Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Ηλίας Χριστάκης απαντά στον Λάκη Γιαννιδάκη


Σχετικά με το άρθροΝΕΟΙ “ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΕΣ” ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ  που αναρτήθηκε χτες στην ιστοσελία  ΣΦΕΝΤΟΝΑ ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών έστειλε την εξής απάντηση:

Κόρινθος 13.06.2012


Κύριε Γιαννιδάκη,


Χαίρομαι για την πολύ σκληρή, προσωπική κριτική που μου ασκείτε από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών, σε σημερινό σας ρεπορτάζ αναρτημένο στη Σφεντόνα. Ασχολούμαι με τα δημοτικά γιατί θέλω να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός στους συνδημότες μου και όχι για να ασκώ στείρα αντιπολίτευση.

Το θέμα δημιουργίας φυλακών στον Αγ. Ιωάννη το γνωρίζω πολύ καλά από μακρού χρόνου. Βλέπετε αφορούσε τον πρώην δήμο Σαρωνικού, όπου ζω και δραστηριοποιούμαι και ήμουν δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και η υλοποίηση του αποτελεί επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής. Για τη σκοπιμότητα υλοποίησης του έχω ψηφίσει θετικά σαν δημοτικός σύμβουλος Σαρωνικού.

Επί της αρχής, συμφωνώ ότι τόσο σοβαρά θέματα δεν μπορούν και δεν πρέπει να καταλήγουν σε αιφνιδιαστικές διαδικασίες κατεπείγοντος. Για αυτό το λόγο στην ψηφοφορία επί του κατεπείγοντος και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης Πολιτών ψηφίσαμε  ΟΧΙ,  γεγονός που δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ σας.



Γνωρίζω τα προβλήματα, γενικά και περιβαλλοντικά, τόσο του χωριού  όσο και της ίδρυσης φυλακών, λόγω δράσης μου στην περιοχή, ενασχόλησης μου με τα δημοτικά και επιστημονικής μου εξειδίκευσης.  Δεν χρειαζόμουν να ξεφυλλίσω ούτε 4 λεπτά το ντοσιέ της μελέτης, καθώς έχω γνώση και εμπειρία από τον έλεγχο ομοίων μελετών, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Γκεζερλής επισήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Σωστά αναφέρετε στο ρεπορτάζ σας ότι έθεσα με σαφήνεια και υπευθυνότητα το θέμα των στερεών και υγρών αποβλήτων των φυλακών και των οδών πρόσβασης στον χώρο, σε συνδυασμό με την επίλυση των ίδιων προβλημάτων τόσο για τους  κατοίκους του Αγ. Ιωάννη όσο και της γύρω περιοχής. Η διατύπωση απόψεων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων είναι μια σύνθετη διαδικασία στην οποία αν δεν τοποθετηθείς εντός συγκεκριμένου, μικρού, χρονικού διαστήματος θεωρείται θετική η γνώμη σου για την υφιστάμενη μελέτη.

Αυτό θα σήμαινε η λευκή ψήφος που είναι η δική σας άποψη. Εμείς έχοντας επίγνωση των διαδικασιών και των δυσκολιών φανήκαμε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας, δηλαδή:

1)   Οδηγήσαμε τον Δήμαρχο και τον κ. Γιώτη να δηλώσουν ότι δεν έχουν διαβάσει τη μελέτη και ψηφίζουν θετικά, στην υποβληθείσα μελέτη, χωρίς γνώση.

2)   Εντοπίσαμε τα κύρια προβλήματα αποχέτευσης και διάθεσης υγρών αποβλήτων, διαχείρισης και διάθεσης στερεών αποβλήτων και έλλειψης οδών πρόσβασης στον χώρο για πληθυσμό υπερδιπλάσιο του Αγ. Ιωάννη.

3)   Διαμορφώσαμε πρόταση για το συμφέρον του τόπου και των συνδημοτών μας στην οποία συμπεριλάβαμε και λύσεις για τα προβλήματα των κατοίκων του χωριού.

Η Κίνηση Πολιτών, αν και με μόνο τρεις δημοτικούς συμβούλους, υπήρξε αποτελεσματική, δηλαδή κατάφερε να γίνουν δεκτές οι προτάσεις της, εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες των συνδημοτών μας τόσο στον Αγ. Ιωάννη όσο και ευρύτερα. Όπως καταλαβαίνετε, αδικείτε κατάφορα τους δημοτικούς συμβούλους της Κίνησης κ. Αθανασάκο και κ. Γουγά, ισχυριζόμενος ότι ψήφισαν χωρίς να γνωρίζουν. Γνώριζαν ότι και εγώ και ψήφισαν την πρόταση της παράταξης μας.

Τέλος και σημαντικό, επί της προσωπικής σας άποψης ότι ο ιδρυτής  και πρώην επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών ο φίλος μου Χαράλαμπος Κασίμης θα ψήφιζε λευκό, σας ενημερώνω ότι κάνετε λάθος. Ο Κασίμης θα έκανε ότι ακριβώς και εγώ, δηλαδή θα αποδεικνυόταν για μια ακόμη φορά χρήσιμος και αποτελεσματικός για το δήμο μας.

Σε κάθε περίπτωση κ. Γιαννιδάκη μπορείτε να τον ρωτήσετε, όπως μπορούσατε να ρωτήσετε και εμένα, αλλά δεν το κάνατε.



Με εκτίμηση

Η. Χριστάκης

Επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών   

Σημείωση:
H απάντηση του Λάκη Γιαννιδάκη στην επιστολή του Η. Χριστάκη  βρίσκεται
εδώ  και τον ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση.                                                             
                                                                     

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κίνηση Πολιτών δεν έχει ιδρυτή. Είναι συλλογική προσπάθεια από την ίδρυσή της.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά! Αυτό το λέει η Σφεντόνα και όχι ο Χριστάκης προφανώς.