Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 Νοεμβρίου 2010

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους πολίτες συνδημότες του νέου Δήμου που την υποστήριξαν και την τίμησαν με την ψήφο τους, και μέσα από τις εκλογές έστειλαν το μήνυμα ότι αξιώνουν το διάλογο, τη συμμετοχή και τη διαφάνεια στο Δήμο Κορινθίων.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, η Κίνηση Πολιτών αύξησε σημαντικά το εκλογικό ποσοστό της στο 14,2% και εξασφάλισε την εμπιστοσύνη 4.618 πολιτών για ένα καλύτερο κοινό μέλλον.

Το ποσοστό αυτό δείχνει ότι εν μέσω διλημμάτων, κομματισμού και πολιτικής απαξίωσης η Κίνηση Πολιτών είναι ισχυροποιημένη στο νέο Δήμο.

Η εκλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Χαράλαμπου Κασίμη και άλλων δύο Συμβούλων, αποδεικνύει ότι μια πραγματικά ανεξάρτητη Κίνηση, χωρίς χρίσματα και χωρίς κομματικές, οικονομικές ή άλλες εξαρτήσεις, μπορεί να παρεμβαίνει δυναμικά και να συνδιαμορφώνει την πολιτική ζωή ενός Δήμου.

Στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής οι δημότες καλούνται για άλλη μια φορά να αποφασίσουν για ζητήματα που πετύχαμε να αναδείξουμε ως καίρια για το μέλλον του τόπου τα περασμένα χρόνια. Ζητήματα όπως:

• η διασφάλιση της συμμετοχής του πολίτη και της διαφάνειας στη Διοίκηση

• η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού στο σύνολο του Δήμου

• η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου

• η προστασία και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Κορινθιακού και του Σαρωνικού

• η προώθηση της ανακύκλωσης, η απόρριψη της δεματοποίησης και της καύσης των απορριμμάτων

• η ενιαία διαχείριση των υδάτινων πόρων και η διασφάλιση της υδροδότησης όλων των περιοχών του νέου Δήμου

• η προστασία των δημόσιων χώρων και η ανάπλαση της πλατείας «Περιβολάκια» χωρίς την κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων

• η προστασία της απασχόλησης

• ο σχεδιασμός και η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Χρόνια τώρα απευθυνόμαστε με συγκεκριμένες αρχές σε ελεύθερους και σκεπτόμενους πολίτες. Σε πολίτες με ακέραιη και ελεύθερη συνείδηση, με ισχυρή πολιτική κρίση και αγάπη για τον τόπο τους, οι οποίοι είναι και γνώστες και ώριμοι για να κρίνουν ποια επιλογή τους θα υπηρετήσει καλύτερα το συμφέρον των δημοτών, την πρόοδο και την ευημερία.

Οι θέσεις της παράταξής μας για το ποιο είναι το συμφέρον του τόπου έχουν εκφρασθεί σαφέστατα στα προηγούμενα χρόνια αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Γι’ αυτό λοιπόν, η Κίνηση Πολιτών, σεβόμενη απόλυτα την ελευθερία και αξιοπρέπεια των πολιτών δεν θα υποδείξει, ούτε θα κατευθύνει τους ψηφοφόρους της για τον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών εκλογών.

Για την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ο αγώνας συνεχίζεται και με συναίσθηση ευθύνης δηλώνουμε ότι εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου θα είμαστε «η συνείδηση και το χαμόγελο της πόλης και του δήμου» και θα προσπαθούμε καθημερινά να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους δημότες.


Το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

<<.......Χρόνια τώρα απευθυνόμαστε με συγκεκριμένες αρχές σε ελεύθερους και σκεπτόμενους πολίτες. Σε πολίτες με ακέραιη και ελεύθερη συνείδηση, με ισχυρή πολιτική κρίση και αγάπη για τον τόπο τους, ................>>
Είναι ενα σημείο του άρθρου της κίνησης πολύ δημοκρατικό κ ενθαρυντικό αλλά να μην είμαστε μόνο λόγια αλλά και πράξη και προπάντων μην κάνουμε όσα κριτικάρουμε.
Δεν ειναι δυνατον υποψήφιοι της κινησης πολιτών κορίνθου παραμονές των εκλογών να περνουν απο σπίτια, γραφεια και άλλους χώρους και να δινουν σταυρωμένο ψηφοδέλτια. (ενώ υπήρχε αξιοπρεπές υλικό για την ενημέρωση του πολίτη)
αυτό δείχνει μικροπολιτική που την βλέπουμε συχνά στα κόμματα της ελληνικής βουλής. μεγάλα και μικρά.
ΕΛΕΟΣ, αυτή η κίνηση επιτρέπεται σε ανάπηρους η ηλικιωμένους, αφού απευθυνονται σε σκεπτόμενους πολίτες με ελεύθερη συνείδηση, κέρδισε το σταυρό σου για αυτό που είσαι και μην συμπεριφέρεσαι σαν αυτούς, μην βλέπεις τους ψηφοφόρους σαν κουκιά.

...........<<Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, η Κίνηση Πολιτών αύξησε σημαντικά το εκλογικό ποσοστό της στο 14,2% και εξασφάλισε την εμπιστοσύνη 4.618 πολιτών για ένα καλύτερο κοινό μέλλον..........
Οντως αύξησε το ποσοστό της αλλά απλά να σκεφτούμε εμείς οι ψηφοφόροι (διότι εσείς τα μέλη σκεφτόσαστε πολιτικά) με τους νέους υποψήφιους και τον περιγυρό τους συμπληρώνεται το 5% και για να μην γινόμαστε μόνο κριτές εισήλθαν στον χώρο της κίνησης άτομα νέα, ελεύθερα χωρίς πολιτικό χρώμα, που επιθυμούν τον δημαρχό τ ους έξω από πολιτικά χρώματα, μεγάλη απόδειξη ο πρώτος σε σταυρούς από την κίνηση πολιτών κορίνθου. Βρίσκω σαν κακό ιωνό για να πειστεί ο απλός δημότης κορίνθου τον πυρήνα της Κίνησης Πολιτών που προέρχεται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε κορίνθιοι γέννημα θρέμα, έχουμε ζήσει πολλές δημοτικές και βουλευτικές αναμετρήσεις, είμαστε αξιοι να κρίνουμε.Γνωρίζουμε την νοοτροπία και τα κακώς κείμενα του τόπου μας. Ο απλός δημότης της κορίνθου που γνωρίζει από την κούνια τους άτομα του πυρήνα της κίνησης που ανήκουν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθετε τελικά. εχουν το δικαίωμα να υποστηρίξουν και αυτοί (οι του συριζα) οποιαδήποτε δημοκρατική παραταξη αλλά έχουν και την νοοτροπία να πηγαίνουν οι ιδιοι και ιδιοι πάντα μαζι χωρίς να καταφέρνουν να απλωθούν και χωρίς να βγάλουν την εσωστρέφεια τους. Βλέπουν και αυτοί τους ψηφοφόρους σαν κουκιά μετρημένα. Ηταν τουλάχιοστον για αυτά τα μέλη ένα μάθημα οι φετεινές εκλογές.Ο ι δημότες της Κορίνθου έδειξαν ότι δεν ξεγελιούνται.
Αυτά ήθελα σαν ψηφοφόρος της κίνησης πολιτών κορίνθου να τα εκφράσω έστω και ανώνυμα.