Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

'Οπως μας ζήτησε ο δήμαρχος.......


Στο δημοτικό συμβούλιο της  5/2/2014 η Κίνηση Πολιτών έθεσε το θέμα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας στο δήμο Κορινθίων από το ΤΑΙΠΕΔ.Ένα θέμα που είχαν ανακινήσει οι συμπολίτες μας Λάμπρος Κωστάρας και Λεωνίδας Φωτιάδης  δείτε εδώ
Η απάντηση του δημάρχου ήταν να αναθέσει στην Κίνηση Πολιτών τη σύνταξη μιας επιστολής διαμαρτυρίας προς τον ΤΑΙΠΕΔ!!!
 
Επειδή πιστεύουμε πως μια επιστολή δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό θέμα, η Κίνηση Πολιτών σε συνεργασία με τους Λάμπρο Κωστάρα και Λεωνίδα Φωτιάδη συνέταξαν α) έναν οδικό χάρτη ενεργειών διεκδίκησης των ακινλητων που εκποιούνται και β) ένα πρότυπο επιστολής που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο δήμος Κορινθίων μα αποδέκτη το ΤΑΙΠΕΔ.Σας παραθέτουμε τα έγγραφα που καταθέσαμε στο δήμο Κορινθίων στις 16/2/2014 και περιμένουμε να μας δημοσιοποιήσει η δημοτική αρχή τις δικές της ενέργειες προς το ΤΑΙΠΕΔ.
Πρωτίστως όμως περιμένουμε να ακολουθήσει η δημοτική αρχή τα βήματα που περιγράφονται στον οδικό χάρτη ενεργειών , αφού  την έχουμε ενημερώσει με κάθε  λεπτομέρεια.
 
 
ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
_____________________________________________________________________________________
Προς το Δήμαρχο Κορινθίων
Κύριο Αλέξανδρο Πνευματικό
Ενταύθα
Κοιν: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων
 
Κόρινθος, 16 Φεβρουαρίου 2014
Κύριε Δήμαρχε,
Σχετικά με το ζήτημα της πώλησης 5 ακινήτων του δημοσίου στα όρια του Δήμου Κορινθίων από το ΤΑΙΠΕΔ, σας υποβάλλουμε μια πρόταση-οδικό χάρτη ενεργειών για την διεκδίκησή τους καθώς και ένα πρότυπο επιστολής προς το ΤΑΙΠΕΔ.
 
Με τιμή,
Θ. Αθανασάκος,
Επικεφαλής Κίνησης Πολιτών Δήμου Κορινθίων
 
 
Α. Οδικός  χάρτης για την διεκδίκηση των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ
1. Έκτακτη σύγκλιση ΔΣ με αποκλειστικό θέμα την πώληση των 5 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ για λήψη απόφασης με την συμμετοχή του περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη
2.  Σύνταξη συνημμένης επιστολής από τον δήμαρχο που θα αναφέρει επακριβώς τις ενέργειες διεκδίκησης που έχουν γίνει
3.  Υποβολή αντιγράφου του φάκελου διεκδίκησης του Πεδίου Βολής, όπως αυτός είχε υποβληθεί στο παρελθόν
4. Αποστολή επιστολής στο ΤΑΙΠΕΔ για τον ορισμό συνάντησης με την  συμμετοχή των βουλευτών και του περιφερειάρχη
5. Δημόσια διαβούλευση στο δημοτικό θέατρο με την συμμετοχή κόσμου, διαπαραταξιακής επιτροπής, υποψήφιων δημάρχων, φορέων και πολιτών
7.  Συνεργασία του δημάρχου με άλλους δημάρχους της περιοχής για την ανάδειξη από κοινού του ζητήματος στην Κορινθία
8. Να ζητηθεί η στήριξη από όλα τα κόμματα και να γίνουν επερωτήσεις στη Βουλή
 
 
Β. Πρότυπο Επιστολής
 
 Αξιότιμοι κύριοι,
 
Με ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουμε την αγωνία και αγανάκτηση των πολιτών του Δήμου Κορινθίων μετά την διαπίστωση ότι το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πώληση 5 δημόσιων ακινήτων εντός του Δήμου Κορινθίων.
 
Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα ακίνητα:
 
1.       Μπαθαρίστρα, 433στρ. (Πεδίο Βολής)
2.     Λέχαιο Κορινθίας, 288στρ. (παλιό αεροδρόμιο)
3.     Κόρινθος, κτίριο στην  Αποστόλου Παύλου 23, 1436m2
4.     Μπαθαρίστρα, 32στρ. ( για Business Park)
5.     Κόρινθος, Β΄ΔΟΥ Κορίνθου, Πατρών 83-Αγ. Γεώργιος, 4211m2
 
Η ανησυχία είναι μεγάλη διότι τα ακίνητα αυτά συνδέονται με μακροχρόνια αναπτυξιακά αιτήματα της πόλης και τυχόν πώλησή τους θα έχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην οικονομία και ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ακόμη συντασσόμαστε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακύρωσε την εκποίηση των 28 ακινήτων (μεταξύ των οποίων και η Β΄  Εφορία Κορίνθου) για λόγους αδιαφάνειας, αμεροληψίας, όπως και ότι δεν υπάρχει επαρκής αιτιολογική έκθεση, ότι η εκποίηση  είναι επωφελής και συμφέρουσα για το δημόσιο.
Τα τελευταία χρόνια που οι ΚΑΠ προς την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 60% σε σχέση με το έτος 2009, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να παραχωρήσει τα ακίνητα, εκεί που πραγματικά ανήκουν, στους Δημότες.  
Ειδικότερα : 
1.       Το ακίνητο 433 στρ. της περιοχής Μπαθαρίστρας (Πεδίο Βολής) το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί με πιθανή χρήση ανέγερση παραθεριστικών κατοικιών,  περιλαμβάνει και 70 στρέμματα της πρώην χωματερής του δήμου Κορινθίων τα οποία ο δήμος διεκδικεί από το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας ώστε να αναπτύξει οικολογικό, περιβαλλοντικό, ενεργειακό πάρκο και αθλητικές εγκαταστάσεις ζωτικής αναπτυξιακής σημασίας για την περιοχή (όπως συνημμένο…..). 
2.       Το ακίνητο 288 στρ. της περιοχής του Λεχαίου το οποίο ο δήμος Κορινθίων διεκδικεί για να στεγάσει μια μόνιμη έκθεση για την προβολή κορινθιακών προϊόντων καθώς και ενός μόνιμου χώρου για την ανάπτυξη  μουσικού φεστιβάλ νεολαίας πανελλαδικής εμβέλειας. Εκεί υπάρχει το γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει αερολέσχη, περιοδικές εκθέσεις σαν αυτή που γίνεται στην σωληνουργία, επίσης έχει προταθεί η δημιουργία βοτανικού κήπου και έχει γίνει ημερίδα με το πανεπιστήμιο Αθηνών για αυτό τον λόγο. 
3.       Το ακίνητο 32 στρ. της περιοχής Μπαθαρίστρας διεκδικεί προκειμένου  να αναπτύξει μικρές αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις για κομποστοποίηση των κλαδεμάτων και άλλων υλικών πρασίνου του δήμου και των λαϊκών αγορών.
Σήμερα η Δήμος θέλει να προχωρήσει σε μίσθωση ακινήτου στην πιο πάνω περιοχή για Πράσινο σημείο.
4.       Το κτίριο επί της οδού Αποστόλου Παύλου 23, 1436 m2 διεκδικεί για να στεγάσει όλες τις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης του δήμου και  την πολιτιστική δημιουργία και δραστηριότητα δεκάδων ερασιτεχνικών μουσικών σχημάτων που είναι άστεγα και φυσικά τις υπηρεσίες που εξυπηρετεί και τώρα.
5.       Το κτίριο επί της Πατρών 83 (Β΄ΔΟΥ Κορίνθου), 4211m2 πρέπει να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του με την υπηρεσία που τώρα έχει.
 Ακόμη συντασσόμαστε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακύρωσε την εκποίηση των 28 ακινήτων (μεταξύ των οποίων και η Β΄  Εφορία Κορίνθου) για λόγους αδιαφάνειας, αμεροληψίας, όπως και ότι δεν υπάρχει επαρκής αιτιολογική έκθεση, ότι η εκποίηση  είναι επωφελής και συμφέρουσα για το δημόσιο.
Τα τελευταία χρόνια που οι ΚΑΠ προς την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 60% σε σχέση με το έτος 2009, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να παραχωρήσει τα ακίνητα, εκεί που πραγματικά ανήκουν, στους Δημότες. 
Ο Δήμος μας βίωσε το κλείσιμο σχολείων, αστυνομικών τμημάτων και δεν θα ανεχτεί άλλο την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, των δημοτών του.
Ο Δήμος μας θέλει να υπερασπιστεί την περιουσία του δημοσίου και αντιτίθεται στο ξεπούλημα της. 
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε την ακύρωση της όποιας διαδικασίας πώλησης των παραπάνω ακινήτων και την απόδοσή τους στο δήμο Κορινθίων.  Για την περαιτέρω συζήτηση του αιτήματος αυτού, αιτούμεθα συνάντηση με το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να αναπτύξουμε τις θέσεις μας.
 
Με τιμή,
Ο δήμαρχος Κορινθίων …
____________________________________________________________________________________ 
 Εν αναμονή..................................
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: