Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Σεμνά, ταπεινά και μουλωχτά

Οι Λεκάνες Απορροής όπως διαμορφώθηκαν .


Σεμνά, ταπεινά και..μουλωχτά προωθείται η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της διαχείρισης των υδατικών πόρων της Κορινθίας ΕΚΤΟΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Δυτικής Στερεάς,όπου, προφανώς, ΔΕΝ θα υπάρχει εκπροσώπηση του νομού μας στα κέντρα λήψης καθοριστικών αποφάσεων για το μέλλον του .

Η πιο πάνω υπόθεση μας αφορά άμεσα αφού χάνεται και η διαχείριση της υδρογεωλογικής λεκάνης της Στυμφαλίας από την οποία υδρεύεται η Κόρινθος αλλά και τροφοδοτείται ο Ασωπός ποταμός. Αυτό προκύπτει από τον χάρτη και τον πίνακα που επισυνάπτονται σε αυτή την ανάρτηση.

Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων δηλώνει την αντίθεσή της στην Απόφαση 706 της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων "Καθορισμός των Λεκανών Απορροής Ποταμών της χώρας και ορισμού των αρμόδιων Περιφερειών για τη διαχείριση και προστασία τους" , που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1383 της 2-9-2010 , σύμφωνα με την οποία η διαχείριση του υδατικού δυναμικού της Κορινθίας θα γίνεται, ουσιαστικά, από την Περιφέρεια ...Δυτικής Ελλάδος !!!

Καλούμε τους βουλευτές Κορινθίας ,τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες και τους υποψήφιους Δημάρχους να πάρουν θέση στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

Το επίμαχο σημείο:


Διαβάστε το ΦΕΚ:

ΠΟΤΑΜΟΙ ΚΑΙ ΛΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ

1 σχόλιο:

Ευ. Σπινθάκης είπε...

Εγώ θα έλεγα πως πρέπει να υπάρξει διαπεριφερειακό όργανο για την διαχείριση των νερών, αφού τα άτιμα τα νερά δεν συμμορφώνονται στις ανθρώπινες διοικητικές διαιρέσεις.
Eυ. Σπινθάκης