Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Μελέτη της Ομάδας Dart ''Progetto Corinto'' Μέρος Δ' (με βίντεο)

Η παρέμβαση μας βασίζεται σε ερωτήματα, απορίες και κρίσεις που προκύπτουν ανάμεσα στα δικά μας δεδομένα (τοπικά και εθνικά), τις δικές μας προτάσεις και θέσεις πάνω σε αυτά τα θέματα και στα προτεινόμενα από την ομάδα των κ. καθηγητών του Πανεπιστημίου της Πεσκάρα.
Οι σχολιασμοί μας αφορούν καθαρά σκέψεις και προβληματισμούς που προέκυψαν από την μελέτη, μία προς μία, της κάθε ενότητας.

Πολιτιστική Αρχιτεκτονική Τοπίου (Sussana Ferrini) και Αρχαιολογικό Πάρκο (Varagnoli / Santacroce)


Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, απαιτητική, με πολλούς εμπλεκόμενους και μεγάλο χρονικό ορίζοντα για (δαπανηρές) κατασκευές. Η πρόταση αναφέρεται στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Κορίνθου με το Λέχαιο. Παραλείπεται όμως η άλλη άκρη της δίολκου, το λιμάνι των Κεχραιών. Για τον δήμο Κορινθίων το Λέχαιο, ο Ισθμός (στο τμήμα της Ποσειδωνίας με τα ίχνη από την δίολκο), οι Κεχραιές και η Αρχαία Κόρινθος αποτελούν ένα τετράγωνο μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, που θα έπρεπε να μελετηθεί στο σύνολο του και όχι μονόπλευρα.


Η σοβαρότερη παρατήρησή μας αφορά ότι εμείς ιεραρχούμε το συγκεκριμένο θέμα ως ένα από τα σοβαρότερα για την ανάπτυξη του Δήμου και θα απαιτούσαμε κάποιες ρεαλιστικές και άμεσα πραγματοποιήσιμες παρεμβάσεις.



Μουσείο Κεραμικής (Sussana Ferrini)


Η πρόταση αναπτύσσεται στον χώρο του παλιού σιδηροδρομικού Σταθμού και των μπαζωμάτων του Αγ. Νικολάου. Είναι μία λύση που δρα σε μία πολύ μεγάλη έκταση και πάντα υπό την αίρεση του τρόπου χρήσης του λιμανιού. Θα μπορούσε, ως ιδέα, να χωροθετηθεί σε άλλο σημείο κοντύτερα, ίσως στο Αρχαιολογικό Πάρκο, μιας και αποτελεί συμπλήρωμα του. Όπως επίσης ίσως είναι πιο επιτακτική και ρεαλιστική η διεκδίκηση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Κόρινθο.
 
 Ο Βασίλης Αυλωνίτης στο βίντεο  συνεχίζει σχολιάζοντας το κόστος της μελέτης και το ρόλο των συμβούλων της δημοτικής αρχής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: