Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ο μύθος του Σίσσυφου στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου













Στις φωτογραφίες αυτές που τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια της θαλασσοταραχής της 3/1/2010, φαίνεται καθαρά το τρόπος με τον οποίο η θάλασσα επανακτά τον χώρο που της ανήκει στα μπαζωμάτα της περιοχής Αγ. Νικολάου.


Τα συμπεράσματα μας είναι τα εξής:

• Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να προστατευθούν τα έργα του δήμου στην περιοχή. Σε κάθε θαλασσοταραχή ο πεζόδρομος γίνεται αδιάβατος και επικίνδυνος για πεζούς και οχήματα, γεμίζει πέτρες και χαλίκια αναγκάζοντας της υπηρεσίες του δήμου σε συνεχείς αναποτελεσματικούς καθαρισμούς.

• Είναι θέμα χρόνου η πλήρης καταστροφή των έργων του δήμου στην περιοχή, όπως άλλωστε είχε συμβεί στα έργα Θωμαίδη στην ίδια περιοχή, η δε συνεχής ανακατασκευή τους θυμίζει τον μύθο τους Σισσύφου, και καταλήγει σε κατασπάθιση πολύτιμων πόρων, που θα μπορούσαν να διατεθούν αλλού.

Όλα αυτά δείχνουν πως η δημοτική αρχή κατασκευάζει έργα χωρίς την απαραίτητη μελέτη και προετοιμασία που αφενός θα ικανοποιούν την σκοπιμότητά τους και αφετέρου θα εξασφαλίζουν την βιωσιμότητά τους και την προστασία του περιβάλλοντος. Για την Κίνηση Πολιτών μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν να αποφασίζονται οι οποιεσδήποτε επεμβάσεις στην περιοχή.

 Χ. Κασίμης  - Ευάγγελος Σπινθάκης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δημοσιευμένες προτάσεις της Κίνησης για τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου ?

Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Eίναι χαρακτηριστικό δείγμα για το πως γίνονται τα δημόσια έργα στην ελλάδα....

Ανώνυμος είπε...

http://kinisikorinthos.blogspot.com/2009/02/blog-post.html