Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αναβολή με πολιτικές διαστάσεις και προεκτάσεις

                                               Συνέντευξη του Χ.Κασίμη στον Θ.Τσαρμπό

Η εκδίκαση  της υπόθεσης της μήνυσης του KORINTHIAN PALACE, εναντίον του πρώην επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης κ. Χαράλαμπου Κασίμη αναβλήθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου 2012.

Τα όσα συνέβησαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου το πρωινό της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, έχουν καταγραφεί από τα τοπικά ΜΜΕ.( εδώ κι εδώ)

Εμείς δεν θα σταθούμε στα όσα έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, στο παρασκήνιο, στις αλήθειες και στα ψέματα. Αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου και η Δικηγορική Κοινότητα στο σύνολό της, ώστε να προστατεύσουν το κύρος του επαγγέλματός τους.

 Εμείς, θα σταθούμε στην πολιτική πλευρά των γεγονότων.

Είναι προκλητικό ένας εκ των μεγαλύτερων οφειλετών του Δήμου *  να απολαμβάνει της   αμέριστης στήριξης και συμπαράστασης αυτών στους οποίους, κατά κύριο θεσμικό λόγο, χρωστάει,  στους εκπροσώπους του Δήμου.

Διότι:

Δεν  είναι τυχαίο το γεγονός ότι τρεις  Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Είναι προκλητικό  το γεγονός ότι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας,  ήταν αυτοί που ανέλαβαν την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του KORINTHIAN PALACE.

Είναι προκλητικό το γεγονός ότι η αίτηση αναβολής της δίκης κατατέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Αντώνη Παππά.

Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι την υπεράσπιση  ενός μεγαλοοφειλέτη του Δήμου μας,  έχει αναλάβει η Πρόεδρος της ”Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών”, η Δημοτική Σύμβουλος, δικηγόρος κ. Σοφία Λέκκα.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε

·       Από την κ. Σοφία Λέκκα την άμεση παραίτησή της από την Επιτροπή, με δεδομένο ότι έχει απολέσει πλέον την αξιοπιστία της.


·       από το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς του Συμβούλους να ξεκαθαρίσουν, βρίσκονται στη θέση τους για να υπηρετούν τα συμφέροντα των Κορίνθιων πολιτών που τους τίμησαν, ή τα συμφέροντα επιχειρήσεων που ζημιώνουν το Δήμο αρνούμενες να πληρώσουν τις οφειλές τους.

 Είναι απαράδεκτο, ιδιαιτέρως σήμερα σε καιρούς δύσκολους για όλους, ο Δήμος να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά απέναντι στους οφειλέτες του και να συντηρεί εδώ και χρόνια κλίμα ανομίας.

* Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της απογραφής που ψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Το βεβαιωμένο οφειλόμενο ποσό για τα έτη 2005-2008 σύμφωνα με την επίσημη απάντηση που έδωσε ενυπογράφως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέρχεται στα 554.077 ευρώ, για τις τρεις επιχειρήσεις (Κορίνθιαν, ΚΑΤΑΪ, Κ.Κακογιάννη) ενώ μόνο για το Κορίνθιαν είναι 377.442ευρώ.

Οι αναθέσεις για τα έτη 2007-2010 είναι 253.105ευρώ  εκ των οποίων μόνο 5.848,50ευρώ είναι με διαγωνισμό. 



1 σχόλιο:

romadikos είπε...

sixamara file kai simathiti ALEKO alios se perimena ayton ton FON DIMITRAKI ti ton kratas mazisoy??? mipos xrostaei kai aytos tis mixaloys?? me ton K.KASIMI TA BALATE??? ala etsi eine sas enoxloyn i kathares sinidisis lipame gia oli tin koystodiasas Kai poyse Aleko ana bathimise ligo ton FON DIMITRAKI (eine filimas oi germanoi)kai pestoy na ferei ton PLEYRI gia dikigoro Xerei aytos