Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου

στη χθεσινή συνεδρίασή του, από την ανοιχτή συνέλευση των «αγανακτισμένων» της πλατείας Περιβολάκια





Μια διαφορετική νότα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

100 άτομα περίπου - κατά κύριο λόγο νεαροί συμπολίτες μας - από τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Περιβολάκια της Κορίνθου, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Συμβούλιου για περίπου μια ώρα. Σε μια ειρηνική «αντιστροφή ρόλων», από τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων εξέθεσαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους, με αρκετούς από τους δημοτικούς συμβούλους να τους παρακολουθούν από τη θέση των θεατών. Μεταξύ των ψηφισμάτων που διαβάστηκαν, χαρακτηριστικό το ψήφισμα που δίνει το στίγμα τους:
Ψήφισμα ανοιχτής συνέλευσης πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Είμαστε απλοί πολίτες, καθημερινοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, μετανάστες, ΑΜΕΑ, συνταξιούχοι, νέοι, που έχουμε έρθει στην πλατεία "Περιβολάκια" της Κορίνθου, χωρίς κόμματα, χρώματα και ταμπέλες, με ένα κοινό σκοπό: Να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές λύσεις στα προβλήματα μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν, παρά αυτά που μας χωρίζουν. Καλούμε όλους τους κατοίκους της Κορίνθου εργαζόμενους, άνεργους, νέους και μη, στην πλατεία "Περιβολάκια" στην Κόρινθο και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες ολόκληρης της Ελλάδας και να πάρει τη ζωή και το μέλλον στα χέρια της.

Εκεί στις πλατείες των ονείρων μας, θα εκφράσουμε τις απόψεις μας και θα συνδιαμορφώσουμε αμεσοδημοκρατικά όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Απαιτούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κόμματα και συνδικάτα, που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν εδώ στα "Περιβολάκια".

Δεν θα φύγουμε από τις πλατεἰες μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και μας κοροϊδεύουν.

Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος είναι δικό τους.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

Οικονομική-κοινωνική-πολιτική ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: