Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ»ταξίδι αναψυχής αιρετών στις ΗΠΑ






Χωρίς περίσκεψη, σοβαρότητα και ουσιαστική ενημέρωση, στην συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός εισηγήθηκε, προ ημερήσιας διάταξης, την αποστολή αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερωθεί «για μια νέα τεχνολογία» στην διαχείριση των απορριμμάτων. Χωρίς στοιχειώδη άλλη ενημέρωση και αιτιολόγηση αποφασίστηκε, από την παράταξη του κ. Πνευματικού αλλά και αυτή του κ. Γιώτη, η συμμετοχή σ’ αυτό το ταξίδι των κκ. Α. Πνευματικού, Δ. Τζαναβάρα και Χ. Κορδώση, με έξοδα του δήμου.

Η Κίνηση Πολιτών καταψήφισε και αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο ταξίδι θέτοντας σοβαρά ερωτήματα τόσο για τη σύνθεση, όσο και για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας αποστολής που αγνοεί τόσο τον Περιφερειακό Σχεδιασμό στην διαχείριση των απορριμμάτων όσο και την συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για μια δια-παραταξιακή πρόκληση. Ένα ταξίδι αναψυχής σαν αυτά που έγιναν στην Κούβα, στην Κίνα και αλλού επί δημαρχίας Θ. Θωμαίδη σε αναζήτηση λύσης για τα απορρίμματα για να βρισκόμαστε ακόμα σε σημείο μηδέν. Είναι αδιανόητο να προκαλείται μ’ αυτό τον τρόπο η κοινωνία και η συντριπτική πλειοψηφία των πρόσφατα εκλεγμένων εκπροσώπων της να σιωπά.

Πολιτικά ήθη των καιρών που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση!

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων

Γραφείο Τύπου




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την ανάρτηση που έκανε η Κίνηση Πολιτών "Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ-ταξίδι αναψυχής αιρετών στις ΗΠΑ" φαίνεται ότι η Κίνηση Πολιτών συμφωνεί με τον Περιφερειακό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων (που εκτός των άλλων περιλαμβάνει δεματοποιητές ως προσωρινή λύση, μια διαχειριστική ενότητα για Κορινθία , Αρκαδία, Αργολίδα, άρα υπερσυγκέντρωση χιλιάδων τόννων απορριμμάτων σε μια περιοχή που πρέπει να υπάρξει και κοινωνική συναίνεση για να χωροθετηθεί και δεν κάνει ξεκάθαρο ποιά θα είναι η μέθοδος ολοκληρωμένης διαχείρισης, αφήνοντας ορθάνοικτα παράθυρα και πόρτες στην καύση) και έφτασε να εγκαλεί τον Πνευματικό ότι αγνοεί ή μπορεί να αγνοήσει τον Περιφερειακό σχεδιασμό με ένα ταξίδι στις ΗΠΑ.
Προεκλογικά η Κίνηση τον εγκαλούσε πάλι γιατί εγκατέλειψε- δεν προώθησε την λύση μέσα από τον Σύνδεσμο για την θέση (στους Αγ. Θεοδώρους) θέση που είχε είχε προκύψει από μια αμφισβητούμενη μελέτη που η Κίνηση γνώριζε αλλά δεν πήρε ποτέ θέση.
Πρέπει να ξεκαθαρίσετε την θέση σας
και για την λύση του προβλήματος και για τον Περιφερειακό σχεδιασμό.
Όπως πρέπει να ξεκαθαρίσει και ο Πνευματικός σε ποιά κατεύθυνση θα πάει την λύση του προβλήματος και με ποιό χρονοδιάγραμμα.
Ο διευρυμένος δήμος Κορινθίων αν υπάρξει πολιτική βούληση μπορεί, με περιβαλλοντική ευαισθησία και οικονομικό όφελος για τον πολίτη και τον δήμο, να λύσει οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.
Αντίθετα με αυτόν τον Περιφερειακό σχεδιασμό θα χρειαστούν πανω από 4-5 χρόνια, αν υλοποιηθεί.
Προτάσεις υπάρχουν, έχουν κατατεθεί αναλυτικά και έχουν ψηφιστεί.
Χρειάζεται να επικαιροποιηθούν όμως και στον νέο διευρυμένο Δήμο Κορινθίων.
Όσον αφορά για την ουσιαστική ενημέρωση και κυρίως την σύνθεση της αποστολής αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου στις ΗΠΑ για μια νέα τεχνολογία στην διαχείριση των απορριμμάτων, ελπίζω να ανακοινώσετε, αν βάλατε κάποιες συγκεκριμένες προυποθέσεις (πχ συμμετοχή στην αποστολή συμβούλου-μηχανικού από το ΤΕΕ κλπ) που να μην έγιναν δεκτές και αυτό να σας οδήγησε στην καταψήφιση.

Λεωνίδας Φωτιάδης

Ανώνυμος είπε...

Μια και ο Δήμαρχος δεν ξέρει αγγλικά πήρε τον Δημητράκη κοντά του για να του μεταφράζει. Έλα όμως που ούτε ελληνικά ξέρει.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων είπε...

Κύριε Φωτιάδη,
Σχετικά με το σχόλιό σας θα ήθελα συνοπτικά να σημειώσω τα ακόλουθα:


1. Ο κ. Πνευματικός έθεσε το ζήτημα προ Ημερήσιας Διάταξης και ζήτησε έγκριση του ταξιδιού στις ΗΠΑ για να γνωρίσει ο δήμος «μια νέα τεχνολογία» χωρίς να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο ούτε για το ποια είναι αυτή η τεχνολογία, ούτε για το ποια βιομηχανία αφορά, ούτε για το πώς συνδέεται αυτό με τον περιφερειακό σχεδιασμό τον οποίο μέχρι πρόσφατα εξυμνούσε.
2. Στην συνεδρίαση η ΚΠ ζήτησε ενημέρωση, ζήτησε να παρουσιαστεί αυτή η τεχνολογία στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία ειδικών επιστημόνων αντί να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ μη ειδικοί με την επιβάρυνση του δήμου σε τέτοιες οικονομικές συνθήκες.
3. Η ΚΠ έχει με δημοσίευσή της στις 18/5/2010 (http://kinisikorinthos.blogspot.com/2010/05/blog-post_18.html) θέσει μια σειρά ερωτήματα σχετικά με τον περιφερειακό σχεδιασμό. Το ερώτημα, στην ανακοίνωσή μας, εάν αγνοεί τον περιφερειακό σχεδιασμό ο δήμαρχος, δεν σημαίνει την ταύτισή μας με το περιφερειακό σχεδιασμό. Βλέπε σχετικές αναφορές μας: (http://kinisikorinthos.blogspot.com/2010/08/blog-post_6798.html)
4. Η ΚΠ ουδέποτε τάχθηκε υπέρ της χωροθέτησης στους Αγ. Θεοδώρους. Το επαναλαμβάνετε συχνά παραποιώντας την θέση μας η οποία είναι ότι ο δήμος κακώς εγκατέλειψε την διαδικασία χωροθέτησης στα πλαίσια του Συνδέσμου για να καταφύγει στους Δεματοποιητές του κ. Αγγελόπουλου.
5. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Δείτε σχετικές αναρτήσεις και δημοσιεύσεις μας: (ttp://kinisikorinthos.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%20%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD)
6. Σχετικά με τις προτάσεις που λέτε ότι υπάρχουν, φαντάζομαι εννοείτε τις δικές σας και του κ. Κωστάρα. Τις προτάσεις αυτές, τις οποίες η ΚΠ έχει ψηφίσει, τις έχουμε υποστηρίξει άπειρες φορές δημοσίως.

Το πολιτικό ενδιαφέρον είναι κ. Φωτιάδη γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Πνευματικό γιατί δεν εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με τις προτάσεις σας, γιατί δεν έκανε τίποτα για την διαχείριση των απορριμμάτων 4 χρόνια τώρα, γιατί δεν αποκατέστησε τις χωματερές, γιατί επί της ουσίας άφησε την ανακύκλωση στην τύχη της.

Χ. Κασίμης

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στην επιλεκτική μνήμη του Μπ. Κασίμη για τα απορρίμματα

Δυστυχώς, υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις του Μπ. Κασίμη,
στην κάμερα του Θ.Τσαρμπού, προεκλογικά (τον Σεπτέμβριο)
για τις θέσεις της Κίνησης Πολιτών για τα απορρίμματα
που λέει επί λέξη ότι :

Οι στόχοι της Περιφέρειας κινούνται στην σωστή κατεύθυνση
δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τον Περιφερειακό σχεδιασμό
Το μόνο πρόβλημα θα είναι στην υλοποίηση των στόχων

Επίσης υποστηρίζει
Την χωροθέτηση ΧΥΤΥ με βάση μελέτες, ένα γεγονός που ξεκίνησε μια διαδικασία (προφανώς εννοεί την μελέτη χωροθέτησης που έγινε από τον Σύνδεσμο, γιατί από τον δήμο ουδέποτε ξεκίνησε κάποια διαδικασία) που στην πορεία εγκαταλείφθηκε και αν είχε ακολουθηθεί θα είχαμε οδηγηθεί σε μια λύση ( προφανώς στην λύση των Αγ. Θεοδώρων που υπερίσχυσε των 2 άλλων θέσεων που είχαν προτείνει ο δήμος Κορινθίων και ο δήμος Τενέας)
Πρόεδρος στον Σύνδεσμο τότε ήταν ο Πνευματικός, αλλά πίσω στην λύση, είχε κάνει ο δήμαρχος των Αγ,θεοδώρων κ.Σοφίας, κατόπιν των σφοδρών αντιδράσεων των κατοίκων.

και επειδή υπάρχει επιλεκτική μνήμη
μπορείτε να ξανακούσετε τις σχετικές δηλώσεις του Μπ. Κασίμη εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=FOHu2uEf90Q

Επίσης επειδή υπάρχει σκοπίμως και επιλεκτική μνήμη για την κριτική που δήθεν δεν κάνουν οι ενεργοί πολίτες στον Πνευματικό, γιατί
δεν εκτελεί τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου
δεν έκανε τίποτα για την διαχείριση των απορριμμάτων 4 χρόνια
δεν αποκατάστησε τις χωματερές
άφησε την ανακύκλωση στην τύχη της

μπορείτε να ξανακούσετε σχετικές δηλώσεις του Λ. Φωτιάδη που έγιναν προεκλογικά (τον Σεπτέμβριο) εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=djArbpby7Bo
παρότι δεν ήμουν υποψήφιος

Θεωρώ δε απαράδεκτη την προσπάθεια, εδώ και καιρό, να ταυτιστούν με τον Πνευματικό, όσοι από τους ενεργούς πολίτες δεν συμφωνούν ή κάνουν κριτική σε θέσεις της Κίνησης.
Δυστυχώς από την απάντηση του Μπ. Κασίμη φαίνεται από πού εκπορεύεται όλη αυτή η αγωνιώδης προσπάθεια.

Επομένως οι διευκρινήσεις, που πρέπει να δώσει η Κίνηση προς τους πολίτες, για την θέση της και ως προς την λύση του προβλήματος αλλά και για τον Περιφερειακό σχεδιασμό, όχι μόνον παραμένουν αλλά τώρα γίνονται και πιο επιτακτικές.

Όπως, επιτακτικές είναι και οι απαιτήσεις, να ξεκαθαρίσει ο Πνευματικός, ότι η οριστική λύση του προβλήματος, θα πάει στην κατεύθυνση
της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, της λιπασματοποίησης και
της χωροθέτησης ΧΥΤΥ
με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εντός της θητείας του.

Λεωνίδας Φωτιάδης