Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Το Πρόγραμμα Αρχών Διακυβέρνησης και Λειτουργίας του νέου Δήμου Κορινθίων της Κίνησης Πολιτών




Η Κίνηση Πολιτών παρουσιάζει το πρόγραμμά της.Διατίθεται σε έντυπη μορφή από το εκλογικό κέντρο της Κίνησης Πολιτών , Εθνικής Αντίστασης 10, τηλ. 27410 81183


Kpk FINAL Small

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυλλάδια, γενικότητες, υποσχέσεις. Ιδιοι με τους άλλους. Η λέξη μνημόνιο σας λέει κάτι;

Καληνύχτα κ. Κασίμη

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως η λέξη μνημόνιο μου θυμίζει τη σαπίλα και την κατάντια του πολιτικού συστήματος και κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, που μας οδήγησαν σε αυτό. Μέσα από μια πορεία δεκαετιών με ρουσφετολογικές, ωφελιμιστικές και μικροπολιτικές νοοτροπίες. Γιατί αν δεν προέκυπτε το μνημόνιο σε αυτή την "πράσινη" μορφή, να είστε σίγουρος ότι και η "μπλε" εκδοχή του δεν θα ήταν πολύ διαφορετική.
Η μόνη παρήγορη και ελπιδοφόρα τακτική είναι η δραστηριοποίηση των ίδιων των πολιτών, μέσα από αυτοδιοικητικά σχήματα, συλλόγους, ομάδες δράσεις, αποκολλημένες από τα κόμματα και το παρελθόν.
Αν συνεχίζετε να επιμένετε στα κόμματα-χρώματα, είτε μπλε είτε πράσινα, είτε κόκκινα, είτε πορτοκαλί, είτε ροζ,
καληνύχτα σε σας και με το καλό να δεχτούμε και τα επόμενα μνημόνια.

Ανώνυμος είπε...

Έ όχι και ίδιοι.
Εμείς παλεύουμε εδώ και χρόνια με το κομματικό κατεστημένο.
Εμείς έχουμε Κίνηση ρεφενέ , αυτοί τον πακτωλό του δημόσιου ταμείου που πάντα βρίσκει λεφτά για τα κόμματα. Ακόμη και προκαταβολές παίρνουν στην μαϊμουδοδημοκρατία μας.
Το μνημόνιο δεν είναι η αιτία των δεινών αλλά το αποτέλεσμα των επιλογών ενός λαού που θέλει αλλαγή -αλλά να του την σερβίρουν στο καναπέ του.
Που θέλει γλέντια με δανεικά.
Που έχει τέτοια στραβωμάρα ώστε ήθελε σοσιαλισμό ενώ το μόνο που είχε δει από τις σοσιαλιστικές χώρες ήταν κορίτσια σαν τα κρύα νερά που γινόντουσαν οι εταίρες της Ευρώπης για να ξεφύγουν από τον παράδεισο.
Είχε δει και τα τανκς στην Ουγγαρία και στην Πράγα.
Είχε διαβάσει και για τα γκούλαγκ - αλλά η Σιβηρία πέφτει μακριά μας.
Έχει διαβάσει και για την ENRON και
για τα λαμόγια της Arthur Andersen - αλλά η Νέα Υόρκη είναι μακριά από την Σοφοκλέους, νόμιζαν μέχρι το 1999.
Σε ένα μου φαίνεται ότι έχεις δίκιο : τούτος ο λαός δεν θέλει φυλλάδια , γενικότητες και υποσχέσεις -έστω και από έντιμους.
Βούρδουλα αιώνιο θέλει γιατί αυτό το κράτος ποτίστηκε από το αίμα του Καποδίστρια.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει η αντιμνημονιακή ρητορική και η αντιμνημονιακή πολιτική. Μια προσεκτική ματιά νωρίς στο πρόγραμμα θα σας βοηθούσε να δείτε τι πραγματικά λέει η Κίνηση για τις επιπτώσεις της κρίσης, όπου μιλάει για τις «...ανατροπές στην απασχόληση, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, την κοινωνική μέριμνα, την δημόσια παιδεία και υγεία» και θέτει τις προτεραιότητες για την αντιμετώπισή τους:
o «Mε πρωτοβουλίες και μέτρα για:
- την οργάνωση των υπηρεσιών άσκησης κοινωνικής πολιτικής
- τη συγκρότηση δικτύου προστασίας πολιτών, για την υποστήριξη ατόμων και οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
o Με την κινητοποίηση των εμπλεκόμενων στην απασχόληση φορέων (Εργατικό κέντρο, Επιμελητήριο, επαγγελματικούς φορείς, κοινωνικά δίκτυα, Κέντρο Συνοδευτικών Υπηρεσιών και τοπικό ΟΑΕΔ), με σκοπό τη σύναψη ενός τοπικού συμφώνου απασχόλησης, που θα αξιοποιεί τα προγράμματα χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και θα σχεδιάσει πρόγραμμα δράσης για την απασχόληση...δημιουργώντας σταθερές δομές απασχόλησης (Γραφείο Απασχόλησης ).
o Με τη χάραξη στρατηγικής για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας του νέου Δήμου με την άμεση εκπόνηση ενός ρεαλιστικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης».

ΝΒ