Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Δενδροφύτευσης συνέχεια



Βρεθήκα στον ΄Αγιο Νικόλαο για την προγραμματισμένη δενδροφύτευση από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας εκπροσωπόντας την Κίνηση Πολιτών-
Με χαρά διαπιστώσα πως η μεγαλύτερη συμμετοχή ήταν από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων που διδάχτηκαν επί τόπου πως να φυτεύουν ένα δέντρο.Σήμερα φύτευσαν πλατάνια.
Συγκινητική ήταν η παρουσία των μαθητών του Ειδικού Σχολείου που ρίχτηκαν στη δουλειά.
Να σημειώσω επίσης τη σημαντική συμμετοχή των εθελοντών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Νέων, της Διασωστικής Ομάδας Κορίνθου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κυνηγετικού Συλλόγου.
Ο δήμαρχος, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι όλοι παρόντες,  όπως συνήθως συμβαίνει σε μια εκδήλωση του δήμου για την κάλυψη του γεγονότος.
Πέρα όμως από τη συμβολική παρουσία ήμων, των ενηλίκων, αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η συμμετοχή των παιδιών.
Αυτή κάλυψε με το παραπάνω την απουσία των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των φορέων της πόλης.
Ευχόμαι η παρουσία των παιδιών  να σηματοδοτήσει αλλαγές στον τρόπο  που αντιμετωπίζεται το περιβάλλον γενικότερα. 
Στα τηλεοπτικά κανάλια θα ακούσετε  πολλές δηλώσεις, περί πρασίνου, περιβάλλοντος κλπ.
Αυτές θα ξεχαστούν και οι εικόνες θα ξεθωριάσουν.
Σημασία έχει τι θα μεταφέρουν τα παιδιά μέσα στο χρόνο, ως ενήλικοι και υπεύθυνοι πολίτες.  Οφείλουμε όλοι, και πρωτίστως κάθε δημοτική αρχή, τωρινή και μελλοντική, να τους δίνουμε την ευκαιρία της συμμετοχής στην υπόθεση του πρασίνου, των ανοιχτών χώρων και της ανάσας που χρειάζονται  οι πόλεις μας.
Μόνο θετικά θα μπορούσα να δω  τη σημερινή δενδροφύτευση.
Πιστεύοντας πως εκφράζω και πολλούς  συνοδοιπόρους στην υπόθεση  μιας ανθρώπινης πόλης που  θα ανασαίνει και  θα πρασινίζει καθημερινά, θα ήθελα να προτείνω να αρχίσουμε από τα σπίτια μας και τις αυλές μας.
Φροντίδα  και αγάπη στα φυτά μας, περισότερα φυτά και δέντρα  στα σπίτια μας.
Η φροντίδα  των φυτών επιστέφει σε μας με τις ευεργετικές και θεραπευτικές διαστάσεις που όλοι γνωρίζουμε: μας ηρεμεί, μας κάνει να παρατηρούμε καλύτερα τον κύκλο της ζωής  και ομορφαίνει με χρώματα το περιβάλλον μας.
 Εύχομαι, τα πλατάνια που φυτεύτηκαν σήμερα να ψηλώσουν να δυναμώσουν, να φροντιστούν και να δροσίζουν με τη σκιά τους τους μελλοντικούς περιπατητές και χρήστες  του χώρου που θα δημιουργηθεί.
Εύχομαι συμμετοχή και έγνοια για το πράσινο της πόλης.
Μπορούμε να το πετύχουμε.

Μάγια Φουριώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: