Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κίνηση Πολιτών ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 27/09/11





Α) ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:


H Κίνηση Πολιτών έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα της ποιότητας του νερού της Κορίνθου και της ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί στους δημότες, εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης, μετά μάλιστα και από σχετικά δημοσιεύματα. Ζήτησε να υπάρξει διαφάνεια στους χειρισμούς και ουσιαστική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ερώτησή της προς τον κ. Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, ζήτησε ενημέρωση για την πορεία των νέων έργων του Τεχνικού Προγράμματος που και η Κίνηση Πολιτών υπερψήφισε στο Δ.Σ της 23/3/2011. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η εικόνα από τα έργα οδοποιίας, από τα κτιριακά, τις αναπλάσεις, την πορεία των μελετών και από τις εργασίες συντήρησης υφιστάμενων έργων, όπως και την εξέλιξη των εργασιών τα οποία στο Τεχνικό Πρόγραμμα αναφέρονται ως ‘’Διάφορα Έργα’’. Π.χ. ο βρεφονηπιακός σταθμός Εξαμιλίων, που ενώ είχε δημοπρατηθεί, δεν έχει ξεκίνησε η κατασκευή του, ή το έργο ‘’κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Αθικίων’’ (το γήπεδο ποδοσφαίρου και το προεξαγγελθέν γήπεδο μπάσκετ).

Επεσήμανε και υπενθύμισε το πρόβλημα του 15ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Κροκιδά και Μακαρίου και όπου τα νήπια προαυλίζονται στο δρόμο- σε χώρο οριοθετημένο από αλυσίδες- και για το οποίο, από τον Ιανουάριο του 2011, η Δημοτική Αρχή πληρώνει 100 ευρώ επιπλέον για εσωτερικό προαύλιο, που όμως μέχρι τώρα δε χρησιμοποιείται, λόγω έργων που πρέπει να γίνουν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και που δεν έχουν γίνει ακόμα, εννέα μήνες μετά.

Β) ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:



4ο Θέμα: Κατανομή ΣΑΤΑ 2011.

Η Κ.Π. απείχε από την ψηφοφορία διαμαρτυρόμενη εντόνως για την ανυπαρξία εισηγήσεως (σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 7 του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφέρει ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δικαιούνται να έχουν τις εισηγήσεις των θεμάτων τουλάχιστον μία μέρα πριν)

8ο Θέμα: Συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση του 15ου Ράλλυ Κορίνθου της ΑΛΑΚ .

Η Κίνηση Πολιτών καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για οικονομική ενίσχυση της τάξης των 4.000 ευρώ, θεωρώντας ότι στη σημερινή εποχή της βαθειάς οικονομικής κρίσης και ύφεσης, θα ήταν υψηλής συμβολικής αξίας η αποχή της Δημοτικής Αρχής από την οικονομική ενίσχυση αθλητικών διοργανώσεων που παραπέμπουν σε εποχές οικονομικής ευρωστίας, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, παρότι μπορεί να ελκύουν πλήθος φιλάθλων.

10ο Θέμα: Λειτουργία Σχολής Γονέων Δήμου Κορινθίων.

Η Κίνηση Πολιτών καταψήφισε την πρόταση για δύο λόγους :

α) Ο όρος «Σχολή Γονέων» είναι δομή του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Με το Ν. 3879/2010 άρθρο 8 παρ. 1 και2 και άρθρο 22 παρ. 2 ορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των κατά τόπους Σχολών Γονέων, όμως η εισήγηση του κ. Δημάρχου δεν διασφαλίζει κανέναν από τους όρους αυτούς.

β) Για το υπερβολικό κόστος υλοποίησης του προγράμματος που πλησιάζει τις 30.000 € . Παραθέτουμε τα ποσά και τη σκοπιμότητά τους, όπως την εισηγήθηκε ο κ. Δήμαρχος:

Ταχυδρομικά έξοδα (15.000 προσκλήσεις) 8.000€

Εκτύπωση 10.000€

Δώρα 3.500€

Ταξί 1.500€

Λουλούδια 300€

Ηχητικά-Power Point 4.000€

Φωτογραφίες 500€

ΣΥΝΟΛΟ 27.800 €

Τα μαθήματα από τον Οκτώβρη 2011 έως τον Μάιο 2012 είναι συνολικά 15. Δηλαδή κόστος κάθε «μαθήματος» περίπου 1.850 ευρώ!

Από το Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια: