Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Η Αποστολή της Δημοτικής Αρχής στην Νέα ΕποχήΗ σύγχρονη μάστιγα της χώρας μας στην οποία διαρκώς μειώνονται η παραγωγή και η κατανάλωση, είναι η ανεργία.

Στρατιές απελπισμένων ανθρώπων χωρίς ελπίδα για το αύριο έτοιμοι να θυσιάσουν την αξιοπρέπειά τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τα ελάχιστα αγαθά της διαβίωσης, είναι η νέα εικόνα που κάνει την εμφάνισή της στην καθημερινότητά μας.

Οι ελπίδες και οι αξίες μας λόγω της οικονομικής κρίσης καταρρέουν.

Πρόκειται για αλλοίωση του φυσικού χαρακτηριστικού του ανθρώπου που είναι η ατομική ελευθερία και η ελευθερία της σκέψης.

Απαιτείται συστράτευση πολλών και διαφορετικών στην προέλευση τους κοινωνικών δυνάμεων και φορέων που θα έχουν κοινό στόχο την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αναστροφή της πορείας.

Η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα του νέου σχεδιασμού της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης με τους εξής τρόπους

  • Ενθάρρυνση μέσω σεμιναρίων για στροφή στην πρωτογενή παραγωγή και ανακύκλωση που δημιουργούν θέσεις εργασίας εξασφαλίζοντας τις βιοτικές ανάγκες των συμπολιτών μας και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

  • Δημιουργία ταμείου για εφαρμογή αναδιανεμητικού συστήματος από έσοδα του Δήμου και από περικοπές δαπανών για έργα βιτρίνας.

  • 'Αρνηση στην ελεημοσύνη και  τα επιδόματα διαιωνίζοντας την προοπτική της φτώχειας και της ανέχειας, αλλά για ενθάρρυνση της δημιουργίας αυτοδιαχειριζόμενων τοπικών μονάδων παραγωγής σε τομείς που πράγματι μπορούν να είναι παραγωγικοί, στην δημιουργία παραγωγικών και επιμορφωτικών σχολών με ειδικά αντικείμενα και γνώση επιχειρηματικής οργάνωσης.

  • Δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου με προιόντα της τοπικής κοινωνίας με διαρκή έλεγχο ποιότητας.

Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην πόλη μας είναι το μεγάλο στοίχημα για την αμέσως επόμενη περίοδο διαφορετικά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι πεζόδρομοι να μετατραπούν σε χώρους μάζωξης κουρελήδων ζητιάνων.


Σπύρος Σωτηρόπουλος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Κίνηση Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: