Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ο Πήγασος Τροχονόμος..


Το είδα και δεν το πίστευα...
Σήμερα το πρωί κατηφορίζοντας την Εθνικής Αντιστάσεως είδα ''ιδίοις όμασι'' τον Πήγασο μας να ρυθμίζει την κυκλοφορία στην πόλη μας και να μου αποκαλύπτει τις θεϊκές ιδιότητές του.
Στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δαμασκηνού δεν υπάρχει σήμανση περί προτεραιότητας των κινουμένων οχημάτων. Η διέλευσή τους γίνεται πάραυτα αναίμακτα χάρις στον Πήγασο.
Είδα τους οδηγούς να τον καρφώνουν με τα μάτια και εκείνος να κουνάει μια τη δεξιά μια την αριστερή φτερούγα. Δεξιά φτερούγα σημαίνει ''ελεύθερος να στρίψεις αριστερά'' αριστερή φτερούγα '' ελεύθερος να στρίψεις δεξιά'' 'Όταν έμενε ακίνητος περνούσαν τα κινούμενα στην Δαμασκηνού οχήματα.
Τέλεια ρύθμιση της κυκλοφορίας στο κομβικό αυτό σημείο.
Ομολογώ πως δεν είχα ποτέ συλλάβει πόσο χρήσιμος τελικά μπορεί να είναι ο Πήγασος για την πόλη μας - πλην της συμβολής του στην αισθητική αναβάθμισή της.
Μ.Φ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς τα πράηματα είναι χειρότερα από ότι περιγράφετε :
1.Στην Δαμασκηνού ο κινούμενος από Πανεπιστήμιο προς Λέσχη Αξιωματικών έχει πινακίδα (ρόμβο)που του δείχνει ότι κινείται σε οδό με προτεραιότητα .
2.Ταυτόχρονα ο κατερχόμενος την Εθνικής Αντίστασης έχει επίσης !!!! προτεραιότητα αφού διασταυρώνεται με τον εξ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ του κινούμενο επί της Δαμασκηνού.
Αποτέλεσμα: ο Δήμος και η Τροχαία έχουν στήσει ένα τέλειο σκηνικό για πλαγιομετωπική σύγκρουση των οδηγών που θα οδηγήσουν τηρώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας νομίζοντας ότι οι εισαγγελείς δεν είναι τυφλοί.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι έτσι να του φορέσουμε και λευκή κορδέλα και κράνος!! Όμως ο καλλιτέχνης του αγάλματος (άγνωστος αλήθεια γιατί;) έκανε δύο σημαντικά λάθη. Έπρεπε η μούρη του Πηγάσου να φέρνει κάτι σε Αλέκο και ο ή μάλλον το οπίσθιο μέρος κάτι σε θωμά. Για να ξέρουμε δηλαδή … που πέφτει ο Πενταδάκτυλος.
Αλήθεια ο εμπνευστής της μπανιέρας θα μας κάνει την τιμή να μας χαρίσει (με μία πλάκα πχ) το ονοματάκι του να το βάλουμε δίπλα σ’αυτό του Gaudi;

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά και αυτή η δημοτική αστυνομία κόβει κλήσεις για παρκάρισμα χωρίς κάρτα κοντά στον ΑΠ.Παύλο, ενώ μέχρι το λιμάνι είναι αρκετά διπλοπαρκαρισμένα. Πολλές στροφές-γωνίες έχουν αμάξια αραγμένα, για τις ράμπες για τους ΑΜΕΑ-μανάδες με καροτσάκια δεν συζητάμε, είναι μονίμως κλειστές.



Σκέφτομαι καιρό να φτιάξω σε ένα χάρτη της Κορίνθου(το κέντρο έστω) σε πόσα σημεία απλά ΔΕΝ μπορεί να περάσει ένας ΑΜΕΑ ή και μία μητέρα με το μωρο σε καροτσάκι. Θα εντυπωσιαστείτε αν δείτε πόσα τετράγωνα είναι κλειστά, ακόμα και για τους πεζούς....

Είτε από μόνιμα αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμιο, είτε απο κλειστές ράμπες είτε κλειστές γωνίες, για κλειστά πεζοδρόμια λόγο έργων ή τρυπών...

Να δείτε σε πόσα σημεία θα χρειαστεί ένα παιδικό καροτσάκι να κατέβει απο το πεζοδρόμιο στο δρόμο στην κυκλοφορία για να ανέβει μερικά μέτρα πιο πέρα...

Είναι τραγική η κατάσταση, κάντε μια βόλτα και φανταστείτε απο πόσα σημεία απλά ΔΕΝ χωράει ένα καροτσάκι, και αφου δεν χωράει σκεφτείτε τι θα πρέπει να κάνει για να συνεχίσει την πορεία του...