Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Η αντίδραση στο τσίμπημα της ΣΦΗΚΑΣ


Αναδημοσιεύουμε την απαντητική επιστολή του Χ. Κασίμη σε δημοσίευμα της εφημερίδας

"Η Σφήκα".

Σχετικά με το θέμα δείτε προηγούμενη ανάρτησή μας ΕΔΩ αλλά και το δημοσίευμα της εφημερίδας ' Ο Πολίτης της Κορινθίας ' ΕΔΩ


Η Κίνηση και η ταμπακιέρα της ρύθμισης των οφειλών


Αγαπητέ κύριε Λάμπρου,

Με αφορμή τα όσα γράφετε στην εφημερίδα ‘Σφήκα’ σχετικά με το δημοσίευμα της Κίνησης Πολιτών και την ένσταση των Χ. Κασίμη και Κ. Γιώτη για την εκπρόθεσμη ρύθμιση οφειλών επιχειρηματία, θα ήθελα να σας επισημάνω τα παρακάτω.

Η Κίνηση Πολιτών ούτε στοχοποιεί ούτε προστατεύει επιχειρηματίες. Υποστηρίζει τον υγιή ανταγωνισμό, τη διαφάνεια και την ισονομία για όλους τους πολίτες. Ασκεί κριτική και ενίσταται για αποφάσεις που δεν είναι σύμφωνες με το νόμο και χαρακτηρίζονται από διακριτική και προνομιακή μεταχείριση υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Αποφάσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τις εισηγήσεις των ίδιων των υπηρεσιών του Δήμου.

Κύριε Λάμπρου, οι πολίτες δεν εκλέγουν επιχειρηματίες για να διοικήσουν το δήμο αλλά δημοτικές αρχές και δήμαρχο. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις που παίρνουν, αυτοί καλούνται να ασκήσουν χρηστή διοίκηση και σε αυτούς ασκείται ο έλεγχος και η κριτική.
Με εκπλήσσει, πρέπει να ομολογήσω, το γεγονός ότι ένας έμπειρος δημοσιογράφος σαν και σας δεν έχει τίποτα να πει για την ταμπακιέρα. Και η ταμπακιέρα είναι ότι η διοίκηση του δήμου υπό τον κ. Α. Πνευματικό ‘γιόρτασε’ τα 150 χρόνια της πόλης με τη συγκεκριμένη επιχείρηση πανταχού παρούσα απολαμβάνοντας μια προνομιακή μεταχείριση όταν αυτή δεν είχε καταβάλει τις οφειλές της στο δήμο από το 2003. Και δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά φρόντισε να της ρυθμίσει τις οφειλές εκπρόθεσμα (μετά από μήνες παρέλευσης της ημερομηνίας ρύθμισης) και κόντρα στην εισήγηση 4 προϊσταμένων υπηρεσιών του δήμου – εισήγηση που σας επισυνάπτω για ενημέρωσή σας.
Αναρωτιέμαι πως θα χαρακτηρίζατε όλα τα παραπάνω αν αφορούσαν άλλον δήμαρχο και άλλη δημοτική αρχή.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η Κίνηση Πολιτών με την ενέργειά της αυτή διεκδικεί την ισονομία και την προστασία των συμφερόντων του δήμου και όχι ‘τραπέζι στην πίστα επιχειρηματιών’, όπως έχουν εξασφαλίσει άλλοι!

Με εκτίμηση,

Χ. Κασίμης
Δημοτικός σύμβουλος Κίνησης Πολιτών
Κόρινθος, 13/01/09

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

gia ton antidhmarxo pou xrwstaei ti tha mas peite? exete kati? einai kai paranoma symvoulos h oxi?