Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Δελτίο τύπου για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Τρίτη 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, εικοσιπέντε μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Η Ημερήσια Διάταξη περιελάμβανε 94 θέματα.
Η Κίνηση Πολιτών επεσήμανε τα εξής:

1.    Ο αριθμός των θεμάτων της Η.Δ., καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας που λήγει σύντομα, ήταν πάντα, ιδιαίτερα μεγάλος με συνέπεια την  υποβάθμιση του κύρους και της λειτουργίας του Δ.Σ. καθώς και την στέρηση της δυνατότητας ουσιαστικής ενημέρωσης των Δημοτικών Συμβούλων (και, κατά συνέπεια, των Δημοτών).
Ο αριθμός - ρεκόρ των 94 θεμάτων σε μία συνεδρίαση, που ουσιαστικά είναι η τελευταία των συνεδριάσεων, πριν τις εκλογές, αφήνει ένα αποτύπωμα προχειρότητας και πολιτικής σκοπιμότητας, χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή χειρίστηκε στη θητεία της τα ζητήματα του Δήμου, με την συναίνεση των "άφωνων", ως επί το πλείστον, Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας.
2.    Μέσα στα 94 θέματα, υπήρχαν και θέματα που αφορούσαν χορηγίες, χρηματοδοτήσεις,  προμήθειες, αναθέσεις, ακόμα και αγορές ακινήτων.

Η Κίνηση Πολιτών απαίτησε να αφαιρεθούν όλα τα θέματα που αφορούσαν τα παραπάνω, όχι μόνο επειδή έτσι ορίζει το άρθρο 65 παρ.5 του Καλλικράτη, που επισημαίνει ότι:
«Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών          αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις          εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».
αλλά και επειδή αυτό υπαγορεύει η πολιτική ηθική.
Το αίτημα της Κίνησης Πολιτών δεν έγινε δεκτό, για το λόγο αυτό και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Δ.Σ. προστατεύοντας την πολιτική της αξιοπρέπεια.


Το Γραφείο Τύπου της Κίνησης Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: