Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Με τα ποδήλατά μας γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί στα Εξαμίλια αναβλήθηκε λόγω καιρού.
Στα Περιβολάκια όμως οι νεαροί και μικροί φίλοι του ποδηλάτου στην Κόρινθο ήταν πιστοί στο ραντεβού.Λιγότεροι εμείς οι μεγαλύτεροι. Κόντρα στις ψιχάλες  που έπεφταν και στην ενδεχόμενη βροχή.
Αποφασίσαμε να πάμε στην Ποσειδωνία. Ποδηλατήσαμε  κατά μήκος του Αρχαίου Δίολκου μέχρι τον Βιολογικό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων. Μιλήσαμε  στα παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και πρωτίστως τους μιλήσαμε για το δικό τους ρόλο  στη σημερινή κοινωνία και πόσο θα συμβάλλουν θετικά αν νοιάζονται για την προστασία του. Όλα τα προηγούμενα λέχθηκαν κατά μήκος του Αρχαίου Δίολκου σε ένα χώρο παραμελημμένο  και γεμάτο σκουπίδια.
Αυτός ο χώρος αγαπητοί φίλοι του Δήμου Λουτρακίου θα μπορούσε να καθαριστεί, να διαμορφωθεί και να αποτελέσει έναν ιδανικό χώρο περιπάτου, ποδηλασίας  και αναψυχής.Χωρίς να ξεχνάμε την επείγουσα ανάγκη προστασίας του Αρχαίου Δίολκου.

Πλησιάζοντας στον Βιολογικό Σταθμό επισκεφθήκαμε τα παλιά πολυβολεία  του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που πράγματι εντυπωσίασαν τα παιδιά.
Η  επιστροφή  μας  έγινε πάλι μέσω Ποσειδωνίας αλλά από εναλλακτική διαδρομή.
Δύο ώρες με τα ποδήλατά μας, όχι πολύ μακριά  αλλά  σε περιοχή που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι Κορίνθιοι.Στη λήξη της ποδηλατοπορείας δόθηκαν μικρές πρακτικές  συμβουλές  για την κυκλοφορία στην πόλη με ποδήλατο και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 3 Ιουλίου.
Συμπέρασμα; 'Εχουμε : Ανακαλύψτε την Κόρινθο με ποδήλατο.
Με  τα παιδιά περνάμε όμορφα, με τα παιδιά και τα ποδήλατά μας  ακόμα καλύτερα.
Φίλοι Κορίνθιοι,
Τολμήστε το!
Στην Κόρινθο μόνο με ποδήλατο!

Δείτε την ανάρτηση της Πρωτοβουλίας ''Στην Κόρινθο με Ποδήλατο'' ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: