Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η κ. Μαλατέστα μίλησε για ‘απολυμάνσεις’ χωρίς να ‘καθαρίσει’ τίποτα...



Μετά από μεγάλο διάστημα σιωπής, η κ. Μαλατέστα απάντησε τελικά σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με τις αναθέσεις των απολυμάνσεων των Βρεφονηπιακών Σταθμών σε εταίρο του αντιδημάρχου κ. Χ. Ντιγκιρλάκη.


Και τι είπε η κ. Μαλατέστα;

• Ότι οι αναθέσεις έγιναν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Βρεφονηπιακών Σταθμών και όχι την ίδια.
• Ότι οι αναθέσεις είναι στον χημικό κ. Κ. Γεωργόπουλο και όχι στην εταιρεία του κ. Ντιγκιρλάκη.
• Ότι ο κ. Κ. Γεωργόπουλος δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Ντιγκιρλάκη.
Η κ. Μαλατέστα (όπως εξάλλου και οι κ.κ. Πνευματικός και Ντιγκιρλάκης) δεν απαντά επί της ουσίας των ερωτημάτων. Επανερχόμαστε λοιπόν:

• Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Οργανισμού Βρεφονηπιακών Σταθμών παίρνονται μετά από εισήγηση της Προέδρου κ. Μαλατέστα. Μέσα από ποια διαδικασία λοιπόν η κ. Μαλατέστα επιλέγει τα περασμένα χρόνια τον εταίρο του κ. Ντιγκιρλάκη και όχι κάποιον άλλο από τις 14 νόμιμες επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου με το ίδιο αντικείμενο;

• Πως γίνεται ο έλεγχος νομιμότητας στην περίπτωση αυτών των αναθέσεων όταν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο κ. Κ. Γεωργόπουλος λειτουργεί και εκδίδει πιστοποιητικά απολύμανσης με την άδεια λειτουργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έχει εκδοθεί στην κοινή επιχείρηση «Γεωργόπουλος Κ. – Ντιγκιρλάκης Χ. Ο.Ε.» και η οποία απαγορεύεται από τον νόμο να χρησιμοποιηθεί από άλλη επιχείρηση;

• Η κ. Μαλατέστα όχι μόνο γνώριζε που ανέθετε τις απολυμάνσεις αλλά συνειδητά δεν ασκούσε και τον απαραίτητο έλεγχο νομιμότητας γιατί αν τον ασκούσε αφενός θα φαινόταν αμέσως η επιχειρηματική σχέση του κ. Γεωργόπουλου με τον κ. Ντιγκιρλάκη και αφετέρου θα προέκυπτε η παράνομη χρήση της αδείας της κοινής εταιρείας.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν ποινικές αλλά πάνω απ’ όλα πολιτικές ευθύνες.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων και η κ. Μαλατέστα σε γνώση τους αναθέτουν δουλειές σε εταίρο του αντιδημάρχου κ. Ντιγκιρλάκη, προσποιούμενοι ότι δεν γνώριζαν, χωρίς να ασκήσουν έλεγχο νομιμότητας. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής αδιαφάνειας, ευνοιοκρατίας και άνισης μεταχείρισης που χαρακτηρίζει αυτή την δημοτική αρχή.

Η σιωπή ή η υπεράσπιση αυτής της πολιτικής επιβραβεύεται. Αυτό εξάλλου δεν έδειξε και η πρόταση-εκλογή της κ. Μαλατέστα στη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου;

Το ερώτημα όμως παραμένει. Θα μιλήσουν οι υπεύθυνοι επί της ουσίας; Θα παραιτηθεί κανείς;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κριτήριο λοιπόν της ανάθεσηςτων απολυμάνσεων στον κ. Γεωργόπουλο ήταν ότι τις απολυμάνσεις τις κάνει ο κ. Γεωργόπουλος!!!
Ά ρε τι ψηφίζουν οι Κορίνθιοι...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ζήτημα ατομικής παρεκτροπής του κ. Ντιγκιρλάκη, παίδες της Κίνησης. Είναι ποινικό, θεσμικό , κοινωνικό πρόβλημα. Αλλά προπάντων πολιτικό! Κι όταν μιλάμε για διαπλοκή και διαφθορά, μιλάμε για στρέβλωση της δημοκρατίας, για κατάχρηση εξουσίας και για εξανδραποδισμό και ευτελισμό της κορινθιακής κοινωνίας.
Ως νομικός θλίβομαι (αλήθεια γιατί ο θιγόμενος κ. Ντιγκιρλάκης δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη;)
Ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. όμως είμαι απογοητευμένος από τέτοιες πρακτικές και ελπίζω ότι οι "αρμόδιοι" θα τις καταδικάσουν άμεσα αν θέλουν πραγματική κάθαρση και ...ένα καλό αποτέλεσμα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Παύλος