Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.




Αντιγράφουμε από το aftodioikisi.gr για το «Πράσινο φως» που έδωσε η Βουλή με διακομματική συναίνεση, υιοθετώντας βουλευτική τροπολογία με την οποία ουσιαστικά δίνεται «άφεση αμαρτιών  (μειώνονται κατά 9/10) στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε συνδυασμούς, επικεφαλής συνδυασμών και υποψήφιους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010 για παραβάσεις του νόμου 3870/2010 που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι του 2010 επί υπουργίας Ραγκούση,  περί εκλογικών δαπανών
« Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα λεπτά για να ψηφιστεί η τροπολογία. Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί:
ΜΙΧ. ΤΑΜΗΛΟΣ (Ν.Δ.): Τέλος, έχει κατατεθεί μια τροπολογία, κύριε υπουργέ, -τη γνωρίζετε- από βουλευτές όλων των παρατάξεων που είναι μέσα στη Βουλή, για τη μείωση των προστίμων που επιβάλλονται κατά την προεκλογική περίοδο για παραβάσεις του εκλογικού νόμου περί αφισοκολλήσεων ή μη έγκαιρης υποβολής των οικονομικών στοιχείων των εκλογικών συνδυασμών. Ξέρουμε ότι τα πρόστιμα ήταν πάρα πολύ υψηλά, 50.000 και 100.000 ευρώ. Ζητάμε αυτά να μειωθούν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο, προκειμένου να μπορούν να αποπληρωθούν από όσους έχουν κάνει αυτήν την αμέλεια και δεν έχουν υποβάλει έγκαιρα τα στοιχεία τους. [ΣΣ. sic !!!) Πιστεύω αυτές οι παρατηρήσεις να βοηθήσουν, έτσι ώστε να λύσουμε ουσιαστικά προβλήματα που έχει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Και βεβαίως, η διακομματική τροπολογία βουλευτών με αριθμό 394 γίνεται κι αυτή αποδεκτή.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 394 και ειδικό 7 ως έχει;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.
Ν. ΜΩΡΑΪΤΗΣ (KKE): Κατά πλειοψηφία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 394 και ειδικό 7 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιον άρθρο. »
Αντιγράφουμε ακόμα μέρος του σχολιασμού του π. υπουργού Γ.Ραγκούση για το ίδιο θέμα. «… η (τροπολογία) ουσιαστικά μοιράζει «συγχωροχάρτι» σε όσους παραβίασαν τον νόμο 3870 και την ίδια στιγμή στέλνει το μήνυμα ότι τόσο η πλειοψηφία των συνδυασμών όσο και οι ανεξάρτητες επιτροπές που εφάρμοσαν κατά γράμμα το νόμο ήταν απλώς " οι ανόητοι και τα κοροίδα ". Και όλα αυτά λίγους μήνες πριν απο τις επερχόμενες νέες εκλογές για την αυτοδιοίκηση στην οποία έχουν μεταφερθεί σημαντικού οικονομικού αντικειμένου αρμοδιότητες όπως το ΕΣΠΑ .. Αλλά έτσι δεν γινόταν πάντα στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης που χρεοκόπησε;  »
Να θυμίσουμε ακόμα ότι εμείς στην Κίνηση Πολιτών, τρέχαμε στις εκλογές του 2010 να τα έχουμε όλα εντάξει με τα ποσά της προεκλογικής εκστρατείας μας και την δήλωση δαπανών.
 Άδικος κόπος; Όχι, γιατί θεωρούμε ότι έτσι θα έπρεπε να είναι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν παίζεις με τους κανόνες του παιχνιδιού κλέβεις.
Μετά την Βουλή κλεπταποδόχων έχουμε και Τοπική Αυτοδιοίκηση κλεπταποδόχων.
Άξιοι !