Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Με αφορμή... και δικαίωμα

Με αφορμή τη σημερινή μας  ανάρτηση της πρότασης του κ Π. Αλαβέρα προς τον Δήμο Κορινθίων και τις δημοτικές παρατάξεις το 2007 σχετικά  με τη διαχείριση των απορριμμάτων με την οποία καταρρίπτονται τα σενάρια και οι υπαινιγμοί που ακούστηκαν αυτές τις ημέρες, ο κ. Λάμπρος Κωστάρας δημοσίευσε άρθρο στο ιστολόγιο Διογένης ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ . Με το άρθρο του χαρακτηρίζει "πολιτικά αναξιόπιστη" την Κίνηση Πολιτών διότι,  κατά την άποψή του "επιχειρεί σκόπιμη παραπλάνηση...παραποιώντας" το αυθεντικό κείμενο του κ. Αλαβέρα.

Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε άρθρα συμπολιτών μας ακόμα και αν είναι ιδιαίτερα επικριτικά. Μια προσεκτική ανάγνωση όμως του κειμένου του κ. Αλαβέρα στην ανάρτησή μας διασκεδάζει τους ισχυρισμούς του κ. Κωστάρα.
Θα του συνιστούσαμε να διαβάζει πιο προσεκτικά και να γράφει ακόμα πιο προσεκτικά.

Το Γραφείο Τύπου  της Κίνησης Πολιτών

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Κωστάρας έχει δίκιο. Η Κίνηση Πολιτών ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τον πόλεμο των άστρων, τα παιδιά της Γάζας και όλα τα δεινά της υφηλίου.
Μετά από μεγάλη περιπλάνηση, στον συνδυασμό του Κώστα Γιώτη ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2006, στην Κίνηση Πολιτών ως φίλος και τραγουδιστής των εκδηλώσεών της στην αγορά, στον Τάκη Λούμπα ως συνεργάτης, φαίνεται πως μετά από μακρά πορεία βρήκε λιμάνι και τον ρόλο που του ταίριαζε: εκείνο του Αρτέμη Μάτσα.
Προσκολάται ως γιουσουφάκι των συμπολιτών μας και δρά ως γενίτσαρος όταν φεύγει από αυτούς.
Και έχει δίκιο για την άπταιστη χρήση της λέξης ''κάποιοι'' από τον κ. Πνευματικό.
Επειδή όμως ο δήμαρχος είναι γενικά ασαφής ο Λ. Κωστάρας σαν γιουσουφάκι του δημάρχου αναλαμβάνει να εξειδικεύσει.
'Οταν ο δήμαρχος μιλά για ''κάποιους'' εννοεί συνήθως την Κίνηση Πολιτών.

Μπράβο κύριε Λάμπρο για τη μετάφραση! Άξιος ο μισθός σου.

Ένας παλιός ''φίλος σου''????????
(Το ίδιο έστειλα και στο Διογένη)

Ανώνυμος είπε...

Γιατί στην ανάρτηση δεν αποδίδετε σωστά το κείμενο του Αλαβέρα; Γιατί δεν το εξηγείτε; Πέρα από τους χαρακτηρισμούς, ο Κωστάρας έχει δίκιο. Αλλα γράφετε εσείς στην ανάρτηση και άλλα λέει το κείμενο. Γιατί;

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω φίλοι της Κίνησης να είναι το τελευταίο σχόλιο πού αφορά τον κ. Λάμπρο.
Γιατί συνομιλείτε μαζί του;
Ακόμη δεν πήρατε χαμπάρι την υπέρμετρη ματαιοδοξία του ανθρώπου πού διαρκώς θέλει να βρίσκεται στο προσκήνιο;
Δεν αντιληφθήκατε οτι είναι ο των Πνευματικού-Λάμπρου;
Να σας θυμίσω μόνο οτι σαν υποψήφιος του Γιώτη διοργάνωνε ..μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις φίλων του πού ηταν τελικά... συγγενείς του, όπου καλούσε και τα τοπικά κανάλια με το σχετικό... αντίτιμο βεβαίως.
Αρκετά. Ασχοληθείτε με τα προβλήματα της πόλης. Οι εκλογές δεν είναι μακρυά.
Οι... Λάμπροι θα θαφτούν από την γελοιότητα τους.
Υ.Γ Για ασχοληθείτε λίγο με τα πεπραγμένα του ως Προέδρου του συλλόγου Αγίου Γεωργίου.
Μπορεί να πέσετε σε εκπλήξεις.

monaxikos

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωστάρας βαδίζει πάνω σε ένα οδικό χάρτη ποθ έφτιαξε για τον εαυτό του και είναι και αυτός χωρίς αρχή και τέλος. Απλώς βαδίζει πάνω του για να ικανοποιεί τη ματαιοδοξία του και τη μετριότητα του.

Ανώνυμος είπε...

Προς τη Κίνηση Πολιτών.

Θεωρείτε ότι τα σχόλια θίγουν τον κ. Κωστάρα ή τη Κίνηση Πολιτών που τα δημοσιεύει; Σας κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει κανένα σχόλιο πάνω στην ουσία του ζητήματος που γράφετε εσείς και ο κ. Κωστάρας;

Θεωρείτε άξιο δημοσίευσης σχόλιο που χαρακτηρίζει τον κ. Κωστάρα γελοίο;
Αν ο κ. Κωστάρας ήθελε να σας χτυπήσει, γιατί δεν έδωσε κρυφά τα στοιχεία στον Πνευματικό και τον Λάμπρου και να σας υπονομεύσει χωρίς ο ίδιος να φαίνεται; Θεωρείτε ότι η δημόσια εικόνα του κ. Κωστάρα στήθηκε πάνω στις καταγγελίες που κάνει στη Κίνηση;

Είναι γνωστό ότι ο κ. Κωστάρας γράφει με ιδιαίτερο και σκληρό ύφος αλλά θάρρος και ευθύνη της προσωπικής γνώμης. Με πολύ σεβασμό σας παρατηρώ ότι οι φίλοι σας δε δείχνουν τη διαφωνία τους με επιχειρήματα αλλά με ένα τρόπο που σας βλάπτει. Αν τα σχόλια δεν είναι κατευθυνόμενα από μέλη σας, θα πρέπει να ανησυχίσετε διπλά για τη δημόσια εικόνα της Κίνησης και τους λόγους που ανώνυμοι γράφουν με αυτό το τρόπο σε θέματα που σας αφορούν.

Η αντιπαράθεση με τον κ. Κωστάρα μπορεί να γίνει με πολιτικούς όρους αλλιώς θα σας προκαλέσει μεγάλη ζημιά (ήδη υπάρχει πρόβλημα). Σε μία αντιπαράθεση και οι δύο πλευρές έχουν απώλειες. Εσείς όμως είστε η παράταξη. Τώρα χάνετε εσείς. Ο πολίτης θα χάσει αν και εφόσον πολιτευτεί με τον Πνευματικό.

Να κλείσω λέγοντάς σας ότι τα ΜΜΕ αρέσκονται σε τεχνητές μάχες που τελικώς απαξιώνουν πολιτικές προτάσεις. Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείται η ισχυρή προσωπικότητα του κ. Κωστάρα χωρίς ο ίδιος να το καταλαβαίνει. Η Κίνηση αγαπητοί φίλοι εμφανίζεται με άλλο ύφος. Διαβάστε πάλι τα σχόλια και αναρωτηθείτε τι ύφος και ήθος αντιπροσωπεύουν. Λέτε εκεί να είναι ο στόχος;

Αφορμή για αυτή τη παρέμβαση αποτελεί η έκπληξη που έχω βλέποντας ΜΜΕ και εφημερίδες που δε στηρίζουν τον Πνευματικό να δημοσιεύουν για πρώτη φορά θέματα του κ. Κωστάρα.

Ευχαριστώ πολύ

Μία φίλη των ΜΜΕ

Ευ. Σπινθάκης είπε...

Μια σκέψη. Αντι να συζητάμε τις ευθύνες των δημάρχων όχι μόνο για την υπόγεια προώθηση της εγκατάστασης εργοστασίου καύσης στα Αθίκια, αλλά και για τα πολλαπλά αδιέξοδα που εγκυμονεί για τον τόπο η ανεπάρκειά τους, επιδιώκεται από μερικές πλευρές η συζήτηση να μετατοπιστεί αλλού. Δεν θα περάσει η προσπάθεια να βγει λάδι ο δήμαρχος ....