Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Η λύση έρχεται από Πεσκάρα



Τελικά βρέθηκε λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της αστικής αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης του παραλιακού μετώπου και της χωροταξικής αναδιάρθρωσης της πόλης της Κορίνθου. Λύση με ονοματεπώνυμο: Προγραμματική σύμβαση με την Αρχιτεκτονική Σχολή (Έδρα Πολεοδομίας) του Παν/μίου "Γκαμπριέλε Ντ' Αννούτσιο" της Πεσκάρα και με τον Καθηγητή Λούτσιο Τζατσάρα, ο οποίος θα στηριχθεί στις συμβουλευτικές υπηρεσίες του συντοπίτη μας πρώην δήμαρχου Σολυγείας, πολιτικού παράγοντα και αρχιτέκτονα κ. Τζιάννι Γκεζερλή. Η σύμβαση θα είναι 3ετούς διάρκειας με ετήσια αμοιβή 80.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ . Και αν νομίζετε ότι είναι αστείο, κάνετε λάθος. Έτσι ακριβώς είναι. Τα ποσά και τα ονόματα είναι από το σχέδιο σύμβασης που κατατέθηκε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων για τη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου 2009, σχέδιο διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Επειδή τα σχόλια περιττεύουν, θα θέσουμε μερικά ερωτήματα:


1. Έλειψαν τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (όπως το Πολυτεχνείο) ή οι Έλληνες μελετητές για να απευθυνθεί ο κ. Α. Πνευματικός και να υλοποιήσει τα ‘μεγαλόπνοα’ σχέδιά του για την πόλη; Πρέπει να καταφύγει στο εξωτερικό και στο ίδρυμα από το οποίο αποφοίτησε ο κ. Γκεζερλής; Με ποια συγκριτικά κριτήρια επιλέχθηκε αυτό το ίδρυμα;
2. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες του αρχιτέκτονα κ. Χ. Γαλλίκα, που έχει προσλάβει ο κ. Α. Πνευματικός από τα μέσα του 2008 ως ειδικό συνεργάτη για αρχιτεκτονικές μελέτες, ανάπλαση κτιρίων, δημόσιων χώρων, εισόδων της πόλης κοκ., δεν επαρκούν;
3. Γιατί έρχεται το σχέδιο της σύμβασης με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση από την ημερομηνία σύνταξής της στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Για να αποκαλύψει την ‘πολιτική μωρία’ των διοικούντων το δήμο, που εν μέσω οικονομικής κρίσης επιλέγουν να ‘επενδύσουν’ στο εξωτερικό;



21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μας πει η πολεοδομική ομάδα της κίνησης πωλητών πόσο κοστίζει με τις λεγόμενες διαφανείς διαδικασίες, η εκπόνηση μίας μελέτης για το παραλιακό μέτωπο. Μάθετε τι έκανε ο κ. Γκεζερλής όταν ήταν δήμαρχος για να πάρετε μαθήματα κκ σχολάρχες.

Ανώνυμος είπε...

Tο κείμενο υπογράφεται από την Κίνηση Πολιτών ή είναι άποψη κάποιου ατόμου;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο κ. ανώνυμος λέει ότι "οι λεγόμενες διαφανείς διαδικασίες" ζημιώνουν το δήμο; Για την ταμπακιέρα θα μας μιλήσει;
Το πρόβλημά μας δεν είναι ο κ. Γκεζερλής κύριε αλλά η αδιαφάνεια της δημοτικής αρχής. Τώρα για το έργο του κ. Γκεζερλή μίλησαν οι δημότες του και δεν μας πέφτει λόγος να το κρίνουμε.
Μ.Ν

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κύριε τι πωλείτε; Υπηρεσίες στον κ. Πνευματικό και κ. Γκεζερλή; Τουλάχιστον σας ανταμείβουν γι' αυτό;

Τα σέβη μας

Ανώνυμος είπε...

Universita degli studi Soficana / Universita degli studi di Pescara

Dopo Sofica …
…. Ora del Corinto!
Con 240 000 Euro faremo
Corinto ….. Rio del Janeiro!

I Profeti
Aleco Pneumatico / Gianni Gezerlis
Avanti popolo …klp… klp…!

Ανώνυμος είπε...

Προς Κ. Ανώνυμο
Παρότι κακοήθης κ. Ανώνυμε, το προσπερνάω και θα προσπαθήσω να σας απαντήσω στην ουσία του σχολίου σας.
1. Με τις λεγόμενες διαφανείς διαδικασίες(όπως και εσείς σημειώνετε, σε αντίθεση με την προτεινόμενη), δηλαδή με την κατα την ελληνική νομοθεσία ανάθεση μελέτης σε μελετητή, υπολογίζω ότι σίγουρα θα χρειάζονταν λιγότερα απο 240.000€ (πλέον ΦΠΑ) συν 10.000 εκτύπωση μελέτης, που είναι το κόστος της εν λόγω σύμβασης. Το κόστος κάθε μελέτης εξαρτάται απο το εκπονούμενο αντικείμενο της μελέτης και μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τους διατεθέμενους πόρους και τις επιδιώξεις της μελέτης.
2.Προφανώς η μελέτη θα ήταν έτοιμη σε συντομότερο χρονικό διάστημα απο τα τρία χρόνια που έχει διάρκεια η εν λόγω σύμβαση.
3. Θα υπήρχε η δυνατότητα συννενοήσεων στην ελληνική γλώσσα με την ομάδα μελέτης, άρα πρόσβαση στην πορεία υλοποίησης της σύμβσης απο άτομα πέραν του ενός, πολύ δε περισσότερο όταν αφορά πολεοδομική μελέτη, που σύμφωνα με όλους τους σύγχρονους πολεοδόμους απαιτείται κοινωνική σναίνεση.Επίσης η ίδια η ομάδα μελέτης θα είχε την δυνατότητα να έχει καλύτερη εικόνα και επαφή με τη πόλη μας,απο ότι αν βρίσκεταιστην Ιταλία.
4. Πέραν των μελετητών υπάρχουν πολλά αξιολογότατα αντίστοιχα ελληνικά ιδρύματα (π.χ. εργαστήριο αστικών αναπλάσεων του ΕΜΠ κλπ), με τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε έρθει σε επαφή, αν κρινόταν ότι μια προγραμματική σύμβαση είναι συμφερότερη για το Δήμο. Έγινε αυτό;
5. Για εμάς η διαφάνεια στις διαδικασίες άσκησης των καθηκόντων μιας Δημοτικής αρχής είναι απο τα πρώτα και όχι το τελευταίο, όπως φαίνεται ότι είναι για εσάς.
Βάννα Γούμενου (μέλος της ομάδας πολεοδομικού σχεδιασμού της Κίνησης)
Υ.Γ.Ο σεβασμός και ο πολιτισμός δυστυχώς δεν "πωλείται"

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟ? ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ" ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ).
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗ ΙΚΑΝΟΣ, ΘΑ ΕΚΠΕΣΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΩΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ (ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ) ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ "ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ". ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση είναι της Κίνησης Πολιτών και το περιεχόμενό της προκύπτει από την προγραμματική σύμβαση η οποία ήταν διαθέσιμη στο δημοτικό συμβούλιο πριν τη συνεδρίαση. Παραλείψαμε να αναφέρουμε ότι στο ποσό προβλέπονται άλλες 10.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την εκτύπωση της μελέτης.
Στη διάθεσή σας η σύμβαση αν την θέλετε.
Χ. Κασίμης

Ανώνυμος είπε...

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δημοσιοποιήσετε τα αναλυτικά αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο σε ότι αφορά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο της Πεσκάρα(ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, ποιοι κατά, ποιοι απείχαν κλπ.)!

Ανώνυμος είπε...

10.000 ευρώ για εκτύπωση της μελέτης; Σε Τίμιο Ξύλο θα τυπωθεί;

Ανώνυμος είπε...

κ. Βάννα είστε μηχανικός τεχνικού επιμελητηρίου; Ποια είναι η επαγγελματική σας σχέση με πολεοδομικά θέματα;

Ευχαριστώ για την ενημέρωση

Ανώνυμος είπε...

Iδού μερικές από τις ερωτήσεις της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ που ΔΕΝ απαντήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από την δημοτική πλειοψηφία (του 2ου γύρου ,για να μην ξεχνιόμαστε) :
Eρωτήσεις :

στο άρθρο 2 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

1.α. Υπάρχει επικάλυψη στο τμήμα από εκβολή ΞΗΡΙΑ μέχρι περιοχή ΒΡΑΧΟΣ για την οποία ήδη εκκρεμεί η έγκριση του σχεδίου της προωθημένης μελέτης αναγνώρισης (Π. Μ. Α.) ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΞΗΡΙΑ από το ΥΠΕΧΩΔΕ . Θα αλλάξει πάλι η πρόταση του Δήμου;

1.β. Η μελέτη για την αναβάθμιση της κεντρικής περιοχής της πόλης δεν συμπίπτει με τμήμα της πρόσφατης κυκλοφοριακής μελέτης για την εφαρμογή της οποίας ο Δήμος δανείστηκε 2,5 εκατομμύρια € ;

1.γ. Σε τι διαφέρει η « διατύπωση ενός πολεοδομικού πλαισίου αναφοράς για την αναδιαμόρφωση όλου του μητροπολιτικού εδάφους της » από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση του ; Θα αλλάξει η πρόταση του Δήμου αρχίζοντας πάλι από την αρχή; Ποιος είναι ο ορισμός του μητροπολιτικού εδάφους;

Στο άρθρο 4 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

«….το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων που πρέπει να γίνουν ,και που θα έχουν προηγουμένως συμφωνηθεί με την Δημοτική Αρχή Κορίνθου.»
Ζητήθηκε ή προτάθηκε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου η προτεινόμενη με την παρούσα σύμβαση μελέτη ή , τουλάχιστον, υπάρχει η έγγραφη γνώμη της για τις ως άνω δραστηριότητες ;

Ειδικά στην τελευταία ερώτηση η "απάντηση" ήταν η ερώτηση (!!!) :που το λέει ότι πρέπει να ρωτήσουμε την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ;

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ Χρήστο;
Και σε είχα σε εκτίμηση. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη σύμβαση ψήφισε όλη η συμπολίτευση (απουσίαζε ο σε αυτό το θέμα ο Γ. Βορτελίνος και ο Χ. Μελέτης). Υπερψήφισε όμως ο Φ. Τζαναβάρας. Καταψήφισε όλη η αντιπολίτευση (απόντων των κκ Λούμπα, Καρπούζη, Κουρούμπαλη).
ΧΚ

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατικές διαδικασίες κατά Πνευματικό :
αφού έφερε ,χωρίς εισήγηση, έτοιμο, μεταφρασμένο σε άθλια ελληνικά, κείμενο σύμβασης - ανάθεσης επί πληρωμή μελέτης σε Σχολή της Ιταλίας ,την ψήφισαν οι γνωστοί ,για την ανεξαρτησία της γνώμης τους ,σύμβουλοί του και ΜΕΤΑ ζήτησε από τις άλλες παρατάξεις να του φέρουν αντιπροσφορές από ελληνικά Πανεπιστήμια.
Δηλαδή να κάνουν επιστολές στις Σχολές μας με αντικείμενο και τις πολεοδομικές επεμβάσεις και να τους ζητήσουν να ετοιμάσουν προσφορές για μελέτη που ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ.
Πάντως είναι συνεπής:δεν θέλει με τίποτα δημόσιο αρχιτεκτονικό-πολεοδομικό διαγωνισμό-όπως και για την κυκλοφοριακή "μελέτη".
Γιατί; Μα είναι απλό: στην μέσω διαγωνισμού ανάθεση ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να υποδείξει τις λύσεις που θα προτείνει ο μελετητής.
Όσο για την με πολύ λιγότερα λεφτά μελέτη που παρουσιάζει ως κατόρθωμά του , ο λαός λέει ότι το φτηνό κρέας το τρώνε τα σκυλιά.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΘΕΣΗ :
οι Νεοκορίνθιοι (άνω του 41,7 % εμπαθείς και άνω του 18 % κορόϊδα)δεν έχουν καμμία σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ:
1. Οι επιστήμονες δέχονται την θεωρία της εξέλιξης των ειδών κατά Δαρβίνο.
2.Ανακαλύφθηκε κορινθιακή γραφή στον μηχανισμό των Αντικυθήρων.
ό.έ.δ.

Ανώνυμος είπε...

Από τη σπατάλη πήγαμε στις παροιμίες. Είστε πωλητές πάντως. Αμα κερδίσετε το Δήμο να κάνετε ακριβές μελέτες με τα λεφτά του κόσμου. Οτι κάνατε και στην αγορά.
Και μια συμβουλή διότι θέλουμε καθαρό παιχνίδι. Μιλάνε πολύ οι δικοί σας και έχετε διαροές.
Πρόσεχε κ. Κασίμη στην έχουνε στημένη.

Ανώνυμος είπε...

"Και μια συμβουλή διότι θέλουμε καθαρό παιχνίδι. Μιλάνε πολύ οι δικοί σας και έχετε διαροές.
Πρόσεχε κ. Κασίμη στην έχουνε στημένη".

Φαίνεται πόσο καθαρό παιχνίδι θέλεις από την ανωνυμία σου. Μήπως είσαι και συ στο κόλπο; Άσε τον Κασίμη και τις συμβουλές. Έχουν γνώση οι φύλακες! Που θα σε βρούμε άραγε όταν θα δούμε τελικά ποιοι είναι οι πωλητές των συμφερόντων του δήμου;

Ν.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι ιστολόγιο ομάδας πολιτών.
Κατανοώ κάποια ανώνυμα σχόλια αλλά αγαπητοί φίλοι, αυτό που μένει δε σας τιμά. Δεν είναι ποιότητα λόγου αυτή.
Παρασύρεστε εύκολα και δεν είναι καλό. Η εικόνα στα σχόλια καταστρέφει τις αναρτήσεις σας. Δεν είστε ανώνυμο ιστολόγιο. Είστε πολιτική παράταξη! Αγνοήστε τα κακόπιστα σχόλια και μη γίνεστε ίδιοι γιατί απογοητεύετε.

Μαρία Π.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ν.Κ. δε σας κατηγορήσαμε για κλέφτες. Για ανικανότητα μιλάμε. Και το λέμε πολιτικά.
Κασίμης: ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί που τον πολεμάτε είστε δικοί του. Λόγω βλακείας, όχι γιατί έχετε προηγούμενα.
Και κάποτε να καταπιείτε το πωλητές διότι δεν είστε μόνο εσείς που παίζετε με τις λέξεις. Κατηγορείτε ανθρώπους και όταν δεν έχετε αποδείξεις μιλάτε για νόμιμες κομπίνες. Αυτή λέγεται πολιτική αλητεία και θα σταματήσει. Θα τα πούμε όλα εδώ κύριοι. Ο Κορινθιακός λαός θα μάθει τι είσαστε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες
Γνωστοί και 'Αγνωστοι

Παρακολουθώ από μακριά -εξωτερικό- τις τελευταίες μέρες να μαίνεται ''η μάχη του ιστολογίου''.
1)Θα θυμίσω σε όλους πως οι απανατήσεις των μελών ή φίλων της Κίνησης δεν αποτελούν a priori και την επίσημη τοποθέτησή της παράταξης.Η παράταξη έχει όργανα που μπορούν να τοποθετηθούν επισήμως και όχι ανωνύμως.
Μέχρι τώρα όμως διάφορα σχόλια είναι ανώνυμα
2) Παρατηρώ ότι και πάλι σανώνυμα διοχετεύονται μικρο απειλές και πονηρές ερωτήσεις πάντα με πρωταρχικό ρόλο το '΄' πόσο πάει η μελέτη'' και ΄''πόσα παίρνει'' ο τάδε ή ο δείνα.
3) Μπαίνω καθημερινά στο δίλλημα να μετριάσω αυτά τα σχόλια
που δεν προσφέρουν τίποτα -παρά μόνο χολή- στο δημοκρατικό διάλογο.
5) Θα συνιστούσα και στους Κινησίες να μην πέφτουν στην παγίδα
6) και τελευταίο προς όλους τους ανώνυμους
Αγαπητέ/ή ανώνυμε/η εγώ επώνυμα σας περιμένω να κουβεντιάσουμε όσα πρέπει να μάθει ο Κορινθιακός λαός και δεν τα ξέρει μέχρι τώρα.Για να τα μάθει όμως θα πρέπει και εσείς να δείξετε ''ταυτότητα''

Καλό βράδυ