Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Οι παγκόσμιοι καθημερινοί


              Η φωτογραφία είναι του Γ.Βασιλειάδη  υποψήφιου της Κ.Π από τον Κόρφο

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης Πολιτών Ν.Αξαρλής  πολύ σωστά προέβλεψε την επιτυχία της πρώτης προεκλογικής εκδήλωσης της παράταξης μας στην Αρχαία Κόρινθο χτες το βράδυ. Αναδημοσιεύουμε από την  Σφεντόνα το άρθρο του ''ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ …”

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο Μέγα Θέμα που μονοπωλεί τα Τοπικά και Διεθνή ΜΜΕ αναφορικά με τον επαναπατρισμό του Αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου από το Μουσείο του Λούβρου στην Κόρινθο.

Η σκληρή κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση Σαρκοζί για την παραχώρηση και μάλιστα επ' αορίστου στο Δήμο Κορινθίων ενός μοναδικού έργου τέχνης της ελληνιστικής εποχής συνεχίζει να δημιουργεί τριγμούς στη κυβερνητική πλειοψηφία καθώς η επισκεψιμότητα του γνωστού Γαλλικού Μουσείου συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα.

Από την άλλη πλευρά η τεράστια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής συνεχίζει να τυγχάνει τεράστιας αποδοχής και θαυμασμού από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι σπεύδουν στην πόλη της Κορίνθου, να θαυμάσουν από κοντά το διάσημο έργο.

Η Δημοτική Αρχή με μια κίνηση Ματ, κάτω από απόλυτη μυστικότητα κατάφερε και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου να επιτύχει την τόνωση τοπικής οικονομίας αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, τοποθετώντας την Πόλη μας στο σκληρό πυρήνα των πολιτιστικών μητροπόλεων του Κόσμου. Οφείλουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις έξω από μικρο-εγωισμούς και κάθε προεκλογική σκοπιμότητα να αναγνωρίσουν Δημόσια (Τώρα) τον θετικό αντίκτυπο μιας πραγματικά ξεχωριστής πρωτοβουλίας.

Ανεξάρτητα από την διαμάχη που έχει προκύψει στους κόλπους της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας των αρχαιολόγων για την εσκεμμένη κατά ορισμένους τοποθέτηση του αγάλματος δίπλα σε κατάστημα εστίασης , αναιρώντας έτσι την επικρατούσα άποψη ότι το αποκομμένο αριστερό χέρι της Αφροδίτης δεν κρατούσε το Μήλο του Πάρι αλλά Γ____(4 Γράμματα), είναι φανερό ότι η Κόρινθος βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, γεγονός που προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και στην συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών Δ. Κορινθίων στην Αρχαία Κόρινθο το Σάββατο στις 19:30 μια και επιφανείς προσωπικότητες από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!!!!!!!!!!!

Είναι Τελικά μια Κίνηση Αγάπης για τον Τόπο μας.
Νικόλαος Αξαρλής

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Κίνηση Πολιτών Δ. Κορινθίων
______________________________________________________________________
Προσωπικότες από όλο τον κόσμο, ναι, ήταν εκεί. Προσωπικότητες  από αυτό τον γνωστό δικό μας κόσμο της Κορίνθου και των νέων δήμων, νέοι, μεγαλύτεροι, πρεσβύτεροι. 'Ενα μωσαϊκό ανθρώπων στην αγκαλιά της πλατείας. Οι  φίλοι και υποψήφιοι από τους δήμους Τενέας, Σαρωνικού, Άσσου-Λεχαίου, Σολυγείας και τα δημοτικά τους διαμερίσματα.
'Ολοι στην αγκαλιά της πλατείας που, εκτός από τους ανέμους και τα σημάδια  του πολιτισμού μας ντύθηκε με την ελπίδα  για μια καινούργια ζωή,  που να είναι πιο ανθρώπινη.Μια ατμόσφαιρα που μας γύρισε πίσω στα παλιά ανταμώματα της πλατείας των πόλεων και των χωριών.
'Ηταν άνθρωποι παγκόσμιοι καθημερινοί, που δουλεύουν, μαθαίνουν συνεργάζονται, αγωνιούν, ελπίζουν, αντιδρούν και θέλουν να χτίσουν μαζί  το μέλλον.
Μια Κίνηση Αγάπης για τον τόπο μας!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περιπλανιέμαι καθημερινά στα ιστολόγια και παρακολουθώ το παιχνίδι που γίνεται .
Μου κάνει εντύπωση σήμερα, η τόση μούγκα για τη χτεσινή εκδήλωση της Κίνησης, ειδικά από τους λαλίστατους, και συνήθως πικρόχολους σχολιαστές.
Θα περιμένω, όμως λόγω Κυριακής.
D -d