Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Να στηρίξουμε την συνέχιση της λειτουργίας του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου είναι το μοναδικό μουσείο της πόλης μας.


Ένα ιδιαίτερο Μουσείο, με ενδιαφέρουσες συλλογές και πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και υλοποιούνται με μεγάλη συμμετοχή από τους μαθητές όλου του νομού.

Σύμφωνα με επιστολή που μας έστειλαν και αναδημοσιεύουμε  παρακάτω, τα μέλη του ΔΣ, δια του εφόρου κ. Τζαναβάρα, σήμερα το Μουσείο κινδυνεύει να διακόψει τη λειτουργία του για οικονομικούς λόγους. Ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου χρηματοδοτείται μέχρι σήμερα από τους πόρους του Ιδρύματος Πετροπούλου-Γαρταγάνη καθώς και από την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού η οποία όμως δεν έχει καταβληθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό σε συνδυασμό με τον περιορισμό των πόρων του Ιδρύματος έχει δημιουργήσει μιαν ασφυκτική οικονομική κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την συνέχιση της λειτουργίας και θα οδηγήσει στην ανεργία και τους εργαζόμενους σε αυτό. Παρά τις εκκλήσεις για ενίσχυση σε φορείς της πόλης και του νομού η ανταπόκριση παραμένει περιορισμένη έως ανύπαρκτη.

Πρέπει να δραστηριοποιηθεί το Σωματείο Φίλων του Μουσείου και η τοπική κοινωνία για να μην βρεθούμε μπροστά στην οδυνηρή θέση να παρακολουθήσουμε άλλη μια πηγή πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς να οδηγείται σε διακοπή λειτουργίας. Ως κοινωνία δεν έχουμε την πολυτέλεια μιας ακόμα απώλειας.

Η Κίνηση Πολιτών θα βοηθήσει με τις περιορισμένες δυνάμεις που διαθέτει να στηριχθεί η προσπάθεια των ανθρώπων και του Μουσείου.

Η επιστολή του Εφόρου του Μουσείου προς τον Χ.Κασίμη. Πατήστε πάνω στην  εικόνα για να διαβάσετε την επιστολή:





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί "περιορισμένες δυνάμεις που διαθέτει Η Κίνηση Πολιτών"; Μήπως εννοείτε περιορισμένα οικονομικά;

Mαρία Π.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές πως οι δήμαρχοι προτιμούν να χρηματοδοτούν συλλόγους για τα πανηγύρια τους. Εκεί υπάρχουν ψήφοι. Μουσεία, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (που τελικά πήγε στο Κλημέντι) και γενικώς θεσμούς που παράγουν συγεκριμένο έργο αλλά δεν προσφέρουν ευκαιρίες δημοσίων σχέσεων για τους δημάρχους, τι να τους κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλούσα τους σεβαστούς γείτονες του Μουσείου την οικογένεια Λαρσινού, που πλειστάκις έχουν δείξει την ευαισθησία τους για θέματα πολιτισμού και όχι μόνον, να κάνουν μια γενναία δωρεά στο μουσείο.Το ίδιο ισχύει και για την Συνεταιριστική Τράπεζα και το Επιμελητήριο.
Όπως επίσης, αν και σε καιρό οικονομικής κρίσης, θα περίμενα από όλους τους Κορίνθιους να στηρίξουν οικονομικά με όποιο ποσό αυτοί δύνανται, το μοναδικό μας Μουσείο.
Η Κίνηση Πολιτών μπορεί να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία;
Αν όχι, ας μας απαντήσει ο Σύλλογος και οι υπεύθυνοι του Μουσείου.

Ευχαριστώ

Κατερίνα Γ.
(Εκπαιδευτικός)

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τους δήμαρχους να κάνουν πολιτική.Εμείς τι κάνουμε;
Μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε και χωρίς αυτούς; Με δική μας κινητοποίηση σαν ελεύθεροι ενεργοί πολίτες για να τους ''αδειάσουμε'';
Μεγάλος χορός στο Κορίνθιαν Παλάς ,αν δεν κάνω λάθος τη Δευτέρα ή Τρίτη, για τις γυναίκες των ΚΑΠΗ, οικονομικές ενισχύσεις ανύπαρκτων συλλόγων, πολλά λεφτά στον κύριο Καράγιωργα που είναι ιδιώτης, αλλά ψίχουλα στο Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι ( βλέπε Γ.Τζαβάρας).
Καρναβάλια, Πεσκάρες, Πήγασοι, ψηφιδωτά πάνω στη μεγάλη ρωμαική λεωφόρο της νέας ηγεσίας.
Για να δω αντιδράσεις από αυτούς που κρυφοδιαβάζουνε ιστολόγια ...και τα χρησιμοποιούν όταν τους συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Π.
Εννοούμε ότι δεν ασκούμε διοίκηση και δεν έχουμε τους πόρους να στηρίξουμε οικονομικά το Μουσείο. Είμαστε όμως διαθέσιμοι να βοηθήσουμε πρωτοβουλίες που θα κινητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για να διασωθεί το Μουσείο. Προς αυτή την κατεύθυνση συζητήσαμε πρόσφατα με μέλη της διοίκησης και εργαζόμενους στο Μουσείο.
Χ. Κασίμης