Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η καταγραφή …μιας Απογραφής


(Ρεπορτάζ  από το  Δ. Συμβούλιο της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου 2011)



Το  Δημοτικό Συμβούλιο της 7.12.2011 χαρακτηριζόταν ως το πρώτο, από μια σειρά σημαντικών συμβουλίων, αλλά δεν έτυχε του ανάλογου σεβασμού  από το σώμα.

Δεν θα αναφερθούμε στην πλειοψηφία, διότι, πέραν των πρώην Δημάρχων και του κυρίου Σταυρέλη, ουδείς φαίνεται ότι γνώριζε το αντικείμενο των εργασιών, καθώς ουδείς τοποθετήθηκε. Ο κ. Γκεζερλής, εμφανώς πικραμένος από τον παραγκωνισμό του, καταψήφισε την απογραφή.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εγκατέλειψε νωρίς, με τον ίδιο τον κ. Γιώτη να αδημονεί να αποχωρήσει. Ευτυχώς για την παράταξή του, την κατάσταση ανέλαβε να σώσει ο κ. Κορδώσης με εύστοχες τοποθετήσεις. Οι εναπομείναντες “του Δήμου μπροστά”, τελικά ψήφισαν λευκό.


Ο κ. Πούρος, αν και περιοριζόμενος στο Δήμο Άσσου-Λεχαίου, έθεσε σημαντικά θέματα, με τον κ. Καμπούρη να κρατά συνεχώς σημειώσεις για να ανταπαντήσει. Τελικά, όμως, όπως συνηθίζεται τελευταία στο πολιτικό σκηνικό, υπερψήφισε στην ψηφοφορία με την οποία και  ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Η Κίνηση Πολιτών, έδωσε μια μάχη ακόμα, προϊόν συλλογικής δουλειάς, που παρουσιάστηκε από την επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης, κ. Σοφία Δασκαλοπούλου.

Η τοποθέτησή μας ήταν μια απογραφή από μόνη της.

Απογράψαμε μια σειρά από παθογένειες που παραμένουν και βαραίνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και συνολικότερα την πολιτική ζωή του τόπου.

Κάναμε απογραφή των μελών της Επιτροπής Απογραφής, η οποία απαρτιζόταν από τους πρώην Δημάρχους των Καποδιστριακών Δήμων. Απογραφείς και απογραφόμενοι σε διττό ρόλο.

Κάναμε απογραφή των απαιτήσεων των Δήμων και της εισπρακτικής ανικανότητας τους.

Κάναμε απογραφή στο έργο των πρώην Δημάρχων, οι οποίοι εξακολουθούν να διαχειρίζονται τις τύχες μας.

Κάναμε απογραφή σε επιχειρήσεις που οφείλουν τεράστια ποσά στους Δήμους κι εξακολουθούν να αναλαμβάνουν έργα, ή συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, απολαμβάνοντας σκανδαλώδους ασυλίας.

Κάναμε απογραφή στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων, που παραμένει ο ίδιος, ενώ η κοινωνία ζητά αλλαγές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Κίνηση Πολιτών, πιστή στις αρχές που τη διέπουν, καταψήφισε την απογραφή, δείχνοντας τη δυσπιστία της στα αποτελέσματά της.
 

(Στις επόμενες αναρτήσεις μας, θα αναφερθούμε διεξοδικά στις τοποθετήσεις της Κίνησης Πολιτών στο μείζον ζήτημα της Απογραφής)

Κίνηση Πολιτών

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: