Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Τότε εχθροί της πόλης. Σήμερα;


"Ο πρώην (;) πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κος Σταυρέλης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο TV SUPER, είπε, μεταξύ άλλων, ότι μετά το πέρας των πεζοδρομήσεων και την κατασκευή διάφορων υπαίθριων χώρων στάθμευσης, δεν χρειάζεται, τουλάχιστον για τα επόμενα δυο χρόνια, η κατασκευή Υπόγειου Γκαράζ και ότι σκέφτεται να εισηγηθεί στην παράταξή του να μην προχωρήσει η προκήρυξη αλλά να αναπλαστούν τα Περιβολάκια.


Η Κίνηση Πολιτών χαίρεται γιατί, έστω και μετά από τόσο καιρό, οι θέσεις μας για το Υπόγειο Γκαράζ στα Περιβολάκια, αποδεικνύονται στην πράξη και διότι η απόδειξη αυτή επιβεβαιώνεται από τον κ. Σταυρέλη, στενό συνεργάτη του Δημάρχου Κορινθίων κ. Α. Πνευματικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον Απρίλιο του 2007, στην πρόταση μας για το κυκλοφοριακό, είχαμε υποστηρίξει ότι η δημιουργία περιφερειακών του κέντρου χώρων στάθμευσης θα ανακούφιζε τον κυκλοφοριακό φόρτο του κέντρου της πόλης, θα ανέτρεπε την «ανάγκη» κατασκευής Υπόγειου Γκαράζ και θα επέτρεπε την δημιουργία ενός μεγάλου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης.

Αν τότε, δεν είχαμε λοιδορηθεί και χαρακτηριστεί ως εχθροί της πόλης, αλλά είχαμε εισακουστεί, σήμερα η πλατεία θα είχε αναπλαστεί, η όψη της πόλης θα ήταν διαφορετική και πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε θα είχαν αποφευχθεί."

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε μελέτησε και αποφάσισε σχετικά ο και συγκοινωνιολόγος κος Σταυρέλης, καθορίζοντας κιόλας και το χρονικό διάστημα για το οποίο η Κόρινθος έχει καλυφθεί από πλευράς αναγκών χώρων στάθμευσης?
Φυσικά και είμαι κάθετα αντίθετος στη δημιουργία γκαράζ στα Περιβολάκια, αλλά γίνομαι έξαλλος όταν το μέλλον της πόλης αποφασίζεται συνεχώς στο ποδάρι.
Πανταζής Βασ.

Ανώνυμος είπε...

Πότε είναι σοβαρός ο κ. Πανταζής; Οταν γράφει σχολιάκια, όταν το 2006 ο Γιώτης ήθελε να πεζοδρομήσει τη μισή Κόρινθο ή όταν σήμερα θέλει να καταργηθούν όλοι οι πεζόδρομοι;

Αυτοί του Γιώτη έχετε μεγάλη πλάκα όταν γίνεστε έξαλλοι.

Τα κτίρια που έφτιαξε ο κ. Πανταζής αποτελούν δείγμα σοβαρής εργασίας και αισθητικής;

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Νίκο,

Εκτός θέματος!!!
Για την ανάρτηση δεν έχετε να πείτε τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά? Θύμωσε ο Πανταζής?

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμήστε ρε παιδιά.
Και κυρίως ο κος - α Νίκος?, γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί και η πίεση σε συνδυασμό με την χοληστερινη που διαθέτουμε? μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα στο άμεσο μέλλον.
Πανταζής Βασ.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ έγινες έξαλλος ρε μεγάλε και τώρα μας λες να ηρεμήσουμε; Εχεις προβληματάρα !!!!!!

Η ανάρτηση παιδιά μια χαρά είναι. Ο πρόεδρος επανεκτίμησε και μίλησε. Ο Πανταζής έχει πλάκα.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σταυρέλης κατάλαβε ότι η ιστορία Περιβολάκια έχει τλειώσει. Ο κ. Πανταζής δεν ξέρω τι θέλει και πετάγεται. Τι έκανε ο ίδιος για τα Περιβολάκια όταν η Κίνηση έτρεχε;

MK

Ανώνυμος είπε...

Ναι πράγματι ο κ. Σταυρέλης κατάλαβε ότι είναι λάθος η ιστορία Περιβολάκια. Και επιπλέον βρήκε έναν πολύ ασαφή και μεγαλόστομο τρόπο να το δηλώσει, τον οποίο δίκαια σχολίασε ο κ. Πανταζής. Γι αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί δήθεν "Φίλοι" της Κίνησης ενοχλήθηκαν και (ανώνυμα βέβαια) σχολίασαν ειρωνικά τον συμπολίτη μας, που νομίζω απο την αρχή είναι κατά της κατασκευής του υπόγειου γκαράζ. Κατά τη γνώμη μου τα blogς δεν πρέπει να γίνονται χώροι "κατάθεσης" απωθημένων, κάτι που κατά κόρον διαπιστώνουμε το τελευταίο καιρό. Λυπάμαι πολύ που αυτή η ανάρτηση έγινε αντικείμενο τέτοιων σχολίων, και νομίζω ότι εκφράζω όλα τα μέλη της ομάδας Πολεοδομικού σχεδιασμού της Κίνησης.
Βάννα Γούμενου