Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Το Πρόγραμμα Δράσης της Κίνησης Πολιτών για την Κοινωνική Πολιτική




  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    21 Ιουνίου 2011



                             ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ

Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στο δημοτικό κατάστημα Κορίνθου, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της για την κοινωνική πολιτική που θα πρέπει να εφαρμόσει ο Δήμος Κορινθίων, καθώς και για την οργάνωση και λειτουργία του νέου του ΝΠΔΔ με ονομασία «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων».


Εισηγητές των προτάσεων ήταν οι κ.κ Πέτρος Πλεμένος, Μαρία Θελερίτη και Δημ. Κάτσουρας.

Η Κίνηση Πολιτών θεωρεί ότι στην παρούσα στιγμή της βαθιάς οικονομικής κρίσης η Τ.Α. απαιτείται να αναπτύξει πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες και να θέσει προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η κρίση. Ο Δήμος θα πρέπει να προβεί :

- στην εξοικονόμηση πόρων με περικοπή μη αναγκαίων δαπανών και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων,

- στον προσανατολισμό των κοινωνικών του υπηρεσιών προς τις κοινωνικές υποδομές,

- στην αναπροσαρμογή των υπαρχόντων θεσμών με ενίσχυση δράσεων που πρέπει να επεκταθούν, αποδυνάμωση μη αναγκαίων και δημιουργία νέων.



Στις νέες συνθήκες απαιτείται συντονισμός, οργάνωση και στελέχωση των υπηρεσιών με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, την κοινωνική πρόνοια, την υποστήριξη των ανέργων, τη συνέργεια με όλους τους κοινωνικούς φορείς.



Στα πλαίσια αυτά κατατέθηκαν αναλυτικές προτάσεις που περιλαμβάνουν:

1.Μέτρα ανακούφισης για τους δημότες.

2. Πρόταση δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου τοπικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, το οποίο θα μεριμνά για την κοινωνική αλληλεγγύη και φροντίδα, την προστασία των ευπαθών ομάδων, τη συμπαράσταση και υποστήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και στρωμάτων και θα αναπτύσσει δράσεις για την αντιμετώπιση της ολοένα διογκούμενης ανεργίας.

3. Προτάσεις για τον τρόπο Οργάνωσης και στελέχωσης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του νέου Νομικού Προσώπου

Οι ανωτέρω προτάσεις - όπως θα κατατεθούν αναλυτικά προς το Δήμο και το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΝΠΔΔ κοινωνικής πολιτικής – έχουν πρόθεση να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και εξειδικεύοντας τις ήδη δημοσιευμένες προτάσεις του προέδρου του κ. Σταματάκη και να συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός ουσιαστικού και αποτελεσματικού φορέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο.

Το γραφείο τύπου της ΚΠ



Αναλυτικά η Πρόταση της Κίνησης Πολιτών

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



7 σχόλια:

Στεφανοπουλος Γιαννης είπε...

Ισως υπάρχουν πολλοί άλλοι σαν και μένα που δεν προλαβαίνουν να μελετούν μακροσκελή κείμενα, γι αυτό ειδικά αν απευθύνομαι σε πολλούς, βάζω πολλή Λακωνικότητα.
Χωράει άραγε κάπου εδώ να επιδιώξουμε μια εκστρατεία για καταναλωση ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, πράγμα που θα ευνοήσει ευπαθείς και μη ομάδες?

Χρηστος Πολιτης είπε...

Συγχαρητήρια για τη θαυμάσια αυτή πρόταση που εναρμονίζεται απόλυτα στον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πήρα το θάρος και την αναδημοσιεύω στον Blog μου με την προτροπή προς τον κ. Δήμαρχο Σικυωνίων να τη λάβει σοβαρά υπόψη... (Ελπίζω να μην έχετε αντίρρηση).
σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

H δήθεν ωραία πρόταση κ. Πολίτη αποτελεί αντιγραφή των ιδεών και προτάσεων της πλειοψηφίας και η Κίνηση έσπευσε να πει κάτι για να κάνει θόρυβο. Μη ξεχνάμε επίσης ότι οι "προτάσεις" της Κίνησης Πολιτών έγιναν αποκλειστικά από δημόσιους υπάλληλους εντός και εκτός κάμερας.

Ισως είμαι υπερβολική αλλά ακόμα μία φορά διαπιστώνω αυτό το εκνευριστικό έλλειμα πολιτικού ήθους που δεν έχει ανάγκη η Κίνηση.

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Μαρία,

Μήπως μπορείς να μας πεις που να βρούμε αυτή την πρόταση της πλειοψηφίας για να διαπιστώσουμε την αντιγραφή που έκανε η ΚΠ;
'Εψαξα στην ιστοσελίδα του δήμου αλλά δεν βρίσκω τίποτα.Μόνο το άγαλμα του Διογένη με τον Μεγαλέξανδρο βρήκα και το παραλιακό μέτωπο άλα Πεσκάρα αντί κοινωνικής πολιτικής.
Προς το παρόν διάβασε τι προγραμματίζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης που το βρήκα αμέσως.
http://www.econews.gr/2011/06/14/dimotiko-biologiko-agroktima/
Θέλω επίσης να σε ρωτήσω αν έχεις πρόβλημα με τους δημόσιους υπάλληλους και τι υποννοείς.
Η ιδιότητα του ΔΥ αφαιρεί σε κάποιον το δικαίωμα να σκέπτεται και να συνδιαμορφώνει προτάσεις;
Του αφαιρεί το δικαίωμα να νοιάζεται για τους άλλους;
Και για να μην παώ μακριά τι έχει κάνει η ενισχυμένη πλέον Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου από τον Ιανουάριο; Μπορείς να μας πληροφορήσεις διότι οι αντιγραφείς της Κίνησης πρέπει ''επειγόντως να παραπεμφθούν για την πράξη τους.'' αν είναι όπως τα λες.
'Ομως θέλω στοιχεία για να μη μιλάμε στον αέρα έτσι;
Και επειδή δεν είμαι μίζερος, λέω ένα μπράβο στην Κίνηση που μπήκε στον κόπο να παρουσιάσει μια πρόταση '''εστω από αντιγραφή'' ενώ οι άλλες παρατάξεις -αν και πολυπληθέστερες - πίνουν καφέ στην Πυλαρινού χωρίς να πιάνουν στυλό να γράψουν δυό γραμμές.
Ευχαριστώ

Γ.Ο

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να παραπέμψω στο δελτίο τύπου της Κίνησης για το θέμα και να επιστήσω τη προσοχή -σε όσους βιάστηκαν- ότι η πρόταση κατατέθηκε για να συμβάλλει στο διάλογο για μια ουσιαστική οργάνωση και λειτουργία το νέου ΝΠΔΔ κοινωνικής πολιτικής. Σίγουρα όχι για να αντιδικήσει με τη Δημοτική αρχή (όπως εμηνεύεται απο τη φίλη! Μαρία. Να ενημερώσω επίσης ότι έχει δημοσιοποιηθεί στις 20/6 ένα κείμενο ιδεών και προτάσεων του προέδρου του ΝΠΔΔ κ. Σταματάκη, για τη σύσταση του ΝΠΔΔ (μπορείτε να το βρέιτε στο blog της Σουκαρά), στο οποίο ελπίζουμε ότι η Κίνηση με τη πρότασή της θα συμβάλλει ώστε να εξειδικευτεί. Τα υπόλοιπα σχόλια νομίζω ότι είναι επιεικώς εμπαθή, αν όχι ανόητα και προσβλητικά, αφού και ο Δήμαρχος της πόλης μας είναι δημόσιος υπάλληλος. Και αγαπητή Μαρίαααα... σίγουρα στις μέρες μας το μόνο που δεν χρειάζεται είναι διχαστικές κρίσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά ζητήματα κοινωνικής πολιτικής (αν καταλαβαίνεις κάτι απο την αναγκαιότητά τους)
Βάννα Γούμενου, (η εκτός κάμερας, πρώην δημόσιος υπάλληλος για την ακρίβεια και μέλος του Γραφείου τύπου της ΚΠ)

Ανώνυμος είπε...

Στον Γ.Ο

Συμφωνώ με πολλά από όσα λες αλλά δεν είσαι ενημερωμένος. Μπορείς να δεις και τις σχετικές δηλώσεις Σταματάκη.

Για τους ΔΥ έχω άποψη. Φυσικά και μπορούν να καταθέτουν προτάσεις και έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να λένε ότι θέλουν. Οτι θέλουν φίλε Γ.Ο. γιατί δεν έχουν κλειστό μαγαζί ένα χρόνο.

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Το ενδιαφέρον της Κίνησης για τα θέματα της Κοινωνικής Πολιτικής είναι γνωστό και καταγεγραμμένο. Αρκεί να δει κανείς τις σχετικές παρεμβάσεις τόσο στο ΔΣ όσο και στο ιστολόγιο και την εφημερίδα της Κίνησης όπου υπήρξε και σχετικό αφιέρωμα προ καιρού. Θα επισημάνω μόνο ότι ακόμα και τον Ιούνιο του 2010 κατατέθηκαν προτάσεις για μέτρα κοινωνικής πολιτικής σε περίοδο κρίσης (http://kinisikorinthos.blogspot.com/2010/06/blog-post_15.html).
Τα άλλα περί δημοσίων υπαλλήλων δεν κατανοώ τι άλλο μπορεί να εκφράζουν από το κυνήγι μαγισσών της εποχής.
ΕΞΑΜΙΛΙΩΤΗΣ