Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η Κίνηση Πολιτών ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/10/11



Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για μερικές από τις τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/10/11


1. Και πάλι Συμπαραστάτης του Δημότη

Στη συνεδρίαση της 12-10-2011 τέθηκε εκ νέου ως θέμα η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Όμως ο πρόεδρος του Δ.Σ απέσυρε τελικά το θέμα, δηλώνοντας ως κώλυμα το γεγονός ότι στην προκήρυξη δεν είχε οριστεί η ημερομηνία του Δ.Σ., παρά τις διαμαρτυρίες των παρόντων υποψηφίων.

Η Κίνηση Πολιτών όμως εξέφρασε προ ημερήσιας διάταξης και πάλι την πάγια θέση της. Είναι η ίδια όπως εκφράστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Μάρτιο του 2011 και στην ανάρτηση στο ιστολόγιο της που είχε προηγηθεί και η οποία έχει ως εξής: « Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης απαιτεί συναινετικές διαδικασίες και το πρόσωπο που καλείται να πληρώσει τη θέση, πρέπει να εξασφαλίζει κριτήρια πλατειάς συναίνεσης. Για το λόγο αυτό η Κίνηση καλεί τη Δημοτική Αρχή και τις άλλες παρατάξεις να επιλέξουν το καταλληλότερο για το θεσμό, πρόσωπο, με κριτήρια που θα αποφασιστούν μετά από διαβούλευση. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται δύο πράγματα, πρώτον ο Δήμαρχος να συγκαλέσει σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων για να συζητήσει και αναζητήσει μια συναινετική διαδικασία και δεύτερον να συγκροτηθεί μια επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων, η οποία θα εξετάσει τις υποψηφιότητες και θα υποβάλει έκθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο στη βάση της οποίας και θα ληφθεί η απόφαση».

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, η Κίνηση Πολιτών έθεσε δύο ακόμη σημαντικά ερωτήματα, για τα οποία απαιτούνται υπεύθυνες απαντήσεις:

1. Με ερώτησή της προς τον κ. Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους κ. Αντώνη Παππά και κ. Σοφία Λέκκα ως μέλη του Δ.Σ του Κέντρου Νέων Κορινθίας ζήτησε ενημέρωση:

- για το αν θα υπάρξει συνέχεια στο Κέντρο Νέων και με ποια μορφή;

- για την ακρίβεια των δημοσιευμάτων, πως τα χρέη προς την Εφορία και το ΙΚΑ φτάνουν στις 120.000 ευρώ και πως οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 10 μήνες.

- Για σκέψεις του νέου Δ.Σ σχετικές με μείωση ωρών εργασίας και μετακύληση των δαπανών στο κοινό.

- Για τη χρήση δυο διαμερισμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου ως ξενώνες για τη φιλοξενία των εθελοντών του Κέντρου.

2. Με ερώτησή της προς τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Αντιδήμαρχο Χρ. Χασικίδη ζήτησε εξηγήσεις για τα αίτια της (περισσότερο από ένα μήνα), αργοπορίας στη δημοσίευση (όπως απαιτείται) του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Κορινθίων .

Από το γραφείο τύπου της Κ.Π

(θα υπάρξει συνέχεια και σε  άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: