Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μια εκδήλωση που μας αφορά όλους.




Αυτές τις εικόνες τις έχετε ξαναδεί. Υπάρχουν και άλλες πιο ανατριχιαστικές που ίσως δεν έχετε δει.

'Ενας νεκρός σκύλος θύμα ''φόλας'' που δεν πρόφτασε να γυρίσει στο σπίτι του να πεθάνει.
 
Ένα τραυματισμένο σκυλί  που ''ξεφορτώθηκαν'' οι ιδοκτήτες του

Και πολλές άλλες αποτρόπαιες εικόνες.

Ο Αργύρης Σπηλιόπουλος έχει κατ' επανάληψη αναφερθεί στο πρόβλημα των αδεσπότων στην πόλη της Κορίνθου. Διαβάστε ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Τον άκουσε κανείς; Ασφαλώς όχι. Και αφού έχουν περάσει 4 χρόνια από τις τυμπανοκρουσίες του  τότε αντιδήμαρχου κ. Δημήτρη Τζαναβάρα το πρόβλημα παραμένει και οξύνεται.

Σήμερα  μια ομάδα νέων ανθρώπων   κάνει την αρχή  για να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας.
Και μας απευθύνει κάλεσμα που δημοσίευουμε αυτούσιο:
________________________________________________________________________________________ 
''Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δεν είναι κάτι καινούριο και προπάντων άγνωστο στην Ελλάδα. Καθημερινά όλες οι φιλοζωικές οργανώσεις προστασίας ζώων της Ελλάδας και του εξωτερικού έρχονται αντιμέτωπες με τα προβλήματα των χιλιάδων αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων που πέφτουν θύμα κακομεταχείρισης. Συχνά γίνονται διάφορες σοβαρές καταγγελίες αλλά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Κύριοι υπεύθυνοι η ελλιπής παιδεία κα η αδιαφορία της πολιτείας. Μιας πολιτείας που αποφάσισε να μην εφαρμοστεί για το 2008 ούτε το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων αφού δεν υπάρχουν κυρώσεις.


Το Π.Α.Ρ.Τ.Ι. ANIMALS ΚΟΡΙΝΘΟΥ, είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική ομάδα φιλόζωων εθελοντών της Κορίνθου. Σκοπός της ομάδας είναι η φροντίδα των ζώων που ζουν στους δρόμους και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οικολογίας, προστασίας της βιοποικιλότητας και της πανίδας της Κορίνθου. Η ομάδα εξυπηρετεί τους πολίτες σε θέματα δημόσιας υγείας, καλής εικόνας της πόλης και στην αντιμετώπιση της κακομεταχείρησης των ζώων από κάποιους ασυνείδητους. Η λειτουργία της ομάδας είναι καθαρά εθελοντική και κύριος στόχος της είναι η αφύπνιση των νέων σε περιβαντολλογικά ζητήματα και όχι η επίδοση τους σε επιβλαβείς ασχολίες της υποκουλτόυρας, των ναρκωτικών, του αλκοόλ κ.α. Το κάθε μέλος συνεισφέρει με την εθελοντική του δράση, δηλαδή την παρουσία του σε συγκεντρώσεις (φροντίδα των ζώων,εκδηλωσεις, συναυλίες, προβολή ντοκιμαντέρ κ.α).

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας είναι και η προβολή ντοκιμαντέρ «EARTHLINGS» (ΓΗΙΝΟΙ) που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 20/6 στις 8.00 μ.μ στο  καφέ «ARTICHOKE» στα Καλάμια Κορίνθου.

Ας αλλάξουμε τα στατιστικά της χώρας μας. Μόνο 500 ζώα υιοθετούνται και βρίσκουν σπίτι. Τα υπόλοιπα παραμένουν σε καταφύγια, δρόμους και περιμένουν  ένα σπίτι. Σώστε μια ζωή. Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!!!''

Φιλοζωική Ομάδα Π.Α.Ρ.Τ.Ι Animals Κορίνθου
________________________________________________________________________________
Η Κίνηση Πολιτών θα είναι εκεί σήμερα.
Η Κίνηση Πολιτών σύντομα θα παρουσιάσει τις προτάσεις τις στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Και με την ευκαιρία καλεί  κάθε ενδιαφερόμενο να συζητήσει  μαζί μας για να συνδιαμορφώσουμε προτάσεις και εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση  του προβλήματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: