Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Την Κυριακή 15/05/2011 προσήλθε, κατόπιν επιθυμίας του, στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης Πολιτών, ο συμπολίτης μας, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Λούμπας και την ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Η Συντονιστική αφού άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα του και μετά από μακρά συζήτηση, αποφάσισε να παραμείνει στην θέση που εξέφρασε ο Δημοτικός μας Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Κασίμης, τόσο πριν, όσο και μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23/03/2011, ότι δηλαδή “ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη απαιτεί συναινετικές διαδικασίες και το πρόσωπο που καλείται να πληρώσει την θέση πρέπει να εξασφαλίζει κριτήρια πλατιάς συναίνεσης. Για το λόγο αυτό καλεί τη Δημοτική Αρχή και τις άλλες παρατάξεις να επιλέξουν το καταλληλότερο, για το θεσμό, πρόσωπο, με κριτήρια που θα αποφασιστούν μετά από διαβούλευση”
Η Κίνηση Πολιτών επιμένει ότι τα παραπάνω, αποτελούν το μόνο εχέγγυο για την αμερόληπτη και, επί της ουσίας, επιτυχημένη λειτουργία του θεσμού και η επιλογή του προσώπου απαιτεί συμμετοχή και συνυπευθυνότητα . Σεβόμενη το πνεύμα του νόμου ο οποίος απαιτεί Συμπαραστάτη ανεξάρτητο, δίκαιο, αμερόληπτο και αποστασιοποιημένο "κριτή" , που θα αποφασίζει με βάση τα συμφέροντα του Δημότη και όχι της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, θα επιμείνει στην προσπάθεια της αναζήτησης του προσώπου που θα διασφαλίζει όλα τα παραπάνω και θα βασίζεται σε μια ευρεία αποδοχή και συναίνεση.

Από το γραφείο Τύπου της ΚΠ7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο θέμα αυτό συμφωνώ απολύτως μαζί σας.

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Λούμπας υπήρξε κύριος μαζί σας. Πληρώνει το ελάτωμά του να μην είναι εμπαθής.

Καληνύχτα Κίνηση "Πολιτών"

Εξαμίλια

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που ο κος από τα Εξαμίλια πιστεύει οτι δεν καταλάβαμε ποιος είναι.
Καληνύχτα και επιτέλους αντίο κε Λούμπα.
Μαρτσαούσι

Ανώνυμος είπε...

'Οπως και να έχει η θέση της Κίνησης είναι ξεκάθαρη και δημόσια.
Το αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει είναι άλλο θέμα και αφορά και τις προσωπικές απόψεις του καθενός για τα πρόσωπα.Μακάρι να είχαν όλοι το ίδιο θάρρος της γνώμης τους.Είδατε τι έγινε η φιλία και συνεργασία Πούρου-Τόγια-Γιώτη;
'Ενα τελευταίο :
Πιστεύει κανείς ότι ο συμπαραστάτης μπορεί να υπερασπιστεί το δημότη;
Τόσους μήνες μετά τις εκλογές ο δήμος μας λειτουργεί και χωρίς αυτόν. Έτσι θα συνεχίσει. Να μην κρυβόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που λέτε ότι το άρθρο είναι πολύ καλό τι εννοείτε; Χαίρεστε που η πόλη δεν έχει συμπαραστάτη; Ή Σκιαδόπουλος ή τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό κατάλαβε ο τελευταίος σχολιαστής; Δεν είμαι σχετικός με τα της Κορίνθου αλλά το περιεχόμενο της πρότασης της Κίνησης Πολιτών είναι σαφές και η πρότασή της φαίνεται διεκδικεί συναίνεση σε πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. Η δική σας πρόταση διαβάζεται ως ή κ. Λούμπας ή τίποτα;
ΝΧ

Ανώνυμος είπε...

Για διαβάστε και την απάντηση του κ. Λούμπα:"Η προσυνεννοημένη διαπαραταξιακή συναίνεση για την επιλογή του προσώπου του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, που επικαλείται η Κίνηση Πολιτών και ο κ. Μπάμπης Κασίμης, σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Απεναντίας, το πνεύμα του νόμου, είναι εντελώς αντίθετο με αυτήν την λογική, καθότι επιτρέπει να κατατεθούν υποψηφιότητες έως και την τελευταία στιγμή, δηλαδή ακριβώς πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ενισχύοντας έτσι, την λογική της αυθόρμητης συναίνεσης τη στιγμή της διαδικασίας της ψηφοφορίας, θέλοντας έτσι, να αποφύγει υποψηφιότητες προσχεδιασμένες, προσυνεννοημένες συναινέσεις, πιθανόν προϊόντα συναλλακτικών διαδικασιών ή ανταλλαγμάτων.

Εξάλλου, σε μια μικρή πόλη ζούμε και όλοι γνωρίζουμε τα πρόσωπα των υποψηφίων..."
Με άλλα λόγια μας λέει ότι δεν προβλέπεται να γίνουν προ συνεννοήσεις, αλλά στην πράξη ο ίδιος αφού προσέτρεξε να πάρει την στήριξη του κ. Πνευματικού παρακαλάει την Κίνηση να κάνει το ίδιο ακυρώνοντας αυτό που παραπάνω επικαλείται, δηλαδή "υποψηφιότητες προσχεδιασμένες, προσυνεννοημένες συναινέσεις, πιθανόν προϊόντα συναλλακτικών διαδικασιών ή ανταλλαγμάτων"!!!
Τόσο κουτοπόνηρα επιχειρήματα πρώτη φορά διαβάζω!