Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Η λύση μπορεί να έρθει και από την Ελλάδα


Η Πεσκάρα και οι ‘φίλοι’ του κ. Πνευματικού
Δήλωση Χ. Κασίμη

19/3/09

Με αφορμή την απόφαση του Δήμου Κορινθίων για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Παν/μιο της Πεσκάρα-Ιταλίας, ο κ. Πνευματικός ισχυρίστηκε πως κατέφυγε σε αυτό γιατί δεν υπήρχαν ελληνικά ιδρύματα με εμπειρία στην εκπόνηση μελετών για την αστική αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του παραλιακού μετώπου και την χωροταξική αναδιάρθρωση της πόλης της Κορίνθου.
Ο ίδιος βέβαια, ενώ δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο του συγκριτικού πλεονεκτήματος του Ιταλικού Παν/μίου και δεν απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν στην ίδια τη δυνατότητα ενός ξένου ιδρύματος να κατανοήσει και επεξεργαστεί τα θέματα της πόλης μας, ούτε στο πως η Τεχνική του Υπηρεσία θα επιβλέπει τη μελέτη (στα ιταλικά άραγε;), κάλεσε την αντιπολίτευση να προσκομίσει προτάσεις ελληνικών ιδρυμάτων που εκπονούν τέτοιες μελέτες.
Είναι αυταπόδεικτο, λοιπόν, ότι ο κ. Πνευματικός αγνόησε παντελώς τα ελληνικά ιδρύματα, γιατί μοναδικός σκοπός του ήταν εξαρχής η ‘εξυπηρέτηση’ του φίλου και όχι η με διαφάνεια αναζήτηση του καλύτερου και οικονομικά πιο συμφέροντος ιδρύματος/μελετητή.
Αν και θεωρώ ότι η διερεύνηση της καλύτερης πρότασης και ο διαγωνισμός είναι θεσμική υποχρέωση της δημοτικής αρχής και όχι της αντιπολίτευσης, ‘σηκώνω το γάντι’, που λένε οι φίλοι του κου Πνευματικού, και παραθέτω κάποια από τα ελληνικά ιδρύματα που έχουν την εμπειρία και επιστημονική επάρκεια να εκπονήσουν τέτοιες μελέτες.
Για να είναι λοιπόν συνεπής με τις δηλώσεις του στο κανάλι ΑΧΙΟΝ ο κ. Πνευματικός, στο οποίο ανέφερε ότι αν του προσκομίσουμε τα απαραίτητα στοιχεία δεν βιάζεται να υπογράψει τη σύμβαση, ας απευθυνθεί στα ελληνικά ιδρύματα με το ίδιο περιεχόμενο της σύμβασης που ετοιμάζει με το ιταλικό παν/μιο και ας τους ζητήσει να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Αυτό σημαίνει διαφάνεια και χρηστή διαχείριση.
Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές.
Ιδού λοιπόν μερικά από τα ιδρύματά μας των οποίων το κύρος και εμπειρία δεν αμφισβητούνται σε διεθνές επίπεδο και στα οποία όφειλε να απευθυνθεί ο κ. Πνευματικός .

Α. Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
Τομέας: Πολεοδομίας και Χωροταξίας
Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος

Σχετικές Μελέτες που έχει εκπονήσει:
«Διερεύνηση μεθόδου διαχείρισης, προστασίας και ανάδειξης παράκτιων μητροπολιτικών περιοχών με εντατική χρήση: η περίπτωση του Σαρωνικού», «Ανάπλαση της περιοχής Γκάζι-Κεραμεικός με ήπιες μορφές ενέργειας», «Άξονες αναβάθμισης πολεοδομικού κέντρου Ελευσίνας», «Χωροθέτηση και ανάπτυξη του τεχνολογικού Παν/μίου Κύπρου στην πόλη της Λεμεσού», «Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού – αποτίμηση πρότασης ΥΠΕΧΩΔΕ», «Πολεοδομική και περιβαλλοντική διάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004-Εναλλακτικές προτάσεις χωροθέτησης», «Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί-Ιλισός», «Πολεοδομικοί και Κοινωνικοί παράμετροι στο Δήμο Αχαρνών. Διατύπωση κατευθύνσεων στρατηγικού αστικού σχεδιασμού για μια βιώσιμη ανάπτυξη», «Παρεμβάσεις στα Ρέματα: εναλλακτικές προτάσεις»

Β. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
1. Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

2. Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
Εργαστήριο Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού

Αντικείμενο:
Διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες γενικά στα γνωστικά αντικείμενα του χωροταξικού και πολεοδομικού προγραμματισμού και σχεδιασμού, και ειδικότερα σε θέματα ανάλυσης και αξιολόγησης των χωρικών πολιτικών, σύνδεσης του χωρικού σχεδιασμού με τον αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό προγραμματισμό, αντιμετώπισης ζητημάτων που σχετίζονται με τις βασικές πολεοδομικές λειτουργίες (κατοικία, εργασία, ελεύθερο χρόνο, κυκλοφορία), αστικού σχεδιασμού, και εφαρμογής των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών στο χωρικό σχεδιασμό.
Το Εργαστήριο ασχολήθηκε επίσης ιδιαίτερα, κατά τα τελευταία χρόνια, με την υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, επίσης με χωρικά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, και με τη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής χωροταξίας και χωρικής ανάπτυξης.

Γ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πολυτεχνική Σχολή, Σχολή Αρχιτεκτόνων

Δ. Πανεπιστήμιο Πατρών
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
Κατεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αστικής Ανάπλασης
Εργαστήριο Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο!
Ασχοληθείτε με πολιτικά ζητήματα αντάξια της σοβαρότητας με την οποία μας έχετε συνηθίσει.
τι διάβολο θέλετε και ασχολείστε, (όχι με τα πίτουρα ),αλλά με τα σκατά;

Ανώνυμος είπε...

Πιθανόν να μη πρόκειται για σοβαρότητα αλλά για σοβαροφάνεια. Τα φιλικά ανώνυμα σχόλια δεν δείχνουν και τόση σοβαρότητα. Για το επίπεδο δεν το συζητάμε. Με αυτή την ανάρτηση, μάλλον μας πείσατε ότι ο Δήμαρχος έχει δίκιο. Αγώνας για τη πόλη με google και καναπέ δε γίνεται.

Περίμενα κάτι περισσότερο. Αντίο.

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

'Ασχετο Μαράκι;

Σε τι έχει δίκιο ο δήμαρχος;
Περιμένα και εγώ κάτι περισσότερο από το Δήμαρχο. Πολύ περισσότερο μάλιστα.

Καλό δρόμο!

Νικήτας

Ανώνυμος είπε...

Νικήτα κάνεις φιλότιμες προσπάθειες να διασώσεις το μαγαζί. Θα σου πω φιλικά ότι αν η κίνηση δεν ράψει καινούργια προσωπικότητα, δυστυχώς, παρά κάποια καλά στελέχη και κάποιες καλές ιδέες, δεν θα περπατήσει. Η κλειστή παρέα δεν θα ανοίξει, το μήνυμα δεν θα είναι ευρύ και κατανοητό από πολλούς και στο τέλος θα ξαναδεις Αλέκο με ότι μπορεί να κάνει. Και επειδή μετά ακολουθεί Καποδίστριας 2, ξέχνα τη κίνηση.
Προς ενημέρωσή σου, υπάρχει γκάλοπ που δίνει 45% στον Αλέκο. Περισσότερο από ότι έπαιρνε στο γκάλοπ αμεσως μετά τη φίεστα της αγοράς. Μόλις έρθει το νερό να δεις τι έχει να γίνει.
Αυτά δεν αντιμετωπίζονται με δηλώσεις για κορινθίξ και διευθύνσεις ελληνικών πανεπιστημίων. (Τα μανάβικα της αγοράς δεν σας αφορούν;)
Γι αυτό η ομαδούλα σας έχει μείνει η ίδια τρία χρόνια τώρα.
Παρτε το αλλιώς αν πραγματικά θέλετε να κάνετε καλό στη πόλη. Και εν τω μεταξύ να δείξετε τι είστε ικανοί να κάνετε και με ποιους. Και μαζέψτε τους νεοφασίστες ανώνυμους που κάνουν κακό με τις εξυπνάδες που γράφουν.
Εκτός αν είστε τέτοιοι.
Οτι κι αν συμβαίνει, στη συνείδηση του κόσμου είστε μία παρέα που καλό είναι να υπάρχει. Δεν καταφέρατε να πάτε παραπάνω. Αυτό λέγεται ή ανικανότητα ή πολιτική κατεύθυνση.

Τέλος και επίσης αντίο.

Ρεπόρτερ

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΑΛΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ. ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η μαφία της Κορίνθου ξαναμαζεύεται υπό τον Θωμαιδη, Γιώτη, Δαλακλειδη, Αλέκο και άλλους. Γράφτε !!!!!!!!
Είναι η ώρα της Κίνησης.
Ενημερώστε το κόσμο που δέχεται επίθεση. Αρχισαν να χτυπάνε πόρτες.
Ανθρωποι σαν την Μαρία είναι θύματα.
Ο κορινθίξ στημένος ήτανε. Ετοιμη την είχε την απάντηση.

Φίλος

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

thn exoune pesei se filous kai stelexh ths kinhshs. proteinw olomeleia sta grhgora.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία/ε Ρεπόρτερ, στο καλό και παρέα με τον Αλέκο και τα άλλα παιδιά. Και γρήγορα ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί καλοπροαίρετοι φίλοι! Δεν σας προβληματίζει ότι πολλοί την πέφτουν στην Κίνηση τώρα τελευταία; Γιατί το κάνουν, γιατί τους είναι αδιάφορη ή επικίνδυνη για τα σχέδιά τους; Η Κίνηση δεν είναι του χεριού τους και δεν τους αρέσει. Ανακαλύπτουν προβλήματα, επιδιώκουν προσαρμογή στους δικούς τους κώδικες πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, επιχειρούν να σπείρουν τώρα για να θερίσουν αύριο. Μην ανησυχείτε! Οι πολίτες ξέρουν ότι η Κίνηση δουλεύει,διευρύνεται, εκτιμάται, έχει άποψη και κατεύθυνση. Τώρα και η Κίνηση ξέρει ότι έσκασαν μύτη οι 'άσπονδοι φίλοι' που ενδιαφέρονται για το μέλλον της και τη συμβουλεύουν να διορθώσει τα λάθη της.
Μην μασάτε!
Χ.Π.

den_leei είπε...

Ασχοληθείτε και με το παρακάτω. Δεν ειναι τόσο σημαντικό όσο τα λεφτάκια μας στο Γκεζερλή αλλά δείχνει παρόμοιο αμοραλισμό και δεν πρέπει να κουκουλώνονται τέτοια θέματα.

Αληθεύει πως η κόρη του Δημάρχου μας έκανε το πάρτυ της στο φουαγιέ του Δημοτικού μας Θεάτρου την προηγούμενη εβδομάδα; Και αν ναι παρακαλώ να μας ενημερώσει για τον τρόπο που μπορούμε κι εμείς να το κάνουμε.

Περιμένουμε από εσάς της αντιπολίτευσης απαντήσεις. Γιατί αν δε μπορούμε να στραφούμε σε εσάς που θα τα πούμε; Στις κατευθυνόμενες εφημερίδες μας ή στον ίδιο τον Δήμαρχο;

Συγνώμη για το μερικώς άσχετο σχόλιο...

Ανώνυμος είπε...

Αν το πάρτυ το έκανε η κόρη του δημάρχου υπάρχει θέμα . Μήπως όμως το έκανε η τάξη της οπότε καλώς διατέθηκε ο χώρος , αρκεί να δίνεται και σε όποια άλλη τάξη το ζητήσει.