Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Παντός Πλείν ες Κόρινθον


Δελτίο Τύπου
30/1/09
Ανάγλυφη ήταν , μετά το πέρας και του 2ου μέρους της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας , η διάσταση απόψεων για το μέλλον του λιμανιού μας μεταξύ των παρατάξεων αλλά και η ενδοπαραταξιακή διαφοροποίηση μεταξύ των συμβούλων .
Γεγονός είναι ότι ενώ κανένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο έργων ούτε καμία μελέτη δεν δόθηκε για διαβούλευση , ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποφασίσουν για την έκφραση γνώμης προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την δημιουργία ανώνυμης εταιρίας διαχείρισης του Λιμενικού Ταμείου με ιδιοκτήτη κατά 55% το κράτος και 45% τοπικούς φορείς.
Ο Δήμαρχος Κορίνθου ήταν αντίθετος αλλά δεν είχε στα χέρια του μια μελέτη που θα στήριζε με ποσοτικά στοιχεία τους ισχυρισμούς του.
Η Κίνηση Πολιτών , που από χρόνια προτείνει την « εκπόνηση συγκριτικής μελέτης εναλλακτικών χρήσεων του λιμανιού », από την οποία θα προέκυπταν τα οφέλη και το κόστος για την πόλη μας για κάθε διαφορετική χρήση, δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά.
Η Κίνηση Πολιτών είναι υπέρ της ανάληψης της διαχείρισης του λιμανιού από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο , το οποίο έχει την ίδια δυνατότητα χρηματοδότησης επενδύσεών του από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρεία , και καλεί τον Δήμαρχο να συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιό του , το οποίο αγνοεί μέχρι τώρα.
Η Κίνηση Πολιτών ζητάει από την Πολιτεία να αντιμετωπίσει το θέμα της επιβάρυνσης του κέντρου της Κορίνθου από την λειτουργία εμπορικού λιμένος , με την ίδια ευαισθησία που έδειξε στην περίπτωση της Πάτρας όπου προκρίθηκε η δημιουργία νέου λιμένος εκτός οικιστικού ιστού με κατασκευή νέων συνδετήριων δρόμων με την εθνική οδό , χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση της πόλης και με δυνατότητα εφαρμογής μέτρων ασφαλείας ISPS χωρίς μάντρωμα της παραλίας και αποκοπής της από την πόλη.

(Η φωτογραφία είναι δημιούργημα του Κορίνθιου Φωτογράφου Τάκη Καρτσωνάκη)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, τι σημαίνει Δημοτικό λιμενικό ταμείο, πως ο Αλέκος θα αναλάβει και το λιμάνι. Θεός φυλάξοι!!

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τον Αλέκο και τις δικές του 'ικανότητες', σημαίνει ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να έχουν λόγο για ό,τι αφορά το παρόν και το μέλλον τους. Δεν μπορεί άλλοι να αποφασίζουν για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μιας πόλης. Οι πολίτες ας εκλέξουν άλλους ικανότερους να διαχειριστούν τις τύχες τους και τα λιμάνια τους.
Λ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ
ΤΟ ΤΥΡΙ:
1.ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ.
2. ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ.
Η ΦΑΚΑ :
3. ΑΝ ΟΜΩΣ ( ΛΕΩ ΑΝ ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΔΕΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟ-ΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΕΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ;

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Η ΜΑΦΙΑ ;

Ανώνυμος είπε...

O Πνευματικός ζητάει ανάπλαση της παραλίας του φλοίσβου με πράσινο πάρκα κλπ.


Αν είναι να την πρασινίσουν όσο πρασίνισαν και την πλατεία στο λιμάνι, καλύτερα να γίνει εμπορικό λιμάνι.

Τις πρασινάδες πάνω σε χάρτες και σε μακέτες τις βαρεθήκαμε....


Εμπορικός λιμένας και ας μεταφερθεί στον Φλοίσβο να ξεφορτώνουν εκεί οι νταλίκες και να φεύγουν μετά είτε απο τις γραμμές του τρένου(ας γίνει επιτέλους δρόμος) είτε ας χαραχτεί νέος δρόμος μέχρι ποσειδωνία και μετά παράλληλα στον Ισθμό μέχρι την Π.Ε Αθηνών Κορίνθου. Δρόμοι υπάρχουν ήδη χαραγμένοι απλά είναι με χώμα.


Και θα γλιτώσουμε τις νταλίκες στο κέντρο και θα αποκτήσουμε μεγαλύτερο λιμάνι και λειτουργικό θα είναι....