Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

'Ενα αίτημα προς το Δήμο Κορινθίων από την Κιβωτό των Παιδιών




Λάβαμε από τους υπεύθυνους της Κιβωτού των Παιδιών  το παρακάτω αίτημά τους  που απευθύνεται στο Δήμο Κορινθίων:

Αιτήματα προς Τον Δήμο Κορινθίων από την Κιβωτό Των Παιδιών Ελλάδα.


Με αφορμή τις δράσεις μας στον οικισμό Ρομά/ Αθίγγανων στα Εξαμίλια Κορινθίας, που μας δίνουν την δυνατότητα να δούμε τα προβλήματα του οικισμού από κοντά και να έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα αιτήματα προς τον Δήμο Κορινθίων:

1) Ο Δρόμος:

Το πρώτο που αντιμετωπίζει κανείς μπαίνοντας στον οικισμό είναι ο δρόμος που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και αυτό δυσκολεύει την ζωή των κατοίκων καθώς και την δική μας την δουλειά. Ενώ το σχολικό λεωφορείο, που κατά την περίοδο που τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο με δυσκολία εισέρχεται στον χώρο και κάποιες ημέρες δεν έρχεται καθόλου.
Ο λόγος που ο δρόμος βρίσκεται συνέχεια σε αυτή την άσχημη κατάσταση είναι η έλλειψη αποχέτευσης στον χώρο με αποτέλεσμα όλα τα νερά από τις κατοικίες να καταλήγουν στον δρόμο.
Πρόταση: Να λυθεί το πρόβλημα με τον δρόμο δημιουργώντας αυλάκια για το νερό κατά μήκος του δρόμου καθώς και  επισκευή του ίδιου του δρόμου. (αφού το πρόβλημα με την αποχέτευση είναι ένα πιο μακροπρόθεσμο έργο που όμως πρέπει και αυτό να λυθεί).

2) Τα σκουπίδια:

Το δεύτερο πρόβλημα που φαίνεται σχεδόν ταυτόχρονα με την είσοδο στον οικισμό είναι τα σκουπίδια. Σε ολόκληρη την περιοχή του οικισμού, σε κάθε γωνιά του υπάρχουν πλήθος σκουπιδιών και αυτός είναι ένας χώρος στον οποίο κατοικούν περίπου 300 παιδιά. Από μαρτυρίες των κατοίκων το απορριμματοφόρο του Δήμου δεν έρχεται αρκετά συχνά για να καλυφθούν οι ανάγκες ανάλογα με τον αριθμό των κατοίκων που ζουν στον χώρο.
Πρόταση: Ένας γενικός καθαρισμός του χώρου θεωρούμε απαραίτητο με την βοήθεια των συνεργείων του Δήμου. Η Κιβωτός Των Παιδιών μπορεί να βοηθήσει με την δραστηριοποίηση εθελοντών ώστε να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια και να ευαισθητοποιηθούν και οι ίδιοι οι κάτοικοι του οικισμού και προπάντων τα Παιδιά.
Και φυσικά το αυτονόητο, να γίνουν συχνότερες οι επισκέψεις των απορριμματοφόρων του Δήμου ώστε να μην υπάρξουν τα ίδια προβλήματα, καθώς και τακτικός καθαρισμός του δρόμου από οδοκαθαριστή όπως γίνεται σε όλες τις άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές του Δήμου μας.
3) Το Νερό:
Εδώ και αρκετό καιρό ο οικισμός αντιμετωπίζει προβλήματα στην τροφοδότηση των κατοικιών με νερό. Για ένα διάστημα 2 μηνών το μισό χωριό έμεινε εντελώς χωρίς νερό. Τελικά Η Κιβωτός Των Παιδιών επικοινώνησε με τον κύριο Α.Καραμανλή στη ΔΕΥΑ Κορίνθου που ανταποκρίθηκε και δέχτηκε να επισκεφθεί τον οικισμό και να ερευνήσει το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα ήταν το πρόβλημα να λυθεί εν μέρει, αφού σήμερα ο οικισμός τροφοδοτείται εναλλάξ με νερό και αυτό με πολύ χαμηλή πίεση στις βρύσες. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς αυτό δεν είναι αρκετό. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με πολύτεκνες οικογένειες με άσχημες συνθήκες διαβίωσης.
Πρόταση: Να βρεθεί οριστική λύση ώστε να υπάρχει επαρκής τροφοδότηση νερού στις κατοικίες του οικισμού ώστε να καλύπτονται τουλάχιστον οι βασικές τους ανάγκες και να αποφθεχτούν πιθανές επιδημίες και άλλα προβλήματα υγείας.
4) Δημόσιες Τουαλέτες.
Ένα τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στον οικισμό είναι η έλλειψη αποχέτευσης στα περισσότερα νοικοκυριά. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τα χωράφια ως τουαλέτες και τα νερά που βγαίνουν στον δρόμο δημιουργούν εστία μολύνσεων και αυτοί που κινδυνεύουν άμεσα είναι τα μικρά παιδιά που παίζουν ανέμελα σε αυτόν.
Πρόταση: Το να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται μακροπρόθεσμα έργα. Μια λύση όμως που μπορεί να δοθεί στο επείγον αυτό πρόβλημα είναι η δημιουργία δημόσιων Τουαλετών και ίσως ακόμα και χώρος όπου μπορούν οι γυναίκες να πλύνουν τα ρούχα τους  παρόμοια των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στα κάμπινγκ.

Ανακεφαλαίωση

Η Κιβωτός Των Παιδιών έρχεται σε καθημερινή επαφή με τον συγκεκριμένο καταυλισμό και τους κατοίκους της. Επιχειρούμε να λύσουμε το πρόβλημα που θεωρούμε ότι είναι το ριζικό και αυτό είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ. Αν λυθεί αυτό, τα υπόλοιπα θα έρθουν. Ο δρόμος μας όμως είναι μακρύς και για να φτάσουμε εκεί θα χρειαστεί χρόνος και κόπος. Όλα αυτά τα προβλήματα που απομακρύνουν τα παιδιά από το σχολείο και την παιδεία πρέπει να λυθούν ώστε να υπάρχει ελπίδα για την μειονότητα των Ρομά να βγει από την μίζερη κατάσταση στην οποία ζει .
Ζητάμε την υποστήριξη του Δήμου Κορινθίων στο έργο που κάνουμε και που είναι απαραίτητο και που θα λύσει πολλά άλλα προβλήματα του Δήμου μας μακροπρόθεσμα.

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ 28 – ΤΚ 20100 – ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΤΗΛ. 27410 84088 – ΦΑΞ 27410 84087
e-mail: 2ellada@otenet.gr


Πληροφορίες για την Κιβωτό των Παιδιών ΕΔΩ
Η Κιβωτός των Παιδιών στο Facebook ΕΔΩ

 Το κανάλι της Κιβωτού των Παιδιών  στο  YouTube ΕΔΩ με πολλά βίντεο από τις δράσεις στον οικισμό των τσιγγάνων στα Εξαμίλια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ας αρχίσει κάποτε η συζήτηση για τους ΡΟΜ της Κορινθίας.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πούμε για τα ελληνικά της κυρίας αυτής και για την προσπάθειά της;
Ήρθαν ξένοι για να μας δείξουν τι πρέπει να κάνουμε;
Η δική μας πολιτεία που είναι;
Πετάει λίγα ψίχουλα κάθε μήνα στους πολύτεκνους Ρομά και τέλος;
Τους χρησιμοποιεί για ψήφους στις εκλογές; Βεβαίως.
Μου θυμίζει την εποχή των διακρίσεων στην Αμερική με τους Αφροαμερικάνους το 19ο αιώνα.