Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Βζζζζζζζζζζζζνννννννννννννν



Με μια ανακοίνωση της 24/09/2010   (διαβάστε την ΕΔΩ) ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε στους δημότες ότι « στο Δήμο Κορινθίων, παραχωρήθηκε «κατά χρήση» χώρος του 6ου Συντάγματος Πεζικού για λόγους «δημοσίου συμφέροντος», χωρίς «οποιαδήποτε αντάλλαγμα». » για την ανέγερση διοικητηρίου κλπ. σύμφωνα και με την φουτουριστική πρόταση του Πανεπιστημίου της Πεσκάρα, αφού, προηγουμένως, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε σχετικό νόμο κατόπιν ενεργειών του , βεβαίως –βεβαίως.

Όμως τέτοια ταχύτητα σε αποφάσεις (την ίδια ημέρα με την δημοσίευση του νόμου) είναι απίθανη , ακόμη και με βατοπεδινά κριτήρια.

Άρα άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ της παραπληροφόρησης των δημοτών. Την μια η «παραχώρηση» των μπαζωμάτων, την άλλη η «χρηματοδότηση» των 4 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια και τώρα η «παραχώρηση» του 6ου Συντάγματος και βέβαια όταν τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αληθές. Τέτοιο άγχος, τέτοια μαγειρέματα δεν φανταζόταν κανείς. Όλοι τρέχουν να διασώσουν τον κ. Πνευματικό, Ο Περιφερειάρχης, ο Αναπληρωτής Υπουργός, οι βουλευτές της κυβέρνησης.

Για του λόγου το αληθές ας δούμε τι ακριβώς λέει ο Νόμος για την «Χρήση στρατιωτικών ακινήτων από ΟΤΑ» από τον οποίο προφανώς δεν προκύπτει παραχώρηση χώρου του 6ου Συντάγματος αλλά δυνατότητα μετά από απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.


Φ.Ε.Κ. ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 167

24 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3883

Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων − Θέματα διοίκησης των ΕνόπλωνΔυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις.

Άρθρο 84

Χρήση στρατιωτικών ακινήτων από ΟΤΑ

Ακίνητα ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, του Ταμείου Εθνικού Στόλου και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας μπορεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του κάθε Ταμείου να παραχωρούνται κατά χρήση στο Δημόσιο ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδίως στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εφόσον τα ακίνητα αυτά δεν είναι αναγκαία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και με την παραχώρηση της χρήσης εξυπηρετούνται λόγοι γενικού συμφέροντος. Η παραχώρηση της χρήσης μπορεί να γίνεται χωρίς αντάλλαγμα. Με την κατά το πρώτο εδάφιο απόφαση καθορίζονται τυχόν πρόσθετοι όροι υπό τους οποίους τελεί η παραχώρηση, η οποία μπορεί να ανακληθεί εφόσον αρθούν οι λόγοι που την επέβαλαν. Στη ρύθμιση των προηγούμενων εδαφίων δεν εμπίπτουν τα ακίνητα που ανήκουν στο πεδίο προστασίας του άρθρου 109 του Συντάγματος.

Για αποκατάσταση της αλήθειας.
Εμείς ερευνούμε και αγρυπνούμε......

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιο ειναι το ψεμα και ποια η αληθεια. βοηθηστε να καταλαβουμε

ευχαριστώ παιδιά

Ανώνυμος είπε...

Το ψέμμα είναι ότι δεν παραχωρήθηκε τίποτα στο Δήμο Κορινθίων.
Η αλήθεια είναι η εκμετάλλευση της είδησης ΄της ψήφισης του νόμου για προεκλογικούς λόγους.Προνοητικότητα του δημάρχου κλπ.
Η άλλη αλήθεια θα φανεί αργότερα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ και παρακαλώ να γράφετε περισσότερο απλά για μας που δεν είμαστε γνώστες.