι ?

Ανώνυμος είπε...

Η Κίνηση κατήγγειλε όλη αυτή την υπόθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έκανε και ένσταση μαζί με τον Κ. Γιώτη στην αρμόδια αρχή που είναι η Περιφέρεια για ακύρωση της απόφασης ως παράνομης.
Αναμένουμε την απάντηση της Περιφέρειας και ανάλογα θα κινηθούμε.
Χ. Κασίμης

Ανώνυμος είπε...

Η κίνηση έκανε ένσταση ότι ο Φαρμάκης τα παίρνει ; ή κατήγγειλε τη διαφθορά ; έβγαλε στοιχεία ; Ολες οι κομπίνες κύριοι της Κίνησης γίνονται από το νόμιμη οδό. Γνωρίζετε πολύ ότι με τσάμπα ενστάσεις στη περιφέρεια δε γίνεται κάτι. Επί της ουσίας δε κινείται τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Μην αδικούμε το Φαρμάκη. Το μισό δημοτικό συμβούλιο ζει από το Δήμο. Από Τζαναβάρα μέχρι Κουρούμπαλη. Δεν θέλω να σας απογοητεύσω κ.Κασίμη αλλά αν δεν σκοπεύετε να μοιράσετε λεφτά, καθήστε στην έδρα σας και κάντε αυτό που αγαπάτε.

ΧΠ

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κύριε/α έχετε στοιχεία για το ποιος τα παίρνει και ποιος όχι; Δεν μπορείτε να αναφέρετε ονόματα χωρίς στοιχεία. Αυτό είναι συκοφαντία!
Από την άλλη μην ακυρώνετε κάθε προσπάθεια υπεράσπισης της νομιμότητας από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Τι θέλετε να τους μετατρέψετε σε εισαγγελείς ή εφοριακούς;
HELENE

Ανώνυμος είπε...

Οσο και αν θέλουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια σας. Κινήσεις της πλάκας, όπως ενστάσεις χωρίς στοιχεία, είναι περιττές.

Ή φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών ή να ξέρουμε ότι είστε ακόμα ένα γρανάζι των βρώμικων τοπικών αυτοδιοικήσεων.


Βγείτε μπροστά με στοιχεία, φανείτε αντάξιοι των ψήφων που κερδίσατε και συνεπείς στα λεγομενά σας, ο κόσμος ξέρει και εκτιμά πολύ σοβαρά πια τις τίμιες προσπάθειες σας. Συνεχίστε με την κατάλληλη σοβαρότητα. Μην κάνετε αστείες ενστάσεις χωρίς στοιχεία. Βγάλτε στην φόρα, αν έχετε.


Με εκτίμηση πάντα και προσδοκίες για κάτι διαφορετικό.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως η σοβαρότητα των κυρίων Γιώτη και Κσίμη δεν θα τους επέτρεπε να κάνουν ενστάσεις χωρίς στοιχεία.
Διότι και η ένσταση θέλει στοιχεία.
'Εχετε υπομονή λοιπόν..

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείτε ενστάσεις χωρίς στοιχεία; Η ένσταση στην Περιφέρεια στηρίζεται στα στοιχεία της ίδιας της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου με βάση τα οποία η ίδια η Υπηρεσία εισηγήθηκε αρνητικά για το θέμα. Πρόκειται για δημόσιο έγγραφο.
ΧΚ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο Γιώτης και ο Κασίμης έκαναν ενστάσεις προασπίζοντας το ταμείο του Δήμου - οι απερίγραπτοι Λούμπας , Λουζιώτης ,Δαλαμαρίνης , Καρπούζης της Ένωσης Κορινθίων Συνοδοιπόρων του ανηψιού , τι έκαναν ;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, για να αναρτήσετε έστω ένα σχόλιο στο blog της Κίνησης, για την γενοκτονία που συντελείται στην λωρίδα της Γάζας εδώ και 10 ημέρες;
Πολύ ευαισθησία έχετε για εκδηλώσεις Μπετόβεν, για το άγαλμα του Πήγασου και για κάποιον επιχειρηματία.
Για τους ανθρώπους, τους αμάχους, τα παιδιά και τον φασισμό του Ισραήλ; τίποτα;
Εύγε και εις ανώτερα
πολιτισμός για την πόλη ρε γαμώτο

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος κάνει μία ρύθμιση για να εισπράξει χρωστούμενα. Λυπάμαι αλλά και η ένσταση είναι της πλάκας. Αφορά το τύπο και όχι την ουσία. Αυτό είναι μία άλλη μορφη πολιτκής της κουκούλας.

Ανώνυμος είπε...

Ο μπάρμπας της Κίνησης ειναι ο Μπεγλίτης ... εκεί καταντήσανε.

Ανώνυμος είπε...

Για τον προηγούμενο Κύριο,
Ο δήμος κάνει ρύθμιση για να εισπράξει τα χρεωστούμενα. Μπράβο.
Αφού όμως τα χρεωστούμενα είναι από την εποχή του Θωμαίδη γιά ποιό λόγο δίνει και δουλειές σε οφειλέτη του;
Και αν δεχτούμε ακόμα και αυτό γιατί δεν παρακρατεί με συμφωνία με τον επιχειρηματία μέρος της αμοιβής του για τα catering έναντι των οφειλών του;
Εγώ ξέρω πως όποιος χρωστάει στο δήμο δεν μπορεί να παίρνει δουλειές όπως δεν μπορεί να είναι δημοτικός σύμβουλος. (Δεν θέλω να ανάψω φωτιές)
Σε αυτή την πόλη όμως όλα έιναι ισωμα και επομένως αφού κανείς δεν μιλά - αν μιλήσει έχει και πρόβλημα απ' ότι βλέπω εδώ -καλά κάνουν και μας καβαλάνε οι μάγκες που έχουν μπαρμπάδες και θειάδες κλπ.και εκλέγονται και αντιδήμαρχοι γίνονται και τα χρέη τους χαρίζουνε.
Και ένα τελευταίο για τον κύριο/κυρία σχετικα΄με τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.
Γιατί δεν απευθύνεστε στη δημοτική και νομαρχιακή αρχή που δεν έκαναν ούτε μια δήλωση, ούτε ζήτησαν να στείλουμε λίγα φάρμακα για βοήθεια;
Τι να μας πουν οι άνθρωποι της Κίνησης;
Δεν τα ξέρουμε όλοι; Τι θα πρόσθεταν δηλαδή; Σε αυτή τη χώρα είναι κάποιος που παίρνει τη θέση του Ισραήλ;
Και αν είχατε κάτι στο μυαλό σας γιατί δεν γράφετε εσείς συμπληρώνοντας την παράλειψη του ιστολογίου; Ελεύθερα , μπορείτε έτσι γράφει πιο πάνω.

Με τιμή Μ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Αφού όλα είναι δήθεν, δημόσιες σχέσεις και παραγοντισμός και δεν υπάρχει ευαισθησία,πολιτισμός και ουμανισμός σε μία δημοτική Κίνηση που από το μεγάλο άγχος μην την κατατάξουν στον Τσίπρα, καταφεύγει σε λογοπαίγνια και τώρα αποφεύγει να αναρτήσει έστω ένα σχόλιο για την γενοκτονία των Παλαιστινίων
-φαντάσου να ήθελα να μπεί και στο δημοτικό συμβούλιο με πρόταση για ανθρωπιστική βοήθεια-
θα ακολουθήσω και θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές να απευθυνθούμε στις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές
Η κίνηση πολιτών όμως μπορείς να μου πεις γιατί χρειάζεται;

Ανώνυμος είπε...

Αφού όλοι δεν κάνανε δηλώσεις, Νομάρχης, Δήμαρχος, Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ,ΟΝΝΕΔ Νομαρχιακή Ν.Δ
σαφώς μόνο η Κίνηση δεν χρειάζεται.
Όλοι οι άλλοι είναι χρήσιμοι.
Μωρέ Μπράβο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε νωπή στην μνήμη μας την δολοφονία του μαθητή Άρη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση των μαθητών και της νεολαίας.
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε ποιά είναι η θέση, οι προτάσεις και οι πρωτοβουλίες τις Κίνησης για τα προβλήματα της νεολαίας στον δήμο; Έχει διεκδικήσει συγκεκριμένα ελεύθερους χώρους για διασκέδαση, για δημιουργία, για άθληση; Άν ναι ποιούς και πότε το έκανε και σε ποιά διαμερίσματα.
Έχει πει κάτι για την μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό των ναρκωτικών; που κάνει θραύση στα σχολεία;
Έχει κινητοποιήσει τους πολίτες;
Άν όχι γιατί;
ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΥΓ. Μετά θα βρεθεί και ο επιχειρηματίας

Ανώνυμος είπε...

Μήπως χρειάζεται κάτι ποιό ανοικτό, ποιό συλλογικό, ποιό πολιτικό, ποιό νεανικό, ποιό κινηματικό στα δημοτικά και νομαρχιακά;

Ανώνυμος είπε...

Α. Ώστε ο Δήμος ξανα-κάνει ρύθμιση για να εισπράξει χρωστούμενα . 1. Αν το έκανε αυτό για όλους θα είχε κλείσει.
2. Από ιδιοκτήτη που μαζεύει ένα κάρο λεφτά υπάρχει και ο απλός τρόπος : βεβαίωση της οφειλής στο δημόσιο ταμείο.Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
Β. Για το παλαιστινιακό : 1. είδατε εσείς κανένα κόμμα να ζητάει διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ; Έτσι καικατέβαινε ο Χίτλερ για πρόεδρος στο Ισραήλ θα είχε σαρώσει.
2.Η Κίνηση αυτοπεριορίζεται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης όχι γιατί δεν έχει τι να πει αλλά, αντιθέτως , θα έλεγε τόσα που θα χάνονταν τα τοπικού ενδιαφέροντος θέματα.
Γ.Για τα προβλήματα της Νεολαίας στον Δήμο μας : 1.Διαβάστε τις θέσεις μας και τα άρθρα μας π.χ.η δημιουργία θέσεων εργασίας από εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων μετά την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου δεν αφορά και τους νέους που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας;
2.Πράγματι θέλουμε περισσότερες συγκεκριμένες προτάσεις και κατά τοπικό διαμέρισμα - γιαυτό ζητάμε την βοήθεια όλων σας . Ελάτε να βοηθήσετε είτε μας ψηφίζετε είτε όχι.Η Κίνηση είναι ανοικτή και θα υποστηρίξει κάθε πρόταση που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Κορινθίων.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο για το Πακιστάν δεν είδα σε αυτή την ανάρτηση ... Αντε να δούμε που θα το πάμε ...

Ανώνυμος είπε...

Εχω κουβαλήσει και σερβίρει ποτά για τις εκδηλώσεις του μπάρμπα. Υπάρχει πολύ χρήμα αλλά το σ΄συτημα δουλέυει καλά. Αμα κάποιοι μεγάλοι πάνε δικαστήριο, θα έρθω.

Ανώνυμος είπε...

Οπως βλέπετε αγαπητή Helene, τα πονηρά, τα υπονοούμενα και η διαπλοκολογία είναι βασικός πολιτικός λόγος της Κίνησης. Εχουν άδικο ; Πιθανόν Οχι. Πλην όμως, χωρίς στοιχεία και εισαγγελέα, απλώς δηλητηριάζουν και ισοπεδώνουν. Ζητάμε ουσία. Αν η Κίνηση δε μπορεί, κάνουμε την ίδια κουβέντα και με άλλους. Ποιος να τολμήσει να βγει δημόσια να πει ότι ο Φαρμάκης είναι κλέφτης; Η λοιπόν είναι και πρέπει να επέμβει εισαγγελέας, ή η Κίνηση να σταματήσει τα εύκολα υπονοούμενα. Για τα δύσκολα τους θέλουμε.

ΧΠ

Ανώνυμος είπε...

ΚΠ
Δεν νομίζω να διαβάσαμε εδώ υποννούμενο ή ευκόλως εννοούμενο ότι ο Γ. Φαρμάκης είναι κλέφτης.
Τουλάχιστον όχι εκ μέρους της Κίνησης. Αν διαβάζουμε καλά.
Το κουτσομπολιό δεν κάνει καλό σε κανένα.
Για όλες τις διαδικασίες υπάρχει η νόμιμη θεσμική οδός.
Πρώτα ακυρώνεται μια απόφαση και μετά ακολουθούνται τα επόμενα βήματα.
Και μην ξεχνάτε ότι την ένσταση έχει υπογράψει και ο κ. Γιώτης.
Άρα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατανοώ αρκετά από τα σχόλια και τα υπονοούμενά τους. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι Χ. Κασίμης και Κ. Γιώτης κατέθεσαν ένσταση στην Περιφέρεια για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θεωρούν παράνομη και ζητούν την ακύρωσή της. Η ένσταση στηρίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία της ίδιας της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου η οποία για τους ίδιους λόγους εισηγείται αρνητικά στο δημοτικό συμβούλιο για την επρόθεσμη αίτηση για τη ρύθμιση οφειλών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό και αφορά τον τρόπο που διαχειρίζεται την εξουσία η δημοτική αρχή αδιαφορώντας για τη νομιμότητα των αποφάσεών της, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες της, λειτουργώντας προνομιακά υπέρ ορισμένων επαγγελματιών. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Διαφορετικά τι πρέπει να κάνει η αντιπολίτευση να σιωπά ή να καταγγέλει μόνο;
GIOKA

Ανώνυμος είπε...

Οι ενστάσεις είναι για τον τύπο όχι την ουσία. Αμα ήθελαν ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είναι ο Ehud Barak αντιπρόεδρος της "Σοσιαλιστικής Διεθνούς", όπου πρόεδρος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου
και για τους δύσπιστους δείτε τα site
1) http://www.socialis tintethational.org/viewArticle.cfm?ArticlelD=11
2) http://www.jewishvi rtuallibrary.org/jsource/biography/barak.html

Για το Πακιστάν και εγώ συμφωνώ να μην γίνει καμμία ανάρτηση (δεν το ζήτησε και κανένας) για τους Παλαιστίνιους όμως θάπρεπε

Ανώνυμος είπε...

Ηρθε και στήριξη Θωμαίδη στο κ. Κασίμη. Τον προτιμά από το Λιάπη. Θα τρελλαθούμε σ'αυτή τη πόλη.

Ανώνυμος είπε...

Αντοχή έχετε στη κίνηση ... και ανοχή ...καλό κουράγιο ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε/α ΧΠ
Μια ελαφρά σύγχυση παρουσιάζουν τα δυο σχόλιά σου. Για λύσε την αντίφασή σου γιατί περίεργα τα λες.
Να θυμάσαι ότι κάποιοι διαβάζουν τα σχόλια πιο προσεκτικά από αυτούς που τα γράφουν!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Είναι απλό αγαπητέ. Για να γίνει κανείς δήμαρχος πρέπει να συμβιβαστεί με τη διαπλοκή. Ο κ. Κασίμης δε φαίνεται να θέλει. Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω ότι έχει χρησιμότερα πράγματα να κάνει. και αναφέρομαι στον κ. Κασίμη γιατί δεν υπάρχει άλλος ικανός για δήμαρχος στη Κίνηση. Αν θέλει η Κίνηση να ανατρέψει, τότε με ενστάσεις της πλάκας δεν αλλάζει κάτι. Για αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου και κουβεντούλα καλά είναι. Απλά πείτε μας να γνωρίζουμε. Αν βλέπετε αντίφαση, απλώς αποφέυγετε την ουσία.

ΧΠ

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται στη Κόρινθο ρε πατριώτες ; Δημοτικό σύμβούλιο ψηφίσατε ή τη παρέα του Καπόνε ;

Μακεδόνας

Mike είπε...

"Για να γίνει κανείς δήμαρχος πρέπει να συμβιβαστεί με τη διαπλοκή."
Τι θράσος! Τι παραίτηση!