Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αυθαιρεσία και στον Πολιτισμό


Η Κίνηση Πολιτών στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΚΕ.Π.Α.Π.), οι οποίοι με την παρακάτω επιστολή τους αντιδρούν στην αυθαίρετη, απαξιωτική και παράτυπη ενέργεια του Δημάρχου να παραχωρήσει χώρο του Δημοτικού Θεάτρου για τη στέγαση του Κορινθιακού Θεάτρου "Βασίλης Ρώτας", εξοστρακίζοντας ουσιαστικά το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κορινθίων.
Υπενθυμίζουμε  ότι με βάση το άρθρο 185, απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πριν από οποιαδήποτε παραχώρηση κι αυτή γίνεται μόνο σε νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παραμονής



ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με πολλά όνειρα ,ελπίδα και υποσχέσεις από όλους, ξεκινήσαμε πριν από 15 μήνες περίπου, ένα όμορφο ταξίδι με σκοπό να αναβαθμίσουμε την πολιτιστική έκφραση του Δήμου μας και να αναδείξουμε τις αρετές και τις αξίες που πολλοί συνδημότες μας επιθυμούν και επιδιώκουν.
Όλο  αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε να πετύχουμε το στόχο μας , χωρίς προκλήσεις και με γνώμονα την σωστή διαχείριση των πόρων μας χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα του έργου μας.
Το μικρό αυτό διάστημα της λειτουργίας μας αποσπάσαμε τον τυπικό και ουσιαστικό έπαινο από πολλούς φορείς ,οργανώσεις και πολίτες.
Κερδίσαμε την τιμή να είμαστε το μοναδικό ΚΕ.Π.Α.Π. πανελλαδικά  που οργανώνει φεστιβάλ για την παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου με τα σχολεία του Δήμου μας σε συνεργασία -ως τώρα- με τις πρεσβείες της Εσθονίας και του Μεξικού και τη φυσική παρουσία των πρέσβεών τους.
Φέτος στοχεύουμε ψηλότερα ,γιατί καλεσμένη μας θα είναι η Αμερική.
Κατορθώσαμε, παρά τον μεγάλο και έντονο ανταγωνισμό εκ μέρους μεγαλύτερων πληθυσμιακά Δήμων, να διακριθεί η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και τη στήριξη του Future Library του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε προγράμματα καινοτόμων ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δράσεων που είχαν τη συμμετοχή 750 παιδιών του Δήμου μας.
Θέσαμε έτσι σοβαρή υποψηφιότητα για μεγαλύτερη δωρεά από το  «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», εκτός εκείνης των 135 πολύ ιδιαίτερων και σημαντικών βιβλίων για παιδιά και των δύο (2) υπερσύγχρονων υπολογιστών που έχουμε παραλάβει ήδη.
Ήμασταν παρόντες  με όλα μας τα τμήματα, στα Πολιτιστικά δρώμενα και τις εκδηλώσεις που εμείς διοργανώσαμε πολλές φορές μαζί με πολιτιστικούς φορείς, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του «Καλλικρατικού» μας Δήμου κάνοντας εμφανή την προσπάθειά μας και δίδοντας τόνο αισιοδοξίας στους συνδημότες μας. Και όλα αυτά, επιτυγχάνοντας να ξεπεράσουμε το μεγάλο πρόβλημα πρόσληψης δασκάλων και καθοδηγητών, ιδίως στους πρώην  Καποδιστριακούς Δήμους.
Αποτελεί  ιδιαίτερο καύχημα και επιτυχία μας, η δράση του «Θεατρικού Εργαστηρίου», που πέραν της επιτυχημένης και με μεγάλη προσέλευση λειτουργίας της Θεατρικής  του Σκηνής,  στην πόλη της Κορίνθου και στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών  Δήμων του Δήμου μας, απέσπασε εννέα (9) βραβεία στο Θεατρικό φεστιβάλ Καρδίτσας.
Γνωρίζουμε όλοι ότι το «Θεατρικό Εργαστήρι» μας, με μικρά οικονομικά μέσα, στα 18 χρόνια λειτουργίας του, έχει ανεβάσει ισάριθμα θεατρικά έργα, συμμετείχε σε  τέσσερα (4) Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, αποσπώντας τον έπαινο και την αναγνώριση της ποιότητας του έργου, που μεταφράζεται σε 24 βραβεία.
Ενώ είχαμε προγραμματίσει να αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας και να πολλαπλασιάσουμε τις  ποικιλώνυμες  δράσει ς μας, ένα αναπάντεχο γεγονός διατάραξε την εργώδη προσπάθειά μας.
Με προσωπική εντολή και χωρίς δική μας απόφαση ο κ. Δήμαρχος μετέφερε όλο τον εξοπλισμό (σκηνικά, ρουχισμό, παραδοσιακές στολές καρναβαλιού και προσωπικά αντικείμενα ηθοποιών) που χρησιμοποιούσε το «Θεατρικό Εργαστήρι», από το ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου στο υπόγειο και στο χώρο αυτό εγκατέστησε τα γραφείο του ιδιωτικού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» ενώ, δεν παρέδωσε υπόγεια αποθήκη για την τοποθέτηση των δικών του πραγμάτων.
Θεωρούμε την πράξη του κ. Δημάρχου εκτός από αυθαίρετη, παράνομη και ...ετσιθελική, προσβλητική για εμάς τους συνεργάτες του, που μας έχει εμπιστευθεί τον ευαίσθητο τομέα της παραγωγής και ανάπτυξης του πολιτισμού στο Δήμο μας.
Η ενέργεια αυτή του Δημάρχου δημιουργεί σύγχυση , ανεπίτρεπτη αντιπαλότητα και υποβάθμιση του «Θεατρικού Εργαστηρίου» μας.
Ανοίγει άνευ αιτίας «τους ασκούς του Αιόλου» και μας αναγκάζει να εκφράσουμε Δημόσια την αντίθεσή μας στις παραπάνω ενέργειες του κ. Δημάρχου.
Ας σημειωθεί δε  ότι η αρχική μας αντίδραση ήταν  ομόφωνα ομαδική παραίτηση.
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να αναθεωρήσει και με εύσχημο τρόπο να ανακαλέσει την παραπάνω απόφασή του.
Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να εκδώσουμε την παρούσα ανακοίνωσή μας γιατί διαφορετικά θα έχουμε υποκύψει στα αυθαίρετα κελεύσματα του Δημάρχου μας.
Παραμένουμε στις επάλξεις του Πολιτιστικού μας Κέντρου, λαβωμένοι όμως ανεπίτρεπτα από εσάς κ. Δήμαρχε.
                                                                   
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: