Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Το Πρώτο Δημοτικό ΣυμβούλιοΠραγματοποιήθηκε χθες το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων για να εκλέξει τα όργανά του.
Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Ν. Σταυρέλης (Πορεία Ευθύνης), Αντιπρόεδρος ο κ. Θ. Κουτσογκίλας (Ο Δήμος Μπροστά) και Γραμματέας η κ. Σ. Δασκαλοπούλου (Κίνηση Πολιτών).
Επίσης, όπως προβλέπει ο νόμος, εξελέγησαν τα μέλη δύο σημαντικών επιτροπών: της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής που εξελέγησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας ήταν οι: κκ. Δράκος, Κεφάλας, Παρτσινέβελος, Φόρτης και Χριστοδουλόπουλος και από την μειοψηφία οι κκ. Καρπούζης, Κασίμης, Τόγιας. Στην Επιτροπή θα συμμετέχει και θα προεδρεύει ο Δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος, που θα ορίσει ο Δήμαρχος.
Αντίστοιχα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας οι κκ. Γκερζελής, Λαμπρινός, Λέκκας, Μελέτης, Φιλιππακόπουλος και από την μειοψηφία οι κκ. Γιάννου, Ρούκης και Αθανασάκος. Και σε αυτή την Επιτροπή θα συμμετέχει και θα προεδρεύει ο Δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος, που θα ορίσει ο Δήμαρχος.

Αναμένεται ο ορισμός από τον Δήμαρχο των 'καθ' ύλην και τόπο αρμόδιων Αντιδημάρχων.

Ανάλογες εκλογές οργάνων έγιναν σε όλες τις δημοτικές (5μελείς) κοινότητες για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: