Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Παρεμβάσεις της Κίνησης Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/10/2011

Πραγματοποιήθηκε στις 26/10/11 συνεδρίαση του Δ.Σ του δήμου Κορινθίων χωρίς την παρουσία ΜΜΕ στο μεγαλύτερο μέρος αυτής.

Η Κίνηση Πολιτών προ ημερησίας διάταξης έθιξε τρία σοβαρά θέματα:

1ον. Αφού εξέφρασε την ανησυχία της μπροστά στην επίθεση, λαίλαπα της κυβέρνησης προς όλες τις κοινωνικές τάξεις, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να παραχωρήσει ιδιόκτητο χώρο του Δήμου ή να καλύψει το ενοίκιο για τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και μόνιμου χώρου για την διεξαγωγή ανταλλακτικού παζαριού. Ήδη η ομάδα κοινωνικής πολιτικής της Κίνησης Πολιτών και άλλοι συνδημότες μας είναι πρόθυμοι να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Η Δημοτική Αρχή δήλωσε πως ήδη δουλεύει προς αυτήν την κατεύθυνση και ζήτησε από την Κίνηση συνάντηση για να ακούσει τις προτάσεις της.

2ον. Επισημάναμε επίσης, τον κίνδυνο της αλόγιστης επέκτασης των ιχθυοτροφείων στη θαλάσσια περιοχή της Σολυγείας (δείτε προηγούμενη τοποθέτηση της Κίνησης Πολιτών εδώ)  μετά την οριστική συμφωνία Μανιάτη - Σηφουνάκη ότι στην Αργολίδα δεν θα γίνει επέκταση άλλων ιχθυοτροφείων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μ. Χατζής επιβεβαίωσε αυτόν τον κίνδυνο. Από τον διάλογο που ακολούθησε εκφράστηκε η πολιτική βούληση να υπάρξει εγρήγορση λόγω της ταχύτητας με την οποία τα αρμόδια υπουργεία μεθοδεύουν την επέκτασή τους.

3ον. Εκφράσαμε τέλος την ανησυχία μας όσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία που απειλεί τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Ζητήσαμε απο την Δημοτική Αρχή να καταθέσει ψήφισμα κατά των απολύσεων, όπως ακριβώς έπραξε η Δημοτική Αρχή Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν εισακουστήκαμε και φυσικά θα επανέλθουμε.

Σοφία Δασκαλοπούλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η πρωτοβουλία,ειδικά αυτή του κοινωνικού παντοπωλείου.
Οσο για χώρους ,υπάρχουν και έχουν ήδη υποδειχθεί ότι κάποιοι παραχωρούνται και χρησιμοποιούνται απο άσχετους και με απαράδεκτο τρόπο,αλλά ποιός να μπει στον κόπο να ψάξει...Είναι αυτό που λέμε "εγώ θα βγάλω το φίδι απο την τρύπα;"....