Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΘΑ…ΜΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ

                                            Φωτό του Τάκη Καρτσωνάκη
Το 2ο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της  25η Απριλίου  2012    ήταν: «2.     Λήψη νέας απόφασης για ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων.»


ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί χρειάστηκε να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο ;

Απάντηση: Διότι έτσι  ορίζει το άρθρο 46 του Ν 4071 της 11 Απριλίου 2012 :

«1. Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που συστήθηκαν στους Δήμους με την επωνυμία ………..«Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόχας», «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κορινθίων», «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  Λουτρακίου−Περαχώρας», «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων»,….. σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 2738/1999 και, ανεξαρτήτως αν έχουν συγκροτήσει διοικητικό συμβούλιο, δεν λειτούργησαν μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού συγκροτούν, εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, νέο διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.»
Συμπέρασμα: Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Δημάρχου για ανάληψη της διοίκησης του λιμένος της Κορίνθου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από την αρχή του 2012 , υπό την προεδρία του, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 11-4-2012.



ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιος διοικεί τώρα το λιμάνι μας; Ο Δήμος ή το κρατικό Λιμενικό Ταμείο;

Απάντηση: Το κρατικό Λιμενικό Ταμείο. Διότι έτσι ορίζεται στην παράγραφο 5 του  άρθρου 46 του Ν 4071: «5. Μέχρι την έκδοση της πράξης της προηγούμενης παραγράφου από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι αρμοδιότητες συνεχίζουν να ασκούνται νομίμως από τα όργανα διοίκησης των φορέων που τις ασκούσαν πριν από τη δημοσίευση του παρόντος.»

Συμπέρασμα: Εάν ο Δήμαρχος είχε λειτουργήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τότε αυτό θα εξακολουθούσε  να διοικεί το λιμάνι. Άρα με ευθύνη του ξαναχάσαμε το λιμάνι.



ΤΡΙΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Δεν είναι προσωρινή η απώλεια αφού μόλις εκδοθεί η σχετική Πράξη από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα αποδοθεί το λιμάνι στον Δήμο;

Απάντηση: ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, αφού η σχετική διάταξη  δεν προβλέπει αποκλειστικές προθεσμίες .



ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Η παράδοση της προεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από τον Δήμαρχο στον δημοτικό σύμβουλο κ. Παππά είναι άσχετη από τις πιο πάνω διαπιστώσεις;

Απάντηση: Αφού ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έγινε χωρίς την προηγούμενη εξασφάλιση των χρημάτων του κρατικού Λιμενικού Ταμείου, τώρα είναι στον αέρα και  ο Δήμαρχος φαίνεται ότι έχασε το ενδιαφέρον του.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Ναύπλιο κρατάει το λιμάνι του, το ίδιο και το Αίγιο, η Μύκονος ,το Κατάκωλο, τα Χανιά , οι λοιπές Κυκλάδες, κλπ.
Εδώ μας το πήραν, λόγω ανικανότητας να το λειτουργήσουμε, ύστερα από τόσα λόγια και...επιτυχίες (!) του Αλέκου και της Κατερίνας.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα 2 ΜΑΪΟΥ 2012 "Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρώτο μέλημα είναι η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,..." δηλαδή τέρμα τα νέα δημοτικά λιμενικά ταμεία.
Το γνωρίζει η κ. Φαρμάκη και ο κ. Πνευματικός;