Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την Αρχαία Κόρινθο την Κυριακή





Την Κυριακή 20/02/2011, στις 11 το πρωί στην Αρχαία Κόρινθο και στο Κονδύλειο νηπιαγωγείο θα τιμηθούν από την Δημοτική Αρχή οι δωρητές του,
Γεώργιος και Αικατερίνη Κονδύλη.


Η ευεργεσία προς την κοινότητα αυτών των ξεχωριστών ανθρώπων υψώνεται ως παράδειγμα- σύμβολο της άλλης Ελλάδας που προτάσσει το σύνολο, την κοινή ωφέλεια και την υπέρβαση.
Γι’ αυτό η Κίνηση Πολιτών θέλησε να συμβάλει στην τιμητική γιορτή, καταθέτοντας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γ. Φαρμάκη πρόταση που εν μέρει έγινε δεκτή.

Εκτιμάμε πως η συνεργασία αυτή μπορεί να είναι απαρχή μιας άλλης προσέγγισης των κοινών που αίρει την δυσπιστία και την αντιπαλότητα προς όφελος της κοινότητας.

Ας είμαστε όλοι εκεί!


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 
 
Σημείωση
Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12-1-2011, εγκρίθηκε η τελετή παράδοσης του Κονδύλειου Νηπιαγωγείου Αρχαίας Κορίνθου από τους δωρητές στο Δήμο Κορινθίων και την τιμητική διάκριση των δύο δωρητών , του ζεύγους Γεωργίου και Αικατερίνης ΚΟΝΔΥΛΗ, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την σημαντικότατη πράξη της δωρεάς .


Η Κίνηση Πολιτών θέλοντας να εμπλουτίσει την τελετή που θα λάβει χώρα την Κυριακή 20/02/2011, στις 11 το πρωί στην Αρχαία Κόρινθο, κατέθεσε την πρόταση που ακολουθεί προς τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Φαρμάκη, η οποία έγινε εν μέρει δεκτή.
Η πρόταση είχε ως ακολούθως:

1) Αγιασμός

2) Ευχαριστήριος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο κο Αλέξανδρο Πνευματικό

3) Ομιλία σχετικά με τους κύριους σταθμούς από την ζωή των δωρητών, που συνοδεύεται από προβολή βίντεο

4) Χορωδία από τα νήπια-μαθητές του νηπιαγωγείου βοηθούμενα από μέλη της παιδικής χορωδίας Δήμου Κορινθίων. Τραγουδούν πρωτότυπη σύνθεση προς τιμή των δωρητών.

5) Απονομή τιμητικής πλακέτας

6) Απονομή τιμητικού άλμπουμ από τους μαθητές του νηπιαγωγείου προς τους δωρητές συνοδευόμενο από απαγγελία πρωτότυπου ποιήματος.

7) Ο Παναγιώτης Λάλεζας τραγουδά προς τιμή των δωρητών παραδοσιακό τραγούδι

Της γιορτής θα έχουν προηγηθεί τα ακόλουθα:

Οι μαθητές ζωγραφίζουν με θέμα: «το νηπιαγωγείο μου και ‘γω». Επιλέγονται μία ή δύο ζωγραφιές που θα κοσμήσουν την πρόσκληση της εκδήλωσης.

Οι ζωγραφιές των παιδιών θα αποτελέσουν και το υλικό για την δημιουργία του άλμπουμ που θα δοθεί στους δωρητές.

Το ίδιο θέμα θα έχουν ζωγραφίσει σε χαρτιά μέτρου που θα έχουν αναρτηθεί στους τοίχους του νηπιαγωγείου την ημέρα των εγκαινίων.

Στην πρόσοψη του νηπιαγωγείου θα έχει εντοιχιστεί φωτογραφία των Γεωργίου και Αικατερίνης Κονδύλη ειδικής κατασκευής ανθεκτικής στις καιρικές αλλαγές.

Κόστος:

1)Παραγωγή βίντεο 1500ευρώ. Το βίντεο θα αποτελέσει αρχειακό υλικό ιστορικής σημασίας που θα συμβάλει στον εμπλουτισμό της τοπικής ιστορικής έρευνας.

2) ειδική κατασκευή φωτογραφίας και άλμπουμ 650ευρώ+23% ΦΠΑ =800ευρώ και 200ευρώ+23%ΦΠΑ=246 ευρώ

Οι κύριοι Λάλεζας Παναγιώτης και Ξύδης Βασίλης, που αναλαμβάνει την παραγωγή βίντεο, συμμετέχουν αφιλοκερδώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: