Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Κοινωνικού Παντοπωλείου συνέχεια


Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φαρμάκης επανήλθε στο θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μετά τις προηγούμενες δηλώσεις του σχετικά με την ίδρυσή του  (τις οποίες εκλαμβάνουμε και ως απάντηση στα ερωτήματα της ΚΠ).

Αντί άλλου σχολίου, αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από την σημερινή ανάρτηση στο μπλογκ «Υπάρχει λόγος» της φίλης  Μάγιας Φουριώτη :     « …Θυμήθηκα την παλιά διαφήμιση: "Favre-Leuba, φοριέται και στο δεξί σαν κόσμημα".

Το ψέμα φοριέται  από τη δημοτική μας αρχή και τους δημοσιογράφους  που την στηρίζουν σαν κόσμημα. Το γραφείο τύπου του δήμου συνέταξε δελτίο τύπου που μπορείτε να διαβάσετε εδώ ανακοινώνοντας τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου. Φορώντας τη μάσκα της  ''δήθεν'' ευαισθησίας το δελτίο τύπου και οι γράφοντες απέφυγαν να μας πουν που βρίσκεται αυτό το παντοπωλείο.

Η Κίνηση Πολιτών με  υπομονή και επιμονή έθεσε ερωτήματα και ζήτησε εξηγήσεις με ανακοίνωσή της που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Δέκα μέρες μετά ο αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης  σε προχτεσινές δηλώσεις του στο ΑΞΙΟΝ δήλωσε πως κατ' ουσίαν πρόκειται για διανομή κουπονιών σε οικογένειες της επιλογής της δημοτικής αρχής, μετά από εξέταση  των δικαιολογητικών τους. Τα κουπόνια αποτελούν χορηγία της  εταιρείας ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και οι δικαιούχοι  τα χρησιμοποιούν για την αγορά τροφίμων που έχουν ανάγκη από συγκεκριμένο κατάστημα.

Κατ' ουσίαν λοιπόν, ο δήμος Κορινθίων  ασκεί το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της χορηγού εταιρείας  και των οικογενειών ως γνωρίζων  τις ανάγκες των δημοτών του περισσότερο από την εταιρεία και αυτό είναι απόλυτα  φυσιολογικό.

Το να δηλώνει όμως - κάνοντας μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα όπως λέει ο λαός- τη λειτουργία ενός ανύπαρκτου κοινωνικού παντοπωλείου είναι τερατώδες ψέμα. Και είναι κατακριτέο διότι ανερυθρίαστα  προβάλλει ένα κοινωνικό πρόσωπο που δεν έχει.

Αναρωτιέμαι πραγματικά ποιός  πονηρός νους ενεπνεύσθη το τέχνασμα.

Ποιός υπέθεσε πως είμεθα  τόσο αδαείς ή  τόσο πεινασμένοι πολίτες ώστε να το πιστέψουμε.

Ποιός σκέφτηκε  να εκμεταλλευθεί την ανθρώπινη ανάγκη για επιβίωση και να πουλήσει το ''πρότυπο του καλού δήμου'' που μεριμνά για τους ενδεείς  δημότες του;

Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε, εκ των υστέρων φυσικά, όπως διαβάσαμε στο  φύλλο της εφημερίδας Πρωινή της 22/11/2011 πως ''το κοινωνικό παντοπωλείο θα γίνει το επόμενο διάστημα, αλλά θέλει οργάνωση και είναι μια χρονοβόρα διαδικασία''.

Τότε γιατί  έσπευσε ο κύριος Φαρμάκης να διατυμπανίσει κάτι ανύπαρκτο υπογράφοντας;

''Και όμως εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσω του της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορινθίων, λειτουργεί το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και φυσικά με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί.''

 Ευτυχώς που  υπάρχετε κύριε Φαρμάκη για να υποδείξετε πως πρέπει να λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο ακυρώνοντας τις προσπάθειες πολλών άλλων δήμων σε όλη τη χώρα που λειτουργούν φανερά τα Κοινωνικά Παντοπωλεία τους. Για δείτε πως λειτουργούν μερικά από αυτά ΕΔΩ…»Προσυπογράφουμε!

Το Γραφείο Τύπου της Κίνησης Πολιτών


Δεν υπάρχουν σχόλια: