Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

'Εκλεισε.......

...........η πιό τρανταχτή συμφωνία στην αυτοδιοικητική ιστορία του Νομού Κορινθίας.
Οι δήμαρχοι Κορινθίων και Σαρωνικού, έχοντας  περιέλθει σε περισυλλογή  μετά τα δραματικά γεγονότα της λαικής συνέλευσης των Αθικίων, συνεκτιμώντας τις παραμέτρους και τις προοπτικές που θα οδηγήσουν τον τόπο σε τεχνολογική  πρόοδο και παράλληλη απαλλαγή  των δήμων από τον βραχνά των σκουπιδιών υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία ως ακολούθως:
Ο δήμος Κορινθίων  στηρίζοντας τις ριζοσπαστικές θέσεις του δημάρχου Σαρωνικού για την άμεση επίλυση του προβλήματος με τα σκουπίδια παραχωρεί το χώρο της Πλατείας  Περιβολάκια για την εγκατάσταση του εργοστασίου καύσης των σκουπιδιών.
Το εργοστάσιο θα εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από το υπόγειο γκαράζ στα Περιβολάκια που δημοπρατείται εκ νέου  τον επόμενο μήνα.
Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε το εργοστάσιο ''πρότυπο'' που βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης. Το εργοστάσιο δεν θα παραπέμπει σε αρνητικούς συνειρμούς διότι η όψη του θα θυμίζει μοντέρνο μουσείο φουτουριστικού τύπου όπως  φαίνεται και στη μακέτα που παρουσίασαν οι δύο δήμαρχοι. ''Οι Τεχνικές Υπηρεσίεςτου Δήμου εργάστηκαν νυχθημερόν πάνω σε μια ιδέα του Πανεπιστημίου της Πεσκάρα'' δήλωσε με υπερηφάνεια ο δήμαρχος Κορινθίων  δίνοντας έτσι την απάντηση  στον Χ.Κασίμη  για την καθυστέρηση  της μετακόμισης των Τεχνικών Υπηρεσιών στο νέο ενοικιαζόμενο χώρο.
Και έχονταςπροβλέψει τυχόν αντιδράσεις  πολιτών και προσφυγές στο ΣτΕ ανακοίνωσε  ακόμα πιό σημαντικά οφέλη για τους δημότες πέραν του άριστου αισθητικού αποτελέσματος της κατασκευής:
Όλες οι οικίες, καταστήματα, πολυκατοικίες και δημόσια κτίρια του ιστορικού κέντρου της Κορίνθου θα έχουν ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρικό ρεύμα  και ζεστό νερό από το εργοστάσιο.
Για την χαλάρωση των δημοτών ο δήμαρχος Κορινθίων δεσμεύτηκε να δημιουργήσει  θερμά λουτρά στη βόρεια πλευρά της νέας πλατείας -γκαράζ- εργοστάσιο.
Ο δήμαρχος Σαρωνικού, εμφανώς συγκινημενος, δήλωσε με σεμνότητα ότι αισθάνεται ευτυχής που βλέπει το όραμά του να λαμβάνει σάρκα και οστά.
Οι δύο αυτοδιοικητικοί, μετά τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες και χειραψίες ανεχώρησαν για να γευματίσουν σε γνωστό οικογενεικό  restaurant.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλομελέτα και έρχεται.

Ανώνυμος είπε...

Θα έχει και SPA ; Τα σπάειειει !!!