Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΣΚΑΨΟΥΜΕ , ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ





Η τελευταία εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ  υιοθετώντας σχετική νομολογία του ΣτΕ, απομακρύνει ουσιαστικά τον κίνδυνο κατασκευής υπόγειου γκαράζ στα Περιβολάκια.
Η κατασκευή του σχεδιαζόμενου υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) αντίκειται και στην ισχύουσα χρήση γης, όπως αυτή προβλέπεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κορίνθου και είναι αυτή του κοινόχρηστου πρασίνου, αλλά και στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας και δη του Νόμου 998/1979, στο μέτρο που η τελευταία εφαρμόζεται και στους αστικούς χώρους κοινόχρηστου πρασίνου, όπως πρόσφατα δέχτηκε η παραπάνω εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ. Σύμφωνα με αυτά απαγορεύεται ρητά η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης στους πιο πάνω χώρους.

Η δημοτική αρχή , με βάση πλέον την Νομοθεσία, πρέπει να εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδιά της, για το υπόγειο γκαράζ, όχι όμως και τα Περιβολάκια με τον περιβάλλοντα χώρο, τα οποία χρειάζεται άμεσα να αναπλασθούν για να συμβάλουν στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας όπως επανειλημμένα έχουμε προτείνει.

Ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας στις 9/5/2011

Και κάποιες παλιές δηλώσεις  της 3/9/2009  για να μην ξεχνάμε ποιός είπε τι.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Ποια εγκύκλιος;
2. Διαφήμιση στον Γιώτη κάνετε;
3. Βάλτε και ένα link στην εφημερίδα σας ΠΑΡΚΟ Ή ΠΑΡΚΙΝΓΚ.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,

1.Με ΚΛΙΚ στη λέξη ΥΠΕΚΑ διαβάζετε την εγκύκλιο του Υπουργείου
2.Το βίντεο δεν το δημιουργήσαμε εμείς
3.Οι θέσεις μας είναι γνωστές και με ένα ΚΛΙΚ στη στήλη ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις μας.
Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας