Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Συνάντηση της Κίνησης Πολιτών με το Δήμαρχο Τενέας κ. Χρήστο Χασικίδη

                                                                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κίνησης Πολιτών Δήμου Κορινθίων
με τον δήμαρχο Τενέας   κ. Χρήστο Χασικίδη

Η δεύτερη θεσμική συνάντηση που είχε προγραμματίσει η Κίνηση Πολιτών με τους αυτό-διοικητικούς του νέου διευρυμένου Δήμου Κορινθίων , έγινε σήμερα με το δήμαρχο Τενέας κ. Χρήστο Χασικίδη. Πενταμελής αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Χ. Κασίμη, Β.Γούμενου, Β.Α. Μιχαλόπουλο, Ντ. Ξύδη και Μ. Φουριώτη επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το δημοτικό κατάστημα Τενέας.


Στη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Τενέας κ. Χ. Χασικίδης ενημέρωσε εμπεριστατωμένα την αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών για το έργο του και την πραγματικότητα του δήμου Τενέας απαντώντας στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.



Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χασικίδης ενημέρωσε για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του και που ο ίδιος πιστεύει πως θα λύσει και αρκετά από τα προβλήματα του νέου δήμου, για την πορεία της μελέτης που εκπονείται για το αποχετευτικό σύστημα και τον βιολογικό σταθμό, για την μελέτη χωροθέτησης ΧΥΤΑ που έχει υποβάλλει στο Σύνδεσμο των 9 δήμων Α. Κορινθίας, για τις ανάγκες του δήμου σε πόσιμο νερό και για το πως η δημοτική αρχή προγραμματίζει και σχεδιάζει το μέλλον.


Στη συνέχεια ο κ. Χασικίδης αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής του αρχής, στο στελεχιακό δυναμικό του δήμου Τενέας, τους νέους οργανισμούς ου δημιουργήθηκαν (ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακός Σταθμός, Φιλαρμονική, Κοινωφελής Επιχείρηση, Υπηρεσία Καθαριότητας) και στις μελέτες που εκπονούνται καθώς και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου με έμφαση στον εναλλακτικό και το θρησκευτικό τουρισμό.
Η συζήτηση εστιάστηκε επίσης στο αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει πλέον ο δήμος Τενέας μετά την ανακάλυψη των δύο Κούρων της αρχαϊκής εποχής και την παράδοσή τους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Ο κ. Χασικίδης, υπεραμυνόμενος του σχεδίου ‘’Καλλικράτης’’ εξέφρασε την άποψη,- που ταυτίζεται απόλυτα με την κατατεθειμένη πρόταση της Κίνησης Πολιτών- ότι θα πρέπει να εκπονηθεί άμεσα ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο του νέου Δήμου που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και θα οδηγήσει το νέο μεγάλο δήμο να λειτουργεί προς όφελος των δημοτών.

Η Κίνηση Πολιτών θα συνεχίσει της θεσμικές επαφές και με τους υπόλοιπους δήμους και δημοτικές παρατάξεις.

Το Γραφείο Τύπου της Κίνησης Πολιτών Δήμου Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: