Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων είναι μια ανοιχτή, ανεξάρτητη και μετακομματική δημοτική οργάνωση.
Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο
Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter
Πέμπτη 28 Μαΐου 2009
Η επιστολή της Κίνησης Πολιτών στη ΔΕΥΑ Κορίνθου
Χτες η Κίνηση Πολιτών κατέθεσε στη ΔΕΥΑ Κορίνθου την παραπάνω επιστολή υποβάλλοντας ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών.
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε την επιστολή.
8 σχόλια:
Ανώνυμος
είπε...
Ευτυχώς που υπάρχει και η ΚΙΝΗΣΗ γιατί όλοι οι άλλοι νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση βγάζοντας λογίδρια στα κανάλια.
Απλά μαθηματικά : καλοκαιρινή περίοδος: 270 κυβικά μέτρα/ώρα Χ 21 ώρες το 24ωρο = 5670 κ.μ. το 24ωρο. 5670/0,200 ανά κάτοικο το 24ωρο = 28350 κάτοικοι μόνο μπορούν να υδροδοτηθούν από την Στυμφαλία (το πολύ , αν έχει νερό). Συμπέρασμα : ή ο Δήμος θα βρεί και άλλο πόσιμο νερό (π.χ.με νέες γεωτρήσεις ) ή θα συμπληρώνει με μη πόσιμο, οπότε το σύνολο δεν θα είναι πόσιμο, ή θα διαχωρίσει την Κόρινθο σε δύο δίκτυα : πόσιμου και μη πόσιμου νερού . Όλα τα παραπάνω ισχύουν εάν οι απαιτούμενες εξετάσεις δείξουν ότι το νερό των πηγών της περιοχής Στυμφαλίας είναι πράγματι πόσιμο !
1. 270 κ.μ./ώρα Χ 21 ώρες το 24ωρο είναι η μέγιστη ποσότητα που θα παίρνουμε την θερινή περίοδο σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου (δες βίντεο στην σφεντόνα). 2. Για κάθε κάτοικο υπολογίστε 0,2 κ.μ./24ωρο δηλαδή 1 κυβικό μέτρο για κάθε 5 κατοίκους. Καμία ανακοίνωση δεν έχει κάνει ο Δήμος ούτε η ΔΕΥΑΚ για αναλύσεις του νερού που θα φέρουν στην Κόρινθο. 3.Οι γεωτρήσεις εγκαταλείφθηκαν. 4.Συγκεκριμένες πληροφορίες για το είδος του δικτύου και την μέθοδο επισκευής και καθαρισμού του δεν ανακοίνωσαν ούτε ο Δήμος ούτε η ΔΕΥΑΚ. 5. Απάντηση στην επιστολή : ένοχη σιωπή.
Aς υποθέσουμε ότι ο Δήμος Κορινθίων εγκαθιστά το απαιτούμενο σύστημα φιλτραρίσματος και καθημερινής δειγματοληψίας και ανάλυσης του νερού ώστε να το χαρακτηρίζει ως πόσιμο (τα εργοστάσια εμφιάλωσης μετρούν 4 φορές ημερησίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού). 1.Θα χρεώνει το ακατάλληλο νερό των δημοτικών διαμερισμάτων όσο και το πόσιμο στην Κόρινθο ; 2. Εάν δεν μπορεί η ΔΕΥΑΚ να κάνει όλες τις απαιτούμενες αναλύσεις θα προσθέτει για απολύμανση χλώριο στο "πόσιμο νερό πηγών " για να το κάνει σαν της Αθήνας όπου αυξάνεται αλματωδώς η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού ; 3.Μήπως προσθέτοντας χλώριο κάνει επικίνδυνες τις χαλκοσωλήνες ; 4. Ποια μέτρα θα λάβει η ΔΕΥΑΚ για την ασφάλεια των δεξαμενών;
8 σχόλια:
Ευτυχώς που υπάρχει και η ΚΙΝΗΣΗ γιατί όλοι οι άλλοι νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση βγάζοντας λογίδρια στα κανάλια.
Απλά μαθηματικά :
καλοκαιρινή περίοδος:
270 κυβικά μέτρα/ώρα Χ 21 ώρες το 24ωρο = 5670 κ.μ. το 24ωρο.
5670/0,200 ανά κάτοικο το 24ωρο = 28350 κάτοικοι μόνο μπορούν να υδροδοτηθούν από την Στυμφαλία (το πολύ , αν έχει νερό).
Συμπέρασμα : ή ο Δήμος θα βρεί και άλλο πόσιμο νερό (π.χ.με νέες γεωτρήσεις ) ή θα συμπληρώνει με μη πόσιμο, οπότε το σύνολο δεν θα είναι πόσιμο, ή θα διαχωρίσει την Κόρινθο σε δύο δίκτυα : πόσιμου και μη πόσιμου νερού .
Όλα τα παραπάνω ισχύουν εάν οι απαιτούμενες εξετάσεις δείξουν ότι το νερό των πηγών της περιοχής Στυμφαλίας είναι πράγματι πόσιμο !
Τα 270 κυβικά/ώρα είναι λάθος.
Τα σέβη μας
Μπορείτε να με ενημερώσετε για τα παρακάτω :
πήρατε απάντηση στην επιστολή ;
πόσα κυβικά μέτρα νερό χρειάζεται ημερησίως η πόλη, πόση τα διαμερίσματα ή σύνολο ως Δήμος
εχουν γινει εξετάσεις στο νερό της Στυμφαλίας ;
έχει ελεγχεί το νερό των γεωτρήσεων ;
είναι αλήθεια ότι το δίκτυο σωληνώσεων έχει προβλήματα ; πως θα καθαρίσει ;
είναι αλήθεια ότι είναι πλαστικοί οι σωλήνες ;
Μας έχει ανησυχήσει ο Δήμαρχος και πρέπει να μας ανημερώσετε
Ευχαριστώ πολύ
Κάτοικος κέντρου
1. 270 κ.μ./ώρα Χ 21 ώρες το 24ωρο είναι η μέγιστη ποσότητα που θα παίρνουμε την θερινή περίοδο σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου (δες βίντεο στην σφεντόνα).
2. Για κάθε κάτοικο υπολογίστε 0,2 κ.μ./24ωρο δηλαδή 1 κυβικό μέτρο για κάθε 5 κατοίκους.
Καμία ανακοίνωση δεν έχει κάνει ο Δήμος ούτε η ΔΕΥΑΚ για αναλύσεις του νερού που θα φέρουν στην Κόρινθο.
3.Οι γεωτρήσεις εγκαταλείφθηκαν.
4.Συγκεκριμένες πληροφορίες για το είδος του δικτύου και την μέθοδο επισκευής και καθαρισμού του δεν ανακοίνωσαν ούτε ο Δήμος ούτε η ΔΕΥΑΚ.
5. Απάντηση στην επιστολή : ένοχη σιωπή.
Ευχαριστώ,
παιδιά αν καταλαβαίνω καλά, δεν πρόκειται να πιούμε νερό. Προς τι η φασαρία ; Μήπως πρέπει να ανοίξετε το θέμα ; Μόνο από σας περιμένουμε κάτι.
Ευχαριστώ και πάλι
Κάτοικος Κέντρου
Aς υποθέσουμε ότι ο Δήμος Κορινθίων εγκαθιστά το απαιτούμενο σύστημα φιλτραρίσματος και καθημερινής δειγματοληψίας και ανάλυσης του νερού ώστε να το χαρακτηρίζει ως πόσιμο (τα εργοστάσια εμφιάλωσης μετρούν 4 φορές ημερησίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού).
1.Θα χρεώνει το ακατάλληλο νερό των δημοτικών διαμερισμάτων όσο και το πόσιμο στην Κόρινθο ;
2. Εάν δεν μπορεί η ΔΕΥΑΚ να κάνει όλες τις απαιτούμενες αναλύσεις θα προσθέτει για απολύμανση χλώριο στο "πόσιμο νερό πηγών " για να το κάνει σαν της Αθήνας όπου αυξάνεται αλματωδώς η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού ;
3.Μήπως προσθέτοντας χλώριο κάνει επικίνδυνες τις χαλκοσωλήνες ;
4. Ποια μέτρα θα λάβει η ΔΕΥΑΚ για την ασφάλεια των δεξαμενών;
Ο ποιοτικός έλεγχος του νερού από την περιοχή της Στυμφαλίας θα γίνει με την μέθοδο των κορίνθιων πειραματόζωων;
Δημοσίευση σχολίου